Стягане на ръчната спирачка??

браткото

Стягане на ръчната спирачка??

Мнение от браткото » 07 Май 2009 15:06

Как се стяга ръчната спирачка на авенсис 2005 комби? и Как мога да проверя дали накладките са свършили?(накладките за ръчна отделни ли са?) Мерси пичове! cool.gif

Zaki

Re: Стягане на ръчната спирачка??

Мнение от Zaki » 07 Май 2009 16:59

вариянтите са 2 които аз знам за стягане на ръчната спирчка
1. махаш кората на ръчната и там има гайка или (болт) ключ номер 10 и стягаш ...
2. сваляш задна гума по избор след това махаш барана има помпичка зад помпичката която е разположена вертикално има нещо като гайка самоче назъбена от външната страна с отвертка и чукче натягаш помпата се отваря и разширява накладките ...
накладките се проверяват колко са изтъркани като гледаш основата на която са залепени ръба на какво разтояние е от върха на феродото колко то по-дълго вертикално е феродото значи са добре ако е малко разстоянието между феродото и основата значи са за смяна ... а накладките на спирачките и на ръчната са едни и същи
п.с Ако колата ти е със задни дискови спирачки тогава незнам как се натяга ръчна питай някои които са натягали с дискови ;) успех колега :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
Toyta Carina 1.6 16 V 4A-FE 99.28 hp

ALTEZZA

Мнение от ALTEZZA » 07 Май 2009 20:38

ako e s diskove otzad, togava ima i baraban v samia disk, koito e samo za rachnata spirachka. no v obshti linii za da gi regulirash, mahni gumenata tapa i prez neia s edna otverka varti zapchatata gaika. tova e nezavisimo dali imash barabani ili diskove otzad
->

браткото

Мнение от браткото » 09 Май 2009 23:12

Еми да авенсиса е с дискови спирачки,но ако някой има снимка или някакви по-точни насоки за тази манипулация много ще ме улесни.И ако стягам само от едната страна така няма ли само от едната страна да спира повече.Проблема е,че ръчната хваща много на високо.

Публикувай отговор