е разликата от 0,2 литра която се получи при разхода даден от борд компа и моите сметки е в рамките на грешката. може би дори е по-реален отчета при пълно-пълно от компютъра, тъй като забелязах че когато пускам по инерция или съм на скорост без газ той отчита 0,0 - 0,3 т.е. почти нищо. а мотора все пак работи налиKiki написа:Колега, коментирали сме много пъти във форума, че не можеш да разчиташ на пълен-пълен резервоар, защото по повечето бензиностанций лъжат в литрите, които ти сипват. Един колега който е заредил до горе, са му сипали 45 литра, а резервоара му побирал 40л, а той не е бил дори и на резерва.borracho написа:на мен извънградско по разнообразен терен (магистрала, проходи, обикновен път) по направление пловдив-добрич-в. търново-пловдив ми даде 5.1 на 100 по борд компютър а по засичане пълен резервоар и пак напълване го сметнах 5,3/100
Ето защо си вярвай на компютъра на колата, а не на пълно-пълно.
Разход на гориво Авензис 2000 Д4Д
Toyota Corolla D-4D 2000cm3 90hp 2004
- Рошко
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 3 пъти
- Обратна връзка:
Koгато си на скорост без газ и БК показва 0.0, бъди сигурен, че е така! Нарича се ППХ (принудителен празен ход).borracho написа: е разликата от 0,2 литра която се получи при разхода даден от борд компа и моите сметки е в рамките на грешката. може би дори е по-реален отчета при пълно-пълно от компютъра, тъй като забелязах че когато пускам по инерция или съм на скорост без газ той отчита 0,0 - 0,3 т.е. почти нищо. а мотора все пак работи нали
- didak
- Благодарил/а: 3 пъти
- Получена благодарност: 2 пъти
А според инстукцията за експлоатация не е точно така:1.6 VVT-i написа:Koгато си на скорост без газ и БК показва 0.0, бъди сигурен, че е така! Нарича се ППХ (принудителен празен ход).borracho написа: е разликата от 0,2 литра която се получи при разхода даден от борд компа и моите сметки е в рамките на грешката. може би дори е по-реален отчета при пълно-пълно от компютъра, тъй като забелязах че когато пускам по инерция или съм на скорост без газ той отчита 0,0 - 0,3 т.е. почти нищо. а мотора все пак работи нали
- Прикачени файлове
-
- Clipboard01.jpg (199.22 KiB) Преглеждано 953 пъти
Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009
При мен когато пускам по инерция или съм на скорост без газ отчита не 0,0 а 3.3 никога не е отчитал 0.0 защо е така някои може ли да даде мнениеborracho написа:е разликата от 0,2 литра която се получи при разхода даден от борд компа и моите сметки е в рамките на грешката. може би дори е по-реален отчета при пълно-пълно от компютъра, тъй като забелязах че когато пускам по инерция или съм на скорост без газ той отчита 0,0 - 0,3 т.е. почти нищо. а мотора все пак работи налиKiki написа:Колега, коментирали сме много пъти във форума, че не можеш да разчиташ на пълен-пълен резервоар, защото по повечето бензиностанций лъжат в литрите, които ти сипват. Един колега който е заредил до горе, са му сипали 45 литра, а резервоара му побирал 40л, а той не е бил дори и на резерва.borracho написа:на мен извънградско по разнообразен терен (магистрала, проходи, обикновен път) по направление пловдив-добрич-в. търново-пловдив ми даде 5.1 на 100 по борд компютър а по засичане пълен резервоар и пак напълване го сметнах 5,3/100
Ето защо си вярвай на компютъра на колата, а не на пълно-пълно.