Разход на гориво Авензис 2000 Д4Д
Разход на гориво Авензис 2000 Д4Д
Здравейте, колеги!
От два месеца съм доволен собственик на Авензис Д4Д 2000г.
Въпросът ми е какъв би следвало да е средният разход на гориво?Борд-компютърът показва 6,6 л/100км, което ми се струва нормално за близо двутонна кола, но съм си лаик.
Та все пак, бих бил доволен да чуя мнението на колеги с по-голям опит.
Благодаря!
Пропуснах да отбележа, че моторът е 2л/116КС
От два месеца съм доволен собственик на Авензис Д4Д 2000г.
Въпросът ми е какъв би следвало да е средният разход на гориво?Борд-компютърът показва 6,6 л/100км, което ми се струва нормално за близо двутонна кола, но съм си лаик.
Та все пак, бих бил доволен да чуя мнението на колеги с по-голям опит.
Благодаря!
Пропуснах да отбележа, че моторът е 2л/116КС
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Този разход за среден си е напълно нормален. Много зависи и дали градското преобладава.heller написа:kopeldaka написа:Тоз разход за градско, извънградско или смесено го пишеш? Щото ако е градско е даже много нисък за Варненските задръствания.
Среден разход, колега, среден. А за Варненските задръствания... мъка, мъка!
Kiki написа:Този разход за среден си е напълно нормален. Много зависи и дали градското преобладава.heller написа:kopeldaka написа:Тоз разход за градско, извънградско или смесено го пишеш? Щото ако е градско е даже много нисък за Варненските задръствания.
Среден разход, колега, среден. А за Варненските задръствания... мъка, мъка!

По празниците карах Варна - Априлци и си остана 6,3/100 по показания на компютъра. А тъй като зареждам, когато изпразня резервоара, засечените километри са 950/60л.borracho написа:на мен извънградско по разнообразен терен (магистрала, проходи, обикновен път) по направление пловдив-добрич-в. търново-пловдив ми даде 5.1 на 100 по борд компютър а по засичане пълен резервоар и пак напълване го сметнах 5,3/100
Пак там някъде.
Явно не съм особено добър шофьор.

- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Колега, коментирали сме много пъти във форума, че не можеш да разчиташ на пълен-пълен резервоар, защото по повечето бензиностанций лъжат в литрите, които ти сипват. Един колега който е заредил до горе, са му сипали 45 литра, а резервоара му побирал 40л, а той не е бил дори и на резерва.borracho написа:на мен извънградско по разнообразен терен (магистрала, проходи, обикновен път) по направление пловдив-добрич-в. търново-пловдив ми даде 5.1 на 100 по борд компютър а по засичане пълен резервоар и пак напълване го сметнах 5,3/100
Ето защо си вярвай на компютъра на колата, а не на пълно-пълно.