Изграждането на Сайт на КЛУБА

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор
Аватар
rudolf
Обратна връзка:

...

Мнение от rudolf » 30 Апр 2009 07:20

според мен идеята не е някой да има сайт свързан с този форум,а форума е доказал възможността да съществува и без сайт.

ако ние искаме сайт- много хубаво,,,никой не ни е спрял,но ако не стигат парите-очевидно ние не искаме сайт???

хиляди благодарност на лорда,че форума съществува и в свят в който няма нищо безплатно,не съм принуден да гледам 20 реклами преди да стигна до форума.

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas
Получена  благодарност: 1 път

Re: ...

Мнение от Japanese_fever » 30 Апр 2009 08:52

I az sum blagodaren na Lorda, za6toto toi go pravi za kauzata i nikoi do sega ne znaeshe koi host-va foruma i za6to nqma reklami!

Da ne zabravqme, vse pak, 4e da si Lord, zna4i da si s privilegii! tongue.gif
Buzikam se.

Mersi Lorde! :thumbsup:

p.s.
Za site 6te suberem nAprolet laugh.gif
Daite da probvame s SMS, 4e e nai-neangajira6to!
Zna4i da pulnim gushkite na BTK i razni bullshit american style show-ta mojem, a da pusnem 2-3 SMS-4eta za dobroto na site-a ne mojem ... dry.gif
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

Аватар
Рошко
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 3 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Рошко » 30 Апр 2009 10:26

[quote="Japanese_fever"][/quote]Джапи, не си ме разбрал. Не говоря за рекламодателите на сайта! Говоря за сервизите и магазините, които пускат обявите си и ТЪРГУВАТ (разбирай правят пари) тук във форума! Опелклуб България и до ден днешен НЯМА сайт, но рекламодателите и сервизите, които пускат обяви във форума за извършваните от тях услуги, си ПЛАЩАТ за това! От тези пари именно се плати новият по-мощен сървър, от там се плаща хостинга на форума и други разни разходи на клуба. В момента пичовете от управителния съвет водят преговори с бензиностанции, магазини за части и аксесоари за отстъпки на членове на клуба, заплатили членски внос и съответно получили членска карта насреща, НО НИКОЙ ОТ УС НЕ Е ВЗЕЛ И 1 СТОТИНКА от членовете на форума предварително, въпреки, че сме предлагали помощ - пичовете казаха "НЕ! Нагърбили сме се с тази нелека задача и ако постигнем нещо, тогава членовете, плащащи членски внос, ще се ползват от преимуществата, които членството в клуба им носи, но ще е кристално ясно какво всеки един получава срещу членския си внос! " Никой не събира пари с голи обещания - дайте сега членски внос да направим нещо, да покажем пред рекламодателите колко сме много, че да искаме отстъпки. Така, както не можете да вземете пари от рекламодателите преди да има къде да им сложите рекламите, така мисля, че не е редно и да се събира членски внос само, за да можем да се "бием в гърдите" - "Ето виждате ли, аз съм член на Тойота клуб!" Няма да ме съборят нито 2, нито 5 лева на месец и нямам нищо против да ги плащам, но като ги плащам, аз трябва да имам ясна представа какво получавам насреща! Дотогава, начинът за събиране на пари, е да се направят комерсиалните обяви ПЛАТЕНИ! Щом въртиш бизнес във форума, щом правиш пари тук, ще си плащаш! Като не щеш, трие ти се обявата и не продаваш тук. Даже и на битака нещата стоят така - битак е, не е лъскав магазин на Витошка, но щом искаш да продаваш там, си плащаш наем за тарабата. Като не ти изнася, се изнасяш!

Аватар
Georgimitrovich

Мнение от Georgimitrovich » 30 Апр 2009 11:04

За доста неща ме си прав и сам си противоречиш. Ако ти си търговец и аз искам отстъпка за членове на нещо няма ли да питаш за колко човека става вапрос. Другото което е много дразнещо и глупаво е аз какво ще получа. Ми нищо няма да шолучите щото колкото и да говорите е явно че не ви се дават точно тия два лева. Аз кво съм получил до ся че ходя да се червя и да бера срама каде ли не, само ми се подиграват хората като им кажа клуб и те ми викат, а ве мани се от тука вие имат 5 члена mad.gif . Какво съм видял аз скандалите от миналата година покраи регистрацията и събора. Тва че вместо да си реставрирам колата си дадох парите да направим събор. Аз да не сум някво газе богаташче, и аз работя и аз си изкаржам парите. Работя за 300 лв. на месец ама всеки месец внасям по 15лв. само и само да го има клуба.

Така че не ми обясняваите че не сте били за двата лева, то които не е за тях и подкрепя идеята ще си проличи.

Саит почти сум зглобил някакъв простичък html като е горов ще го покажа и ако ви хареса да се качва, ако не за без пари толкова.

Поздрави
1992 Celica 2,0 GTI cabriolet
1982 Camri GLi (sold)
1997 RAV4
2000 Lexus GS300

Аватар
Рошко
Обратна връзка:

Мнение от Рошко » 30 Апр 2009 11:22

ОК, обясни ми ако обичаш за какво си противореча? Значи търговецът ти се смее като му поискаш пари или отстъпки в аванс, а искаш ние ей така да извадим пари щото някой имал някаква идея да направи нещо, ама ние нищо няма да получим! Няма такива балами! И на магазина като отидеш, като даваш пари искаш да получиш нещо насреща, и за работа като кандидатстваш, искаш да знаеш какво ще получиш насреща! Идеите са хубаво нещо, ама да знаеш как да ги осъществиш, а не да излезеш с идеята "Айде да направиме клуб, ама дайте сега това да направим, ама дайте да дадете..." Казах ти - вземи пример от другите форуми, дадох ти за пример Опелския, щото той ми е най-добре познат! Хората събират кинти от сервизи и магазини (сигурно за 5-ти път го казвам) за това, че те си рекламират стоките на страниците на форума и намират клиенти! След като имаш идея, трябва да можеш да я осъществиш и да я експлоатираш. Ако не можеш, просто се отказваш! И недей ми игра по тая струна "който е фен..." И в Опел има фенове; имаше адски много проблеми, форумът го нямаше повече от 2 месеца заради неразбории с хостинга и стария сървър. Много хора предложиха да помогнат и финансово, и с работа, но пичовете от УС не приеха пари, защото това си е тяхна идея! Те са я създали у са тръгнали да я осъществятват и след това да я експлоатират! И не искат стотинка просто ей така за идеята! Ще поискат пари, когато знаят, че имат какво да предложат насреща! Струваше им адски много нерви и усилия, но в момента имат един от най-красивите и подредени форуми, които съм виждал, с ясни правила, които или се спазват, или отлиташ! Кой както иска, така да ме разбира. Може да ме наречеш материалист, може да ме наречеш какъвто си искаш! В такъв свят живеем! Искаш да се съберат пари от фоурмците сега за сайт, че да имало рекламодатели, ама като стане някой ден сайта и "завалят" рекламите (дай Боже да го постигнете), няма да кажеш Абе, пичове, едно време всички даваха за тоя сайт, сега профита от него ще се дели на всички", нали? Като имаш идея, като си решил да създаваш клуб, го правиш от - до, създаваш един продукт от идеята си и ЧАК тогава тръгваш да искаш пари - било от рекламодатели, било от членове на тоя клуб! То не става така - на гол тумбак - чифте пищови! Дай ще регистрирам клуб, па' после че му мисля как да го поддържам!

Аватар
Georgimitrovich

Мнение от Georgimitrovich » 30 Апр 2009 11:36

Нещо си ги говориш така на изуст нещата. Земи поразпитаи, прочети за какво става въпро. За какво е направен тоя клуб, за какво е направен тоя форум, защо няма банери във форума, защо рекламите са безплатни, защо няма цензура и строги правила.
1982 Camri GLi (sold)
1997 RAV4
2000 Lexus GS300

Аватар
Рошко
Обратна връзка:

Мнение от Рошко » 30 Апр 2009 11:52

Georgimitrovich написа:Нещо си ги говориш така на изуст нещата. Земи поразпитаи, прочети за какво става въпро. За какво е направен тоя клуб, за какво е направен тоя форум, защо няма банери във форума, защо рекламите са безплатни, защо няма цензура и строги правила.
Не говоря наизуст! Вземи попрочети ти малко, образовай се, погледни в другите форуми как стават нещата, как го правят хората - не съм споменавал за банери! Има си отделна секция за платени обяви, но това са си наистина само обяви! Самостоятелни теми, както са си и в момента обявите в Сервизи/Магазини, с тази разлика, че за да пуснат тема там, търговците си плащат! Вие искате хем да няма банери, хем пък да има рекламодатели, хем пък и за сайт пари да има. Ами като искате да е чист от реклами форума, махнете секция Сервизи/Магазини! Тях така или иначе си ги има, не виждам какъв е проблема да се направят платени! Казах ти вече, ако можеше да помислиш малко, вече да си го осмислил - и на пазара да идеш да продаваш, плащаш наем за тарабата! След като въртиш бизнес тук, ще си плащаш кинти. Като не искате да вземате кинти от рекламодателите, няма да се сърдите, че никой не искал да дава пари за сайата, дето сте си го наумили да правите. Значи аз, Пенчо и Драганчо, трябва да извадим пари от собствения си джоб "заради идеята...щот' сме фенове" че да има къде да се слагат банерите на търговците, от които клуба да прибира приходите, пък тия дето пускат обяви и имат теми от по 15 страници и въртят търговия, те не трябва да плащат, щото трябва всичко да е по комунистически - всекиму според потребностите, всекиму според възможностите и за да сме независими, да няма банери и рекламодатели! След като клуба не продава нещо, от което да има приходи, рекламите са неговият продукт и от там трябва да дойдат приходите! Много е хубава идеята за независимост, ама къде ти е независимостта като нямаш пари едни членски карти даже да си напечаташ, да не говорим за банери и други подобни рекламни материали, плащане на хостинг, закупуване на сървър...? Къде ти е независимостта ми кажи? Зависим си в много по-голяма степен! Зависим от подаянията на хората, за да можеш ти да се правиш на президент и да правиш клуб! Еми прави си го като можеш!

[/b]

Аватар
Georgimitrovich

Мнение от Georgimitrovich » 30 Апр 2009 12:23

tva koeto razbrah e 4e sum tup i 4e za ni6to ne stavam. Da vzema da se mahna i da ostawq na po kompetentnite i po kadurnite da se zanimavat s kluba, a nai dobre da vzema da go zakriq i da se skriq nqkude 6toto sum smota, za ni6to ne stavam i ni6to ne sum postignal do tuka i ni6to ne sum napravil za ob6toto blago. Da vzema da pusna edna tema horata da glasuvat i da kajat kvo da pravim s toq klub.

:thumbsup:
1982 Camri GLi (sold)
1997 RAV4
2000 Lexus GS300

Аватар
Рошко
Обратна връзка:

Мнение от Рошко » 30 Апр 2009 12:30

Няма к'во да пускаш анкети, да питаш хората и да създаваш драми... Клубът си е твое дело, каквото решиш, това ще го правиш. Ако можеш да го движиш и имаш желание - ми движи го, като нямаш желание или възможност - закриваш го! Аз като съм открил офис, не съм питал никого да го правя ли или не. Не те занимавам и сега с проблемите които може да имам или да нямам, не ти искам пари, за да си финансирам собственото начинание! Решил съм да го създам, докато имам сили да го крепя, ще го крепя! Като не върви, ще му ударя кепенците и няма да се занимавам с него, а не да рева по форумите "Дайте пари да разработим моя офис, да купим нови, по-лъскави бюра, да сложим по-големи табели, че да идват повече клиенти!" Като съм решил да се занимавам, си "опъвам каиша" сам, влагам от собствените си пари и ако нещата вървят както на мен ми се иска, ще предложа и преференциални цени на дадена група хора, ама не да им искам сега пари в аванс, че да си разработя бизнеса и те да ме питат "А ние какво ще получим насреща?" и аз да им кажа "Ми нищо няма да получите, ама нали сме приятели/фенове/свързва ни една идея"
Последно промяна от Рошко на 30 Апр 2009 12:34, променено общо 1 път.

Аватар
Georgimitrovich

Мнение от Georgimitrovich » 30 Апр 2009 12:34

biggrin.gif :thumbsup:
1982 Camri GLi (sold)
1997 RAV4
2000 Lexus GS300

Аватар
Raya
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от Raya » 30 Апр 2009 12:52

1.6 VVT-i написа:Няма к'во да пускаш анкети, да питаш хората и да създаваш драми... Клубът си е твое дело, каквото решиш, това ще го правиш. Ако можеш да го движиш и имаш желание - ми движи го, като нямаш желание или възможност - закриваш го! Аз като съм открил офис, не съм питал никого да го правя ли или не. Не те занимавам и сега с проблемите които може да имам или да нямам, не ти искам пари, за да си финансирам собственото начинание! Решил съм да го създам, докато имам сили да го крепя, ще го крепя! Като не върви, ще му ударя кепенците и няма да се занимавам с него, а не да рева по форумите "Дайте пари да разработим моя офис, да купим нови, по-лъскави бюра, да сложим по-големи табели, че да идват повече клиенти!" Като съм решил да се занимавам, си "опъвам каиша" сам, влагам от собствените си пари и ако нещата вървят както на мен ми се иска, ще предложа и преференциални цени на дадена група хора, ама не да им искам сега пари в аванс, че да си разработя бизнеса и те да ме питат "А ние какво ще получим насреща?" и аз да им кажа "Ми нищо няма да получите, ама нали сме приятели/фенове/свързва ни една идея"

Код за потвърждение: Избери целия код

бизнес-лична облага
форум/сайт-хоби, удоволстие
мисля, че говориш за различни неща

Аватар
Рошко
Обратна връзка:

Мнение от Рошко » 30 Апр 2009 13:12

Raya написа:бизнес-лична облага
форум/сайт-хоби, удоволстие
мисля, че говориш за различни неща
Не са различни неща, колежке! Хоби, удоволствие е до момента, в който всичко е в някакъв безплатен уебпортал, където хората си пишат и си чешат пръстите. След като е регистриран клуб, който е юридическо лице със съдебна регистрация и т.н. и щом нещата опрат до пари, то това вече е бизнес - дали е печеливш или губещ - това си е друга бира, ама както казах и моят бизнес може и да е печеливш, а може и да е губещ, никого не занимавам с него и от никого пари не искам. Трябва да се плаща хостинг, трябва да се плаща такса за поддръжка на банкова сметка и за не знам какви разходи още - тук вече не става дума за удоволстиве, а за бизнес! Идват търговци, които искат да предлагат стоки в този форум, чийто хостинг се плаща от определени лица, да ползват наготово аудиторията, събрана благодарение на хостинга платен от тези хора... Ами да плащат! Това си е търговска площи трябва да се плаща от тях, а не да се пускат тук банкови сметки, СМС-и и не знам какво още, за да спонсорираме ние, обикновените потребители, бизнеса на търговците!

P.S. И за да не съм голословен, споделих проблема тук с колеги от Опел форума и ето становището на човек от УС - човек, който ежедневно ври и кипи в тези неща, занимава се със организация на мероприятия, събори, хостинг, рекламни материали, уговаряне на отстъпки... С две думи - човек, който е наясно и знае какво говори! Цитирам:
fanatic написа: Доста не са в час. За да искаш пари от който и да е в сайта или форума трябва да си фирма или клуб / както сме ние/ регистриран по търговсия закон или закона за дружествата............. след това трябва да имаш ОРИГИНАЛЕН софтуер / както сме ние/ , банкова сметка, печат, Булстат отвърден устав и привилник и декларация че не переш пари в ДАНС. Тогава и само тогава / а не като други форуми!!!/ можеш да правиш някакви пари с които да плащаш за хостинг и екстри за членовете. Според мен колкото повече печели форума, толкова по- добре за членовете му и като привилегия и като отстъпка. Тва за платените обяви е ясно като бял ден.

И за да не съм съвсем голословен- за да има опел форум без бъгове бавеници, читава регистрация и всичко да е шест точки ни трябват 4 000 лева на година.

Събора е още поне 6-7 хиляди. Говорим за Европейски събор а не махленска сбирка.

Ако искаме да си направим читави рекламни материали- хубави бродирани фанелки, или кърпи или да си направим календар / каквато идея се твори/ за качествените неща са още 5 000 лева.

Тоест станаха едни 16 000 хиляди, които трябва да се генерират за да има смисъл човека Пенчо Генчо Иван да си прекара добре и да има смисъл да е член на форум или клуб. Да му е готино и драго да отиде и да се види с познати.

Не са кой знае какви пари, но все пак е сума която се събира не много лесно в началото. После вече може и да е по добре. Времето ще покаже...
Мога ли да те питам Жоре, как смяташ да събереш 16 бона на година от потребителите чрез дарения и SMS-и? И докога ще трябва ние да плащаме рекламната площ на търговците? Щото и сайт да направите, пак може да няма достатъчно рекламодатели и съответно пари... И к'во ние ще продължаваме да ходим до банката да внасяме подаяния и да пращаме SMS?

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 30 Апр 2009 15:06

Тия глупости бяха напълно излишни. Къв бизнес ?!? Кви 4000лв, кви 16000лв бе ?!?!?!?!?! Вие полудяхте ли, кво ли ?!?!? Що изобщо коментирате неща, които вече са обяснени, които ЯСНО си видя, че квото искаме с Жоро сме го направили и не сме ви искали пари ?!???? Я фаните да се секнете, щото толкоз лайна на едно място почват да дразнят! НЕ само, че изказванията са ТЪПИ, не само, че са супер егоистични, ами на всичко отгоре, преди да се изсерете на изметеното, ВЗЕМЕТЕ ПРОЧЕТЕТЕ от началото темата - не да ми видите нещо, да почнете да подскатаче като разгонени кокошки в курника, за нямаща нищо общо с темата глупост!!!! mad.gif Ай сектир вече с тъпотийте, щото преминавате всякакви граници. Хората, които направиха сайта и го поддържат толкова години са точни и с тях се разбираме. Жоро и Аз направихме клуба и си го развиваме, нищо че всички пари идват от нашите джобове! Ние двамата на плюс няма да излезнем НИКОГА, но това не ни спира да го мислим и правим! Но такива простотий почват много да дразнят - КЪВ БИЗНЕС !????? Вий верно ли си вярвате като ги пишете тия ?!?!? Айде да ви сложа на нашето място и ако изкарате 100лв в плюс за месец/година, аз ще ви ги умножа по 10!!!!!! Другите форуми плащат членски внос - доста по-скъп от нашия. Идеята е да се подкрепи клуба, за да може да правим нещата все по-удобни и по-готини. А тази тема беше, за да се види ясно, колко сериозни хора има във форума.... Те вече ни подкрепиха, както са правили и преди! Който няма интерес да подкрепи начинанието нека не пише безмислени глупости, щото вече става АДСКИ досадно! И аз и Жоро и другите админи не сме луди, че да пишем едно и също по хиляда пъти! bash.gif hmm.gif

Аватар
Georgimitrovich

Мнение от Georgimitrovich » 30 Апр 2009 15:22

i da obqsnqvam to e bezmisleno. Iuridi4esko lice s ne stopanska cel e kluba. Ima si bulstat, bankova smetka pe4at, ustav i pr. Kato takova lice nemoje da izvur6va turgovska deinost, toest nemoje da prodava banere a trqbva da gi otdava sre6tu doguvor za sponsorstvo sponsorstvo. A kolkoto do tova kolko izliza subora da okolo 6 hilqdi e sus piusta materiali i personal. Ha poznai sq koi gi dade parite za minali subor :thumbsup: sq nqkoi 6te kaje mi ima6e i 5 lv vhod, da ima6e no ot tqh 20% ti e dds i 10% ti e danuk pe4alba. ot vhod subrahme ~300lv. ravnosmetkata q ostavqm na teb. Produljavai da misli6 4e ideqta e moq i 4e tva e ne6to moe da iskarvam pari. Ideqta e ob6ta i se raboti za blagoto na vsi4ki, koeto ve4e e dokazano makar i za na6a smetka. S me4o sme podpisali deklaracii 4e se otkazvame ot vsqkakvi finansovi pretencii i 4e nie pari ot tam nqma da polu4im. Tazi deklaraciq se podpisva vsqka godina i se nosi v nap. Za banka, advokat, s4etovodstvo koi misli6 4e pla6ta. Hostinga si go pla6ta Lorda. Fakt e 4e ot plovdiv i regiona edinstvenite hora koito podkrepqt kluba sa Me4oKyX, ZeeRCooL` (Pe6o ot asenovgrad), az i o6te trima 4oveka koito nikoga ne sa vlizali vuv foruma. Ako se 4udi6 za6to iskame pari ot foruma moje da pita6 ALLTEZA ili Lorda mislq 4e 6te ti otdelqt nujnoto vnimanie :thumbsup:
1982 Camri GLi (sold)
1997 RAV4
2000 Lexus GS300

Аватар
heller

За сайта

Мнение от heller » 30 Апр 2009 20:50

Здравейте, колеги!
Вашата идея за сайта страшно много ми допада. Чудесно е да се учреди клуб официално, това може да стане по ЗЗД, като дружество с идеална цел. Съжалявам, че отворих тази тема сега, но веднага след празниците ще помогна финансово за осъществяването на идеята.
П.П. Ако имате въпроси от юридически характер във връзка с Вашата идея - насреща съм, естествено, безплатно.

Публикувай отговор