МОЛЯ ВИ ЗА МНЕНИЯ ЗА КОРОЛА 97, 98г
МОЛЯ ВИ ЗА МНЕНИЯ ЗА КОРОЛА 97, 98г
Моля ви дайте мнения, че имам дилема.. Събрах си малко парички за кола втора ръка.. Решил съм да е японска, че не ми се занимава с ремонти.. От всички японски най ми харесва грозната оцъклена королка, хеджбек, модел 97, 98г.. по това което гледам в мобилето виждам че има два вида от тях. Едните са с 6 скорости и с по ново табло, салон, скоростен лост... Абе по ми харесва, а другия вид е по обикновен такъв.. Съжалявам че немога да ви говоря с модели и букви за означения, просто не ги разбирам още. Та главният ми въпрос е за модела с 6 скорости. Дали е сполочлив.. Как е скоросната кутия? Някакви проблеми с модела по-принцип има ли.. Избрах си с 6-та заради икономичноста, която предполагам че ще има.. Благодаря ви предварително, ще ми помогнете много 

Като за начало това:
http://en.wikipedia.org/wiki/Toyota_Corolla_E110
По-натам някои собственик на такава да се изкаже.
http://en.wikipedia.org/wiki/Toyota_Corolla_E110
По-натам някои собственик на такава да се изкаже.

- Прикачени файлове
-
- 11238424653025673_3.jpg (43.29 KiB) Преглеждано 4874 пъти
-
- 11238424653025673_2.jpg (59.58 KiB) Преглеждано 4874 пъти
-
- 11238424653025673_1.jpg (58.06 KiB) Преглеждано 4874 пъти
Двигателят е с обем 1331 cc , 16-клапанов, DOHC,т.е с 2 разпределителни вала, 88 конски сили (64 kW).Направи ми впечатление ,че на пазара в БГ преобладава 1.3 - литровия агрегат (става въпрос за '97 и '98 ).Аз бих предпочел 1.6 с 115 к.с,като се има предвид ,че разликата в разхода на гориво е минимален и двигателят е абсолютно същия-4A-FE + за секунда си представих 4 човека с багаж и включен климатик на баир и ми стана....както и да е.Скоростние кутии са 5-степенна и 6-степенна,като втората е JDM или Japanese Domestic Market,т.е направено в Япония. 

Ами и аз предпочитам 115 коня, но не видях такава в нашето мобиле,която да е с 6 скорости.. А и имам ограничение в бюджета
.. значи до 5000лв нямаше 115 коня. В краен случей (някъде във форума бях чел) ще спирам климатика, като ми трябва пауар biggrin.gif !!! Много ми помагаш колега, харесах си я тая колица, явно съм извратен, защото повечето ми приятели казват че е мн грозна, но аз мисля че е практична.. Затова събирам мнения, ако 6 степенната кутия се окаже без дефекти, мисля да си взема такава, а ако изпадне 115 коня, още по-добре. Дано се включи някой, който има такава кола, за да каже впечатления..

-
115 к.с. има само корола 4 х 4. Тя е с 1,8 л мотор (7а фе) и е във версия само комби.
Тези дето ги гледаш са екипирани или с 4е-фе (1,3 л. 87 к.с.) и 4а фе ( 1,6л. 110 к.с.) Мойта е комби с по големия мотор оригинална японка. По големия мотор има по- голям ресурс от по-малкия. 6- степенната скоростна кутия е сравнително рядко срещана - най- често е или 5 степенна механична или автомат. Защо държиш да е точно със 6 степенна кутия? По отношение на икономичността не мисля че ще има някаква разлика - поне не осезателна. До колкото знам тя е малко по- спортно изпълнение. Оглдеай се също и за комбитата ако искаш семейна кола. Пази се само от VVTI версиите произвеждани през 2000 и 2001 година, че двигателите им нещто не били много стока. Има доста коментари по темата във форума - потърси и ще разбереш за какво става въпрос.
Успех!
Тези дето ги гледаш са екипирани или с 4е-фе (1,3 л. 87 к.с.) и 4а фе ( 1,6л. 110 к.с.) Мойта е комби с по големия мотор оригинална японка. По големия мотор има по- голям ресурс от по-малкия. 6- степенната скоростна кутия е сравнително рядко срещана - най- често е или 5 степенна механична или автомат. Защо държиш да е точно със 6 степенна кутия? По отношение на икономичността не мисля че ще има някаква разлика - поне не осезателна. До колкото знам тя е малко по- спортно изпълнение. Оглдеай се също и за комбитата ако искаш семейна кола. Пази се само от VVTI версиите произвеждани през 2000 и 2001 година, че двигателите им нещто не били много стока. Има доста коментари по темата във форума - потърси и ще разбереш за какво става въпрос.
Успех!
Колега аз съм със 1.3 двигател 86 коня се води .Много съм доволен от колицата ми просто за тези пари е перфектна .Като ускорение и мощност съм изумен
спрямо този двигател.За стабилноста на пътя има какво да се желае особенно със скорост над 120 км/ч ,поне при мен има леко клатушкане laugh.gif .Като външен вид е мн симпатична особенно задницата
(иде ми да я изям biggrin.gif biggrin.gif ).Не вярвам да има някаква огромна разлика в разхода спрямо 1.3 или 1.6 .За мобиле погледнах преди малко и има 2 автомобила 1.6 купе по 7000 за тези пари който си събрал 1.3 двигател 16v ще намериш (хубаво е да японска сглобка а за да разбереш дали е такава виж номера на рамата да започва с J)
Успех с пкупката и после някоя снимчица да видим

Успех с пкупката и после някоя снимчица да видим

Понеже си говорим за тия скоростни кутии, аз лично свързвам 6-та предвка с разхода. Дайте впечатления.. Как гори 1.3л и 1,6, разбрах че разликата ще е минимална, но да си имам предсвава някаква от разходи.. Харесах си и едно комби 4x4. Доста ме блазни, защото ходя да карам ски и си е яко да си по стабилен по баира. А за газовите истории какво мислите? Стават ли?
- dil
- Получена благодарност: 2 пъти
- Обратна връзка:
По каталожни данни разликата м/у 1,3 и 1,6 е близо 2л/100км за градско.
Королките с 6 скорости са наистина по-спортно изпълнение.
По-къси 1 до 5 скорост и дълга 6-та, което предполага бързо ускорение т.е не очаквай по-нисък разход.. особенно в града.
За повече информация за може да цъкнеш на линка в подписа ми.
Колегата случаен_фен е събрал доста информация за нашите тойоти.
Благодарение на него взех крайното решение да купя такава.
Королките с 6 скорости са наистина по-спортно изпълнение.
По-къси 1 до 5 скорост и дълга 6-та, което предполага бързо ускорение т.е не очаквай по-нисък разход.. особенно в града.
За повече информация за може да цъкнеш на линка в подписа ми.
Колегата случаен_фен е събрал доста информация за нашите тойоти.
Благодарение на него взех крайното решение да купя такава.
Toyota Corolla Verso 1.8 1ZZ-FE 2008
Toyota Corolla E11 Wagon 1.3 4E-FE 1997
Renault Clio 1.3 1995
Полезни съвети за Corolla E11
Toyota Corolla E11 Wagon 1.3 4E-FE 1997
Renault Clio 1.3 1995
Полезни съвети за Corolla E11
-
1)тая статия като я гледам..
хубава е де. има истини, чел съм я, обаче.. не е макс скорост 195. имам на снимка 230;) другото е, какво е това лостово окачване отпред
а отзад амортисьори
отпред няма ли също
2)моята корола е 2002, от този модел. гаранционно сменят на проблемните двигатели сегменти и бутала. нямат друг проблем с двигателя. просто при покупка разбери дали е сменяно това гаранционно, мисля че в местния дилър трябва да има инфо.
3)яки са количките, моята е 110к.с. и е доста пъргава, особено над 4 000 оборота. ако имаш възможност метни се на 1.6 двигателя, няма да сбъркаш. ако не настъпваш гори малко, иначе като настъпваш върви и гори макс, ама макс 12 (градско).
успех и късмет

2)моята корола е 2002, от този модел. гаранционно сменят на проблемните двигатели сегменти и бутала. нямат друг проблем с двигателя. просто при покупка разбери дали е сменяно това гаранционно, мисля че в местния дилър трябва да има инфо.
3)яки са количките, моята е 110к.с. и е доста пъргава, особено над 4 000 оборота. ако имаш възможност метни се на 1.6 двигателя, няма да сбъркаш. ако не настъпваш гори малко, иначе като настъпваш върви и гори макс, ама макс 12 (градско).
успех и късмет

stay up and keep shining!!
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки

-
Zdraveite. Karam tochno takava Corolla G6 ot dve godini i sum dosta dovolen. Na remont pochti ne e hodila edni manshoni na poluoski samo sum smenql che se skusaha. Sus skorostna kutiq nqmam nikakvi problemi perfektno vlizat skorostite. Moqta e 1.3 86 konq. Kato razhod izvun gradsko dava 6-7 litra v grada 9. Po dobriq variant opredeleno e 1.6 litroviq motor no e i po skup.
Toyota Avensis 2.2 D-CAT