спирачки на корола ?
спирачки на корола ?
здравейте някой има ли представа колко 6те ми струва смяната на феродото на королка 99 , само феродото ли се сменя кото си купиш 2-ра употрена кола ?
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Re: спирачки на корола ?
Доколкото разбрах не си сигурен дали ти са свършили накладките и искаш да ги смениш само защото колата е втора ръка???
Това се прави само ако ти са свършили накладките, а не като вземеш кола втора ръка.
На предни или задни колела смяташ да сменяш феродото?
При смяната се мери и остатъчната дебелина на дисковете или барабана. Ако е под минималния, посочен от производителя размер, или ако имаш сериозни нарушения на повърхността (например от каране със свършили накладки), ще трябва да сменяш и горепосочените детайли.
Това се прави само ако ти са свършили накладките, а не като вземеш кола втора ръка.
На предни или задни колела смяташ да сменяш феродото?
При смяната се мери и остатъчната дебелина на дисковете или барабана. Ако е под минималния, посочен от производителя размер, или ако имаш сериозни нарушения на повърхността (например от каране със свършили накладки), ще трябва да сменяш и горепосочените детайли.
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
izwinqvam se che pisha na majmunica ama na chujd komp sam i nqma kak , poneje da kolata e kupih naskoro i me posavetvaha da si gi sminq a ot skoro ot vreme na vreme izdava edni skarcane pri spirane ne e postoqnno no me pretesnqva da, da shte zapochna s edin pregled na kolata ama iskah baza za sravnenie kato popitam cenata za spirachkite da imam edno na um che sam v momenta v sl. brqg i znam li gi mesnite(toet znam gi) babaiti 

- martod
Re: спирачки на корола ?
Феродото ти е най белия кахър....Щом ти свири от време на време, това е от по твърдо феродо....goahead написа:здравейте някой има ли представа колко 6те ми струва смяната на феродото на королка 99 , само феродото ли се сменя кото си купиш 2-ра употрена кола ?
Първото нещо дето трябва да смениш, са ремъци , ролки и масла, ако не знаеш дали са сменяни....
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....
Да много е опасно да не знаеш в какво състояние са ти дисковете.
Веднъж карах 2000км едно фордче. Като се прибрах и проверих накладки и дискове, онемях ...
Накладките както и да е бяха заминали, но дисковете !!! бяха толкова изтънели, че единия беше напукан на три места а другия на едно.
Как не се пребих по пътя не знам.
От тогава ВИНАГИ проверявам, дори един поглед през дупките на джантата е достатъчен.
Човек, придобива представа дали автомобила е поддържан или не.
Веднъж карах 2000км едно фордче. Като се прибрах и проверих накладки и дискове, онемях ...
Накладките както и да е бяха заминали, но дисковете !!! бяха толкова изтънели, че единия беше напукан на три места а другия на едно.
Как не се пребих по пътя не знам.
От тогава ВИНАГИ проверявам, дори един поглед през дупките на джантата е достатъчен.
Човек, придобива представа дали автомобила е поддържан или не.
...
ABTOMOTO.COM Team
ABTOMOTO.COM Team
- slowtraveler
Виждал съм скъсан диск на една шкодичка. Момчето се оплакваше, че 'нещо шумяла и дърпала на една страна'...
А се оказа, че диска се е скъсал около главината, и бе останал защипан от апарата (диска беше с дебелина на вестник).
Затова има минимална допустима дебелина на диска и неписано правило - на втората смяна на накладки сменяш и диска...
А се оказа, че диска се е скъсал около главината, и бе останал защипан от апарата (диска беше с дебелина на вестник).
Затова има минимална допустима дебелина на диска и неписано правило - на втората смяна на накладки сменяш и диска...
На втора смяна на ремък сменяш ролките....Лично аз досега съм сненял само криви дискове, На джипа предните ги ядеше за около 15000км. Сменил съм поне 5-6 комплекта накладки. За да изтънеят кат весник дисковете на колко ли милиона е купето?slowtraveler написа:Виждал съм скъсан диск на една шкодичка. Момчето се оплакваше, че 'нещо шумяла и дърпала на една страна'...

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
7-8 пъти е трябвало да ги сменя досега пък да не разбера.....Сигурно е до стил на каране. Аз карам кротко, редко дигам повече от 40 и спирам по инерция. Вероятно това е причината да не сменям дискове....Bass_Man написа:130 000 км !diver написа: За да изтънеят кат весник дисковете на колко ли милиона е купето?

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
- slowtraveler
Дайвъре, няма смисъл да се заяждаш.diver написа:....7-8 пъти е трябвало да ги сменя досега пък да не разбера.....Сигурно е до стил на каране. Аз карам кротко, редко дигам повече от 40 и спирам по инерция. Вероятно това е причината да не сменям дискове....
Последно сменях дискове на Астрата на около 80х.км. Просто ми бяха свършили оригиналните накладки (щом с оригиналните съм навъртял 80х.км явно стила ми не е прекалено рязък).
При смяната замерих дисковете и видях, че са износени с 60% от оригиналния размер. Т.е. ако следващия комплект накладки издържи още 80х.км до смяната, то диска ще е изтънял под минимума. Затова и реших да ги сменя, въпреки, че имаше още доста хляб в тях...
Така съм сигурен, че спирачките няма да ме подведат до последваща смяна на накладки (например да почнат да се кривят или пукат заради прекомерно износване)......
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Аве не си толкова глупаво момче що не стнеш вегетарианчеdiver написа:........................Сигурно е до стил на каране. Аз карам кротко, редко дигам повече от 40 и спирам по инерция. Вероятно това е причината да не сменям дискове....

Не бъди сигурен ! Няма да те подведат поради износване , а примерно поради некачествена изработка и/или кофти материалslowtraveler написа: Така съм сигурен, че спирачките няма да ме подведат до последваща смяна на накладки (например да почнат да се кривят или пукат заради прекомерно износване)......

-
- Получена благодарност: 1 път
какво то и да си говорим от едно наблюдение статистика не се прави... затова е фотума секи да казва и да се коментира и секи сам си преценава...и примера с астрата не е уместен щото е астра там са им други концепсиите и приоритетите (за разлика от тойота)slowtraveler написа:Дайвъре, няма смисъл да се заяждаш.diver написа:....7-8 пъти е трябвало да ги сменя досега пък да не разбера.....Сигурно е до стил на каране. Аз карам кротко, редко дигам повече от 40 и спирам по инерция. Вероятно това е причината да не сменям дискове....
Последно сменях дискове на Астрата на около 80х.км. Просто ми бяха свършили оригиналните накладки (щом с оригиналните съм навъртял 80х.км явно стила ми не е прекалено рязък).
При смяната замерих дисковете и видях, че са износени с 60% от оригиналния размер. Т.е. ако следващия комплект накладки издържи още 80х.км до смяната, то диска ще е изтънял под минимума. Затова и реших да ги сменя, въпреки, че имаше още доста хляб в тях...
Така съм сигурен, че спирачките няма да ме подведат до последваща смяна на накладки (например да почнат да се кривят или пукат заради прекомерно износване)......

- slowtraveler
mitoko, в механиката няма други концепции - законите на физиката важат в пълна сила, независимо дали е Опел или Тойота.
На Тойотата смених оригиналните накладки (но задни) на 90х.км, така-че нещата са доста сходни....
Да не мислиш, че тойота са направили свръх дебел диск, с огромен запас от износване, като с това да си увеличат подресорните маси?
Чугуна си е чугун и накладките го износват къде повече, къде по-малко...
Към дайвъра коментара ми бе само по графата, че е сменял 7-8 комплекта накладки, а дисковете не ги е пипал, което ми се стори доста странно (ако е проверявал минимално допустимата дебелина на диска де...)...
Може и накладките да са били много 'меки'....
На Тойотата смених оригиналните накладки (но задни) на 90х.км, така-че нещата са доста сходни....
Да не мислиш, че тойота са направили свръх дебел диск, с огромен запас от износване, като с това да си увеличат подресорните маси?
Чугуна си е чугун и накладките го износват къде повече, къде по-малко...
Към дайвъра коментара ми бе само по графата, че е сменял 7-8 комплекта накладки, а дисковете не ги е пипал, което ми се стори доста странно (ако е проверявал минимално допустимата дебелина на диска де...)...
Може и накладките да са били много 'меки'....