НАКЛАДКИ И ДИСКОВЕ ЗА АВЕНСИС

Аватар
АВЕНСИСА

Мнение от АВЕНСИСА » 10 Апр 2009 23:32

Здравейте,аз си реших проблема поръчах си накладки АТЕ и дискове БРЕМБО казват че са добри.Някой да има отзиви

Аватар
Aleksandar

Мнение от Aleksandar » 11 Апр 2009 21:30

АВЕНСИСА написа:Здравейте,аз си реших проблема поръчах си накладки АТЕ и дискове БРЕМБО казват че са добри.Някой да има отзиви
Супер са! Само се пази от ментета, че това е съдбата на добрите марки
Toyota Avensis AT221 7A-FE

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 12 Апр 2009 00:08

Аз съм чувал , че евтините серий на Брембо са много калпави . Дано уцелиш хубава серия . И пиши после отзиви .

Аватар
inch high
Обратна връзка:

Мнение от inch high » 23 Апр 2009 08:51

Да за жалост при големите производители и марки веднага се появяват ментета.
Нали те се търсят май-много...
За акебоно не съм чувал още да има ментета, а и от както сме в ЕС май по-малко се срещат?

Отностно по-горните мнения:
кога ще свършат накладките или дори дисковете, зависи наистина от:

• начина на шофиране
    твърдост на накладки
    качество на дисковете
По принцип проверка правя винаги след края на сезона лято - зима, като сменям гумите, виждат се с просто око, колко още феродо е останало и проверявам дали дисковете имат нарези по огледалната и ръб по външната част.

Това е от мен.
...
ABTOMOTO.COM Team

akula

Мнение от akula » 23 Апр 2009 22:35

Авенсиса ми е 2005г .Оригиналните накладки бяха Паджит и аз пак си купих такива предни .Смених ги на 60000 хил. км.Доволен съм ,но съм чувал хубави неща и за Акебоно,но не намерих а и колата беше в гаранция и от сервиза ми казаха да сложа Паджит за да ми върви гаранцията.Струват 180лв.

Аватар
АВЕНСИСА

Мнение от АВЕНСИСА » 23 Апр 2009 22:48

Паджит ли са накладките за първоначално вграждане на Тойота,и в Тойота ли ти казаха да сложиш Паджит

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 23 Апр 2009 23:13

Колега принципно марката е Pagid .

Аватар
АВЕНСИСА

Мнение от АВЕНСИСА » 24 Апр 2009 01:28

Ок колега,но нали разбра за какво става дума.Така и колегата ги беше написал,но щом си завършил Българска граматика можеш и за в бъдеще да ни учиш на правопис за което ще ти бъдем благодарни :thumbsup:

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 24 Апр 2009 02:06

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... 0329957151

Ето такива си поръчах за Королата - National - добра марка, а накладките ще са EBC Ultimax - Дисковете за Корола 1.4д са 98 паунда, а за Авенсис 2.2д са 71 паунда wacko.gif Другото кофти нещо е, че са 25мм, като минимално допустима разлика е 2мм, т.е. 23мм и са за смяна.... Рових в нета, питах в Тойота - толкова е за Королите.... А за колегите, които искат да слагат по-добри дискове - за предпочитане е да се слагат рязани - както на снимката 12 grooved - защото дупчените са по-податливи на пукане при загрети спирачки и влизане в гьолче, както ги няма по нашите пътища...... wacko.gif Като ги сложа, ще ги прилегна за 200-тина км и ще кажа дали са яки кучета biggrin.gif Този същия продавач има накладки и дискове за всички Тойоти, така че ако някой иска и не може или не му се занимава, да свирка, ще помагам с поръчката happy.gif

П.П. А мойта ще е пробвам най-рано след седмица, че днеска ми се допука предното стъкло и няма налично, та ще чакам.... Че има и броня и подкалник и корите отдолу да се сменят....... И боядисването като сложим .... поне 10 дни съм без Королката sad.gif Но пък след това ще е напълно завършена rolleyes.gif

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 25 Апр 2009 02:15

АВЕНСИСА написа:Ок колега,но нали разбра за какво става дума.Така и колегата ги беше написал,но щом си завършил Българска граматика можеш и за в бъдеще да ни учиш на правопис за което ще ти бъдем благодарни :thumbsup:
Все си мисля , че съм го написал на латиница tongue.gif . Но е хубаво тези неща да се изясняват на време защото после , като отиде някой в магазина и настава смях ! :whistle:
А ако искате да се учите на български език аз не съм най-подходящия човек но ще помагам с каквото мога :thumbsup: .

baba_metca

Накладки за Авенсис 2003

Мнение от baba_metca » 29 Апр 2009 16:24

Здравейте, аз карам Avensis произведен ноември 2004, D4D 2000cm
Купен е на старо на 94 500км и го карам вече година и малко. Сега е на почти 109 000. Аз накладки не съм сменял, а и мисля че по принцип накладки не са сменяни но не съм сигурен (това дали може да се провери в сервиза на Toyota, дали пазят история за такива един вид консумативи). Онзи ден ми се стори, че нещо прискърца много леко при спиране и то от ниска скорост (плавно спиране). Те нали са с акустичен индикатор за износване (т.е. трябва да скърцат като са на свършване). Мога ли с просто око да разбера коя накладка е. Най-малкото има разлика в цената между предни и задни. Друго по важно. Сега ми предстои път покрай почивните дни, поне 1000км. Може ли някой да каже колко горе долу ще искарат тези накладки, дали ще искарат 1000км или трябва веднага да се сменят при първото скърцване. Моят стил на каране не е див - спирам полека, плавно и по от ранко, използвам и двигателя особенно на по-стръмните наклони (избягвам продължителното държене на спирачките по наклон).

През джантите видях, че на предните пише нещо от рода на Pagit 660, а отзад пак пише Pagit, но друго не успях да видя.

В опътването пише, че трябва да се сменят когато се чува проницателен и стържещ звук по време на движение, предполагам, че това става ако са толкова износени, че дори и при не натисната спирачка индикатора е опрял диск-а. Но не съм много сигурен в превода на упътването (упътването си е на български, но предполагам е превеждано от друг език, а не е писано директно), а и незнам дали това е най-добрия варянт да се чака толкова много.

baba_metca

Мнение от baba_metca » 29 Апр 2009 16:26

Извинявам се, МАрката е Pagid, а не Pagit

Аватар
АВЕНСИСА

Мнение от АВЕНСИСА » 29 Апр 2009 20:02

:thumbsup: и да се еобадил акустичния индикатор ще можеш да минеш 1000км остават ти още минимум 3мм феродо,но много зависи от карането

baba_metca

Накладки за Авенсис 2003

Мнение от baba_metca » 30 Апр 2009 10:18

Благодаря за окуражителния отговор.
Не, че ще карам в пустинята :) . Даже ще съм си в България. Така че ако зажули много все ще намеря сервиз да ми сложат някакви или ще се прибера с друг траспорт. По ме беше страх, че ако свирне и веднага трябва да се сменят, за да не задере по диска и да го повреди.
Иначе от тези с които съм сега (не ги знам изобщо какви са, но явно скоро ще разбера като ги сменя), съм много доволен и в няколкото екстремни ситуации съм спирал без никакъв проблем. Така, че ще поискам да ми сложат същите (като комбинацията работи за мен, няма смисъл да я развалям :) ).

Аватар
inch high
Обратна връзка:

Мнение от inch high » 04 Май 2009 15:52

Наистина имаш още феродо, но проблема е, че шума става непоносим.

При мен на Акорда, след като почнаха да свирят зверски отпред,
майстора ги свали и откъсна пластините!
Наистина в началто бях много притеснен от побългаряването,
но като спряха да свирят, след първата седмица забравих, че са за смяна.

След около 2000км ги смених с нови и установих,
че имат още 2мм феродо.

Аз самият не карам агресивно.
Последно промяна от inch high на 11 Мар 2010 23:06, променено общо 1 път.
...
ABTOMOTO.COM Team

Публикувай отговор