пък после същите тия реват, че докат си човъркат в гаража, някой чужд мъж обръща внимание на жена им laugh.gif laugh.gifAel написа:Не ,тя просто завижда че мъжете понякога обръщат повече внимание на колите си от колкото на тях
[2009]Летни гуми - марки,модели - избор,обсъждане съвети
- Ael
- Получена благодарност: 4 пъти
- Обратна връзка:
Спряхме да ревем. Осъзнахме че трябва да има разнообразие ..... щото иначе си омръзваме много бързо и се добива синдрома на взаимната търпимостdesSs написа:пък после същите тия реват, че докат си човъркат в гаража, някой чужд мъж обръща внимание на жена им laugh.gif laugh.gifAel написа:Не ,тя просто завижда че мъжете понякога обръщат повече внимание на колите си от колкото на тях

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 345 пъти
- Получена благодарност: 375 пъти
Защото е различно натоварването по мостовете....Bass_Man написа:И защо трябва да са различни наляганията на гумите ?
Затова си има табличка във всеки автомобил:
При мен е така:
преден/заден мост
празен: 2.2/2.2
пълен 2.6/3.0-3.1
При продължително каране с много висока скорост (при мен >200км/ч) препоръчват увеличение с 0.1-0.2атм..
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- didak
- Благодарил/а: 3 пъти
- Получена благодарност: 2 пъти
Ти явно си рядко срещания пример за еднакво налягане преден/заден.slowtraveler написа:Защото е различно натоварването по мостовете....Bass_Man написа:И защо трябва да са различни наляганията на гумите ?
Затова си има табличка във всеки автомобил:
При мен е така:
преден/заден мост
празен: 2.2/2.2
пълен 2.6/3.0-3.1
При продължително каране с много висока скорост (при мен >200км/ч) препоръчват увеличение с 0.1-0.2атм..
Едва ли от Мазда са успели да разпределят натоварването поравно между двата моста /празен/ - тогава къде е логиката?!
Не вярвам да си с различен размер гуми предни/задни

Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 345 пъти
- Получена благодарност: 375 пъти
Сега проверих точно какво пише в книжката:
данните за наляганията които съм цитирал са съвсем точни, само дето вместо 'празен' се разбира без багаж 'до 4 човека'....
При 4 човека би трябвало да е нормално такава развесовка.
Все пак двигателя е напречен и е в задната част на коша...
И мен ме учуди, че БМВ-то с 6 цилиндров надлъжен дизелов двигател е с обявена развесовка 50/50, но явно умните глави ги смятат тези работи
biggrin.gif
данните за наляганията които съм цитирал са съвсем точни, само дето вместо 'празен' се разбира без багаж 'до 4 човека'....
При 4 човека би трябвало да е нормално такава развесовка.
Все пак двигателя е напречен и е в задната част на коша...
И мен ме учуди, че БМВ-то с 6 цилиндров надлъжен дизелов двигател е с обявена развесовка 50/50, но явно умните глави ги смятат тези работи
biggrin.gif
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Аве не стига , че я има 5 жени я няма във форума пък и , като се излъже някоя нова да влезе се надпреварвате кой да я нахрани първи
голема работа сте ей ! 
BTW : това за 50:50 е едно от малкото неща , които на VAG също са им много неясни , за разлика от BMW и MB ( от немските производители !!! и ся чакам Рудолф да покаже още коя година Шкода и VW са имали кола 50:50........ ) .
Въпроса за налягането го зададох защото за първи път чувам от колегата предния мост да е напомпан повече от задния ( за автомобил ) , което според мен не е много правилно . А и си мисля , че не караме камиони , че да помпаме преден и заден мост поотделно . В повечето случай на самите коли си има таблички с препоръчителните стойности в зависимост от максималната скорост и натоварването на автомобила но там никога разликите не са драстични . А и в крайна сметка много зависи и от използваните гуми . Та от тази гледна точка май пак само си прохлаждаме клавиатурите .

BTW : това за 50:50 е едно от малкото неща , които на VAG също са им много неясни , за разлика от BMW и MB ( от немските производители !!! и ся чакам Рудолф да покаже още коя година Шкода и VW са имали кола 50:50........ ) .
Въпроса за налягането го зададох защото за първи път чувам от колегата предния мост да е напомпан повече от задния ( за автомобил ) , което според мен не е много правилно . А и си мисля , че не караме камиони , че да помпаме преден и заден мост поотделно . В повечето случай на самите коли си има таблички с препоръчителните стойности в зависимост от максималната скорост и натоварването на автомобила но там никога разликите не са драстични . А и в крайна сметка много зависи и от използваните гуми . Та от тази гледна точка май пак само си прохлаждаме клавиатурите .
- Bass_Man
Някъде по вратите и праговете ! Ако я няма там в книжката .desSs написа:и къде да я търся таз табличка
Аз бих ти препоръчал рецептата между 2 и 3 бара , както ти е най-комфортно и отговаря на стила ти на каране . Просто набелязваш една седмица за тестове и почваш от 2 към 3 бара да покачваш и би трябвало да забележиш разликата .

много от отдавнаBass_Man написа:BTW : това за 50:50 е едно от малкото неща , които на VAG също са им много неясни , за разлика от BMW и MB ( от немските производители !!! и ся чакам Рудолф да покаже още коя година Шкода и VW са имали кола 50:50........ ) .
.
мисля че с разлика в налягания на гуми ,понякога се настройва автомобила за поведение в завой и увеличаване на контактното петно при нужда,,,
- Bass_Man
Е няма ли ослужливи бензинджий/гумаджий при вас ве ?desSs написа:хаха ся остава да намеря и кой да ми помпи гумите цяла седмица laugh.gif
ше потърся утре табличката, по-лесно ми изглежда biggrin.gif
Рудолфо само с много отдавна няма да минеш ! Имена и адреси колега !
Иначе за налягането не само в завой поведението се променя