kogato e studen antifriza niama nikakav problem da otvorish kapachkata na radiatora, a posle ia ostaviash svalena i ostaviash da si zagriava bez neia. to ot toplinata antifriza pochva da se razshiriava, t.e. ste pochne po malko da preliva, no tova ne e problem. na men za da ne mi preliva polzvam ei takava funia

no i bez neia moje. poprinci sled kat zagree i se otvori termostata, kapachkata se slaga obratno i kakto kazva Punkara se dopalva prelivnika, no az obiknoveno slagam malko nad MAX, tai kato antifriza kat iztiva se i sviva i darpa malko ot prelivnika, ta na teoria sled tova triabva da e niakade okolo MAX, no vse pak e nai dobre sled kato e bila dobre zagriala da se ostavi da iztine i da se vidi togava do kade e nivoto.
inache dori i da e zagrial antifriza, pak moje da se otvori kapachkata na radiatora, prosto triabva mnogo da se vnimava tai kato v radiatora antifriza e pod naliagane(kat v hermeticheska tenjera, kat e pod naliagane mu se povishava temperatura na kipene) i v momenta v koito se otvori kapachkata naliaganeto se izravniava s atmosfernoto i saotveno antifriza pochva da kipi(no samo momentno) i ako popadne niakade po choveshkoto tialo pochva da pari , no ako si vnimatelen ste si OK