Летни гуми за корола - каква марка?
-
Летни гуми за корола - каква марка?
Привет на всички,
Предсто и ми в съвсем скоро време да обуя моята королка с нови гуми.
След кратка обиколка до няколко гумаджии се колебая каква марка точно да избера. Не ми се дават повече от 100 лв. за гума, така че вариянтите са : Gislaved, Fulda, Lasa, Vrеdestein или Barum. Цени за всички варианти между 88 и 95 лв. Кои бихте ме посъветвали да избера? Има и варианти за Debica за 60 лв. или китайски Michelin или Kumho za по 70 лв. но не съм много фен на последните три варианта. Някакви впечатления от посочените марки?
Благодаря предварително за споделените мнения.
Предсто и ми в съвсем скоро време да обуя моята королка с нови гуми.
След кратка обиколка до няколко гумаджии се колебая каква марка точно да избера. Не ми се дават повече от 100 лв. за гума, така че вариянтите са : Gislaved, Fulda, Lasa, Vrеdestein или Barum. Цени за всички варианти между 88 и 95 лв. Кои бихте ме посъветвали да избера? Има и варианти за Debica за 60 лв. или китайски Michelin или Kumho za по 70 лв. но не съм много фен на последните три варианта. Някакви впечатления от посочените марки?
Благодаря предварително за споделените мнения.
То размера нема значение biggrin.gif , както ще кажат колежките от форума, иначе и Vredestein-a не е за изхвърляне, нищо че се прави в Русия
.

Последно промяна от extel на 16 Апр 2009 22:50, променено общо 1 път.
-
Благодаря за инфото.
Да Е11 върви със 185/65/14. Аз също мисля че фулда е добър вариант, но мой близък караше със зимни Gislaved и каза че е супер доволен, но за летните не знам. А пък за Фулда не съм сигурен къде точно са произведени - разбрах че вече имали заводи в много страни и не знам дали това не се отразява и на качеството. А някакви мнения за Vredestein?
Да Е11 върви със 185/65/14. Аз също мисля че фулда е добър вариант, но мой близък караше със зимни Gislaved и каза че е супер доволен, но за летните не знам. А пък за Фулда не съм сигурен къде точно са произведени - разбрах че вече имали заводи в много страни и не знам дали това не се отразява и на качеството. А някакви мнения за Vredestein?
-
- Обратна връзка:
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
И моите и са перфектни гуми! На всичкото отгоре имам и летни,които са уникално добри на мокро. Препоръчвам Вредщайн! Фулда са най-лошите скъпи гуми.карал съм със зимни Фулда и са пълна трагедия в снега,летни Фулда определено съм чул доста оплаквания,а цената им е необосновано скъпа.spritable написа:Зимните ми са Vredestein и съм много доволен. Така че няма да сбъркаш ако избереш тази марка.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN
Аз съм Vrеdestein зимни ,Bridgestone и BG Goodrich летни.Да си призная честно и аз поначало се бях ориентирал към кучешки марки като Ласа и Фулда.Със фулда (няква за 109 лв) съм се пързалял доста,след като смених едни направо раздрани Мишелин (дъртия Мишелин държеше пътя 10 пъти по-добре отколкото Фулда-та).Според мен е по-добре да дадеш допълнителни 80-100 лв и да си вземеш комлект читави гуми,от които ще останеш доволен.
Разбирам,че въпроса опира и до пари,но в този случаи не бих пестил.
Уважаваните от мен марки, са:
Michelin,
Yokohama,
Continental,
Toyo,
Bridgestone,
Dunlop,
Good Year,
BFGoodrich,
Firestone,
Pirelli,
Vredestain.
Michelin,
Yokohama,
Continental,
Toyo,
Bridgestone,
Dunlop,
Good Year,
BFGoodrich,
Firestone,
Pirelli,
Vredestain.
- Aleksandar
Здравейте,
И аз подкрепям горноизказалия се ... От гуми не бива да се пести!
Грехота е да се почупи хубава кола заради гумите, а недай си боже и човек да пострада ... Все пак единственното нещо което удържа тези около 1500 кг. на пътя са си гумите - разбира се очаква се и задкормилното устройство да е адекватно спрямо обстановката, щото то законите на физиката не могат да бъдат преборени/оборени с нищо ...
За зимни гуми използвам Dunlop Winter Response - много по добри са от Fulda ( само върху това имам наблюдения ).
За летни гуми използвам Yokahama - по добри са също от Fulda летни.
При интерес мога да напиша и конкретните модели, но аз съм бил винаги на 15-ки джанти и не знам дали ги има като разновидности за 14-ки.
И аз подкрепям горноизказалия се ... От гуми не бива да се пести!
Грехота е да се почупи хубава кола заради гумите, а недай си боже и човек да пострада ... Все пак единственното нещо което удържа тези около 1500 кг. на пътя са си гумите - разбира се очаква се и задкормилното устройство да е адекватно спрямо обстановката, щото то законите на физиката не могат да бъдат преборени/оборени с нищо ...
За зимни гуми използвам Dunlop Winter Response - много по добри са от Fulda ( само върху това имам наблюдения ).
За летни гуми използвам Yokahama - по добри са също от Fulda летни.
При интерес мога да напиша и конкретните модели, но аз съм бил винаги на 15-ки джанти и не знам дали ги има като разновидности за 14-ки.
bg20010 написа:Аз съм Vrеdestein зимни ,Bridgestone и BG Goodrich летни.Да си призная честно и аз поначало се бях ориентирал към кучешки марки като Ласа и Фулда.Със фулда (няква за 109 лв) съм се пързалял доста,след като смених едни направо раздрани Мишелин (дъртия Мишелин държеше пътя 10 пъти по-добре отколкото Фулда-та).Според мен е по-добре да дадеш допълнителни 80-100 лв и да си вземеш комлект читави гуми,от които ще останеш доволен.
Michelin,
Yokohama,
Continental,
Toyo,
Bridgestone,
Dunlop,
Good Year,
BFGoodrich,
Firestone,
Pirelli,
Vredestain.
- dil
- Получена благодарност: 2 пъти
- Обратна връзка:
Карам с гуми Toyo
- летните CF-1 нещо не ми харесват... много се пързалят при спиране и превъртат при потегляне.
- от зимни S942 съм доволен, поне не съм имал никакви проблеми в снега.
- всесезонни Vario V2 - седят отзаде вече 2,5г и съм доволен.
това за размер 175/65/14
Карал съм ново BF Goodrich Profiler 2 и на мокро са много зле.
- летните CF-1 нещо не ми харесват... много се пързалят при спиране и превъртат при потегляне.
- от зимни S942 съм доволен, поне не съм имал никакви проблеми в снега.
- всесезонни Vario V2 - седят отзаде вече 2,5г и съм доволен.
това за размер 175/65/14
Карал съм ново BF Goodrich Profiler 2 и на мокро са много зле.
Toyota Corolla Verso 1.8 1ZZ-FE 2008
Toyota Corolla E11 Wagon 1.3 4E-FE 1997
Renault Clio 1.3 1995
Полезни съвети за Corolla E11
Toyota Corolla E11 Wagon 1.3 4E-FE 1997
Renault Clio 1.3 1995
Полезни съвети за Corolla E11
- Aleksandar