Трудно превключване на скорости Версо дизел 2002
-
-
-
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
генерален проблем при дизелите 2.2,трябва да регулираш съединителя прави се директно зад педала.ще ти изровя указанието със снимки от един немски форум,или просто потърси майстор който знае как става.
ако сменяш маслото непременно full syntetic 75w90!
ps: ето ти линка,ако имаш проблеми с немския се обади :
http://rav4faq.kerkerinck.de/xa3/rav4fa ... spedal.pdf
ако сменяш маслото непременно full syntetic 75w90!
ps: ето ти линка,ако имаш проблеми с немския се обади :
http://rav4faq.kerkerinck.de/xa3/rav4fa ... spedal.pdf
^^ Много полезен линк ! А ще се намери ли някой който да го преведе на Бг или Eng
защото тези които не разбираме немски гледаме само картинките
А интересно защо бг диларите и сервизите отричат да има подобен проблем, или поне се правят на разсеяни. Явно не им се занимава с глупости, все пак е работа за 5 мин, за която не могат да вземат парички (поне за гаранционните коли)
Чудя се обаче, нормално ли е тоя проблем да се появи на 20К (при мен), не е ли малко рано да лекуваме съединител !?

А интересно защо бг диларите и сервизите отричат да има подобен проблем, или поне се правят на разсеяни. Явно не им се занимава с глупости, все пак е работа за 5 мин, за която не могат да вземат парички (поне за гаранционните коли)

Чудя се обаче, нормално ли е тоя проблем да се появи на 20К (при мен), не е ли малко рано да лекуваме съединител !?
Пачо Кардана - Президент !!!
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Не е рано, а като се правят на реазсеяни проблема прераства в по-голям такъв - строшен съединител - вече го смениха на Версото ни по тази причина, че даже и вода имало в него
При Версото се появи пак около 23, както при теб и до 45-50 чичо ми го кара, щото аджеба нищо му няма и изтропа всичко, вместо един реглаж.... laugh.gif А аз честно казано вече изцяло се отказвам от гаранцията на Тойота - колата ми зарежда правилно като е студена, но като загрее в жегите и зареждането пада от 13,0V до 13,6V без никакви консуматори, при каране на дълъг път с 130км.... Колата в моя случаи осезаемо не върви както при 14волта заряд, а тойота ми викат - нормално си зарежда..... Другата Корола, Рав-а, Версото, Круйзера си коват на 13,8-14,2 , но при мен е нормално. Накарах ги да го "оправят", смениха половината динамо, но пак не познаха болката...... Просто вече нямам ниго желание, нито нерви да се занимавам с тях, а цените и продуктите им са ПЪЛЕН кенеф..... с извинение.... Смениха ми подкалник и корите под двигателя и всичките са от тукашна фирма, която много хора знаят. Нямат нищо общо с ТОЙОТА, просто пак си пасват перфектно laugh.gif Така че, дами и господа, ако имате сериозни/скъпи за отстраняване проблеми - оправете ги и си спестете нерви и пари след това..... Лично мнение - просто няма смисъл от тая глупава гаранция, дето си е търсиш с фенерче и става голямото надлъгване има ли нещо или няма на колата .... И все получаваш отговор - ми незнам, ще отворим и ще видим.... laugh.gif
П.П. Не намерих нито един майстор из града, електричар и просто автомобилен такъв, дори продавач на акумулатори, който да каже, че този ми заряд е нормален - всички казват МИН 13,8, иначе нямаш гаранция на новия акумулатор. Исках да взема един, за да видя дали не е в него проблема, но явно не е и не е нормално да зарежда толкоз малко.....

П.П. Не намерих нито един майстор из града, електричар и просто автомобилен такъв, дори продавач на акумулатори, който да каже, че този ми заряд е нормален - всички казват МИН 13,8, иначе нямаш гаранция на новия акумулатор. Исках да взема един, за да видя дали не е в него проблема, но явно не е и не е нормално да зарежда толкоз малко.....
- jim_beam
- Обратна връзка:
@Me4oKyX
първо ако в твоя регионален сервиз се ослушват търсиш следващия и така докато намериш истинския.аз бих пробвал по телефона,за да не се разкарвам и после си правиш термин за ремонта,все пак трябва да се поръчат части евентуално.и ако това не помогне и всички сервизи в бг се ослушват търсиш в чужбина,ако имаш пътуване де или ако се кaсае за сериозен ремонт в гаранция разбира се.
в цивилизованите страни се изисква редовно попълнена сервизна книжка с печати от оторизирани сервизи,за да ти важи гаранцията.
колегата по-горе без познания по немски,виж тая страница,превежда доста езици: http://de.babelfish.yahoo.com/
нямам време напоследък иначе ще дам едно рамо с немския.ако нещо конкретно те интересува давай насам.
първо ако в твоя регионален сервиз се ослушват търсиш следващия и така докато намериш истинския.аз бих пробвал по телефона,за да не се разкарвам и после си правиш термин за ремонта,все пак трябва да се поръчат части евентуално.и ако това не помогне и всички сервизи в бг се ослушват търсиш в чужбина,ако имаш пътуване де или ако се кaсае за сериозен ремонт в гаранция разбира се.
в цивилизованите страни се изисква редовно попълнена сервизна книжка с печати от оторизирани сервизи,за да ти важи гаранцията.
колегата по-горе без познания по немски,виж тая страница,превежда доста езици: http://de.babelfish.yahoo.com/
нямам време напоследък иначе ще дам едно рамо с немския.ако нещо конкретно те интересува давай насам.

- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
jim - принципно си прав, но обикалянето и търсенето ми струва повече от ремонта... Това ще ми го оправят утре за 30 до 100лв в най-лошия случай. Разправийте костват нерви, а като знам и колко време ще ми загубят, просто тотално не ми се занимава. Вярно, че много се дразня за такива неща, че се оставят да минат, но пък за 30лв ще си прескоча принципите за малко, поне ще спестя две кофи нерви, които така или иначе става все по-кът..... Другото, че Тойота гаранция няма да разберат за тази намеса и ще си продължа да ги тормозя, но просто за такива дреболий ги прескачам - накладки и дискове изобщо не ги и питам. Вчера ми гледат дисковете и вика - що са надрани?! Викам му - щото сам проЗД и взех такива за половин цена, вместо вашите, а пък са и по-високо качество и наистина спира много по-добре.... Гледаха ме като кифладжий, че един се опита да обясни, че разлика не можело да има .... АМа си млъкна след кратък спор, в който имаше велики аргументи от типа - кво ти пука дали спира за 36 или 30 метра laugh.gif А аз най-спокойно на тяхни клиенти, пред приемчици и шеф на сервиз им предлагам дискове, съединители и всичко, което им трябва на тройно по-ниски цени, като само при намек къде им е проблема, отговарям каква и болката преди приемчици и всичко...... laugh.gif Не са ми големи фенове, ама общо взето нямат избор, защото пък баш собственика ни е приятел, така че тия пичове, с изключения, които наистина са напъват да си вършат работата, може да се наведат и да се гепат за палците
И бокса не махам, филтъра е конусен, дисковете ми са други, накладки на 30хил.км смених последно при тях, маслото не е тяхно и пак ще ми изпълнят гаранцията
И на въпроси, като - защо е този бокс, или ще ти паднем гаранцията - искам точно обяснение какво може да развали - няма отговор, а още повече, че ги накарах да ги срявнат със заводския ЧИП за круйзера примерно и излезе, че разликата е ..... никаква laugh.gif Та такива ми ти глупости с тойота, гавра до дупка и дерч, докато се оправят 

- jim_beam
- Обратна връзка:
ок мечо за дреболии съм съгласен,но примерно какво ми смениха на рава са сериозни цифри:
-гарнитура на главата+съответните гарнитурки и уплътнения
-съединител комплект с подсилената версия
-EGR вентил
-дроселова клапа
-шумоизолация(битумни плоскости)
-някои други сравнително дребни нещица.
няколко сервиза се направиха на луди,но аз накрая си намерих един на 20-ина км от мен,където ми дават винаги тяхна кола за времето докато свършат с моята,напълно безплатно!маслото сам им го нося,че тяхното е 20€/л,евала им правя и майстора им е без грешка.
какво да ти кажа това с прескачането на принципите не би трябвало да се прави даже и за дреболии.нали голяма част от цената на новата кола е всъщност за покриване на евентуални гаранционни дефекти.
според мен трябва да издирите централната фирма в бг,през която минават всички гаранционни случаи,нещо като централно представителство на тойота.ако някой келеш се опъва просто звъниш на тия и уреждаш нещата,ако трябва писмено,ако пак не става чрез адвокат.
нали бяхме правова държава или нещо се бъркам...
-гарнитура на главата+съответните гарнитурки и уплътнения
-съединител комплект с подсилената версия
-EGR вентил
-дроселова клапа
-шумоизолация(битумни плоскости)
-някои други сравнително дребни нещица.
няколко сервиза се направиха на луди,но аз накрая си намерих един на 20-ина км от мен,където ми дават винаги тяхна кола за времето докато свършат с моята,напълно безплатно!маслото сам им го нося,че тяхното е 20€/л,евала им правя и майстора им е без грешка.
какво да ти кажа това с прескачането на принципите не би трябвало да се прави даже и за дреболии.нали голяма част от цената на новата кола е всъщност за покриване на евентуални гаранционни дефекти.
според мен трябва да издирите централната фирма в бг,през която минават всички гаранционни случаи,нещо като централно представителство на тойота.ако някой келеш се опъва просто звъниш на тия и уреждаш нещата,ако трябва писмено,ако пак не става чрез адвокат.
нали бяхме правова държава или нещо се бъркам...