Крушка на табло Corolla e11

Аватар
dvmarkov
Обратна връзка:

Крушка на табло Corolla e11

Мнение от dvmarkov » 13 Апр 2009 18:55

Здравейте колеги, имам малък проблем, за който не можах да намеря решение във форума. Изгоряла ми е една крушка, която осветява таблото, където са копчетата за регулиране на топло-студено. Не мога да разбера обаче как да я сменя, като се извадят копчетата има два винта които обаче като се отвият нищо не става wacko.gif. Ако някой знае как се сваля конзолата, ще съм благодарен да сподели :)
Мерси предварително :help:

toyota_racing

Re: Крушка на табло Corolla e11

Мнение от toyota_racing » 13 Апр 2009 19:38

dvmarkov написа:Здравейте колеги, имам малък проблем, за който не можах да намеря решение във форума. Изгоряла ми е една крушка, която осветява таблото, където са копчетата за регулиране на топло-студено. Не мога да разбера обаче как да я сменя, като се извадят копчетата има два винта които обаче като се отвият нищо не става wacko.gif. Ако някой знае как се сваля конзолата, ще съм благодарен да сподели :)
Мерси предварително :help:
Прочети тази тема и ще ти стане ясно кое как става http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=9386&highlight= .Следващия път ползвай търсачка преди да пускаш нова тема :whistle: .

Аватар
dvmarkov
Обратна връзка:

Мнение от dvmarkov » 13 Апр 2009 20:15

ммммхм иж ги четох. Нищо- мерси :)

Аватар
Sava

Мнение от Sava » 26 Апр 2009 12:33

Tova e nachina otvivat se tezi bolcheta pod vrutkite za toplo studeno i t.n. i posle otkum pepelnika se izdurpva konzolata. Malko trudnichko stava no opitai.

zeit_x

Мнение от zeit_x » 27 Апр 2009 16:04

Здравейте, за да не отварям нова тема да попитам, как се сменят крушките на този модел, обаче тези на таблото при километража, понеже ми изгоряха почти едновременно и отляво и отдясно.
Toyota Corolla 1.3, 4Е-FE, Седан 1999 г.
Toyota manuals
Полезни съвети за Corolla E11

Аватар
Sava

Мнение от Sava » 28 Апр 2009 09:32

Zdravei. Za kilometraja prosto trqbva da go svalish. Otvivash purvo chernata plastmasova kora koqto ti e na kilometraja. Durjat q dve bolcheta otgore ii kato q mahnesh otdolu shte vidish bolchetata za kuilometraja 2 ili 3 sa nepomnq razvivash gi i toi si izliza. Ima edin problem che za nego e zakacheno jilo ii neznam to kak se maha noo mojesh da opitash. Mnogo trudno se burka zad kilometraja pone pri mene beshe taka tochno zaradi tova jivo zashtoto e kusichko.

zeit_x

Мнение от zeit_x » 28 Апр 2009 15:48

Това с жилото го видях, ама не съм го дърпал много много, за да не стане беля, учудих се че толкова трудно се сменят тези крушки, ама ще пробвам пак.
Последно промяна от zeit_x на 30 Апр 2009 21:10, променено общо 1 път.
Toyota Corolla 1.3, 4Е-FE, Седан 1999 г.
Toyota manuals

Аватар
Sava

Мнение от Sava » 28 Апр 2009 16:22

Uspeesh li da mahnesh jiloto shte stane rabotata. Posle krushkite sa na edni fasonki koito se zavurtat i shte vidish koq ti e izgorqla. Neznam samo dali ne sa zapoeni za fasonkata. Ako sa zapoeni trqbva da proverish dali prodavat gotovi s fasonki. Aide uspeh :thumbsup:

Аватар
dil
Получена  благодарност: 2 пъти
Обратна връзка:

Мнение от dil » 30 Апр 2009 15:21

Не са запоени и могат да се сменят - 4бр. са
Водят се W5W (като за габаритите).
Държача на жилото има едно ръбче което е хубаво да се натисне преди да се дърпа.
И после е зор докато се вкара пак, особенно ако не си с дребни ръчички.
Успех :thumbsup:
Toyota Corolla Verso 1.8 1ZZ-FE 2008
Toyota Corolla E11 Wagon 1.3 4E-FE 1997
Renault Clio 1.3 1995

Аватар
Sava

Мнение от Sava » 30 Апр 2009 17:25

Eee bravo pich i az imam da smenqm edna krushka na halogenite mislq che e izgorqla. Probvah se vednuj i neuspqh tochno zaradi tova jilo. Sega pak shte opitam 10x.
Toyota Avensis 2.2 D-CAT

ваньо

Мнение от ваньо » 15 Юни 2009 11:42

Здравейте,виждам че темата е от април но ако мога да съм полезен ето какво.
За да се сменят крушките на осветлението на врътките за парното се свалят доста неща.На мен ми се случи да го разглобявам точно по този повод.Трите кръгли ключа се издърпват с ръка.Под тях има винтове които се отвиват.Внимателно с плоска отверка странично се свалят духалките на парното,защото и под тях също има винтове.След това откъм пепелника се подхваща с ръце рамката която обхваща всички неща на централната конзола.Тя е на щипки и внимателно се отстранява.След това панелът за управление на парното се изважда.Доста трудно се сменяват самите крушки защото жилата на парното не позволяват панела да излезе достатъчно напред но това е положението.Успех :thumbsup:

Публикувай отговор