Как да спра теча на антифриз?

Caesar

Как да спра теча на антифриз?

Мнение от Caesar » 22 Ное 2005 21:33

От Април 2005 имам Карина Е, 1994г. От тогава до сега се налага да доливам антифриз в много малки количества- на 1000км около 0.2 литра. До началото на есента не можах да открия от къде се губи антифриза, но като захладня, установих, че от десната страна под двидателя сутрин има малко петно с радиус около 10 см. Сетих се още, че като си сменях ангренагния ремак, майстора ми каза да следя нивото на антифриза, защото забелязал следи от теч от гарнитурата на водната помпа там където ляга към блока на двигатяля.
Така вече локализирах теча на антифриз.
Сега се чудя кякво да правя или да не правя:
1. Да продължа да доливам антифриз и до кога?
2. Да сменя ли гарнитурата на водната помпа? Това обаче ми казаха, че е сравнително трудно и при този малък теч не си струвало.
2. Да налея ли в антифриза от ония гадости wacko.gif , които се продават по бензиностанциите на Шел и OMV, които спират малките течове? Какъв вид или марка да ползва и в какво количество? Някой ползвал ли е? Има ли реална опасност да запуша някоя тръба по охладителната система?
Моля ви са съвет или за споделяне на опит.
Мерси предварително!

Аватар
punkara

Re: Как да спра теча на антифриз?

Мнение от punkara » 22 Ное 2005 21:50

Caesar написа:От Април 2005 имам Карина Е, 1994г. От тогава до сега се налага да доливам антифриз в много малки количества- на 1000км около 0.2 литра. До началото на есента не можах да открия от къде се губи антифриза, но като захладня, установих, че от десната страна под двидателя сутрин има малко петно с радиус около 10 см. Сетих се още, че като си сменях ангренагния ремак, майстора ми каза да следя нивото на антифриза, защото забелязал следи от теч от гарнитурата на водната помпа там където ляга към блока на двигатяля.
Така вече локализирах теча на антифриз.
Сега се чудя кякво да правя или да не правя:
1. Да продължа да доливам антифриз и до кога?
2. Да сменя ли гарнитурата на водната помпа? Това обаче ми казаха, че е сравнително трудно и при този малък теч не си струвало.
2. Да налея ли в антифриза от ония гадости wacko.gif , които се продават по бензиностанциите на Шел и OMV, които спират малките течове? Какъв вид или марка да ползва и в какво количество? Някой ползвал ли е? Има ли реална опасност да запуша някоя тръба по охладителната система?
Моля ви са съвет или за споделяне на опит.
Мерси предварително!
malkiyat tech ot vodnata pompa ti pokazva che tryabva da smenish vodnata pompa! tya si ima 2 dupchici, tochno za tazi cel, kogato se zahabi lagera, da pochne da puska po malko voda, za da znaesh che tryabva da se smeni!
taka che smeni si vodnata pompa, i si karai spokoino! wink.gif

jamie

Мнение от jamie » 22 Ное 2005 21:57

Само без добавки - другите и двата метода стават.
Имай предвид че ако случайно попмата пропусне повече през гарнитурата - може да прегрееш мотора !

Caesar

Мнение от Caesar » 22 Ное 2005 22:04

Ами ако теча е от гарнитурата, както писах преди малко, ще излезе, че сменям здрава помпа. Искам да кажа, че помпата е суха, а антифриз се стича по блока. Когато двигатяля е топъл антифриза се изпарява, но сутрин (колата не се е движила) има локва.

Колко оринтировъчно струва водна помпа и от каде да си купя?

ALTEZZA

Мнение от ALTEZZA » 22 Ное 2005 22:20

s koi dvigatel e taz Carina? ako e s 4A ili 7A, tova oznachava che antifriza kape tochno varhu Crank Sensor-a(vapreki che 94 mislia che go niama tam tozi senosor), ako e taka, posle moje da izplachesh che kolata veche ne pali.
ta ako vodnata pompa e prokapala, smeni ia, ne zavisimo dali e ot garniturkata pri bloka ili samata vodna pompa, taka ili inache ste triabva da ia svalish.
Ne dei da slagash ot oniia dobavki det uj spirat techove, hich ne gi obicham!
->

jamie

Мнение от jamie » 22 Ное 2005 22:28

Алтеза, на А-сериите сензорите са вътре в делкото ако не греша.

Аватар
punkara

Мнение от punkara » 22 Ное 2005 22:36

Caesar написа:Ами ако теча е от гарнитурата, както писах преди малко, ще излезе, че сменям здрава помпа. Искам да кажа, че помпата е суха, а антифриз се стича по блока. Когато двигатяля е топъл антифриза се изпарява, но сутрин (колата не се е движила) има локва.

Колко оринтировъчно струва водна помпа и от каде да си купя?
kum 80lv, ne e skupa!
az ne bih karal s tech pri pompata (ili kakuvto i da e drug tech!). tova koeto opisvah kato tech, mi myaza na pompata, zashtot po neya se sticha posle po bloka, i zatova maistora moze da e pomislil che e ot garniturata, no kakto i da e, po-dobre ya smeni, sled kato shte ya mahash! wink.gif

ALTEZZA

Мнение от ALTEZZA » 22 Ное 2005 22:51

jamie написа:Алтеза, на А-сериите сензорите са вътре в делкото ако не греша.
na po novite A-serii ima i Crank Sensor dolu na Crank Gear-a, sas sigurnost! edna takava Corolla mi otrovi zdraveto do kat go rezbera tova. ima razlika i v distributorite, tez s otdelen Crank Sensor imat po malko jici hodesti do distributora wink.gif
->

Caesar

Мнение от Caesar » 22 Ное 2005 23:30

Altezza какаъв е този Crank Sensor, ако могесх да ми обясниш.
Щом водната помпа е около 80 лв. ще взема да я сменя. Все пак кажете от къде да я купя- ТМАуто или друг място, да не попадна на някое менте, а?

agent dust

Мнение от agent dust » 22 Ное 2005 23:44

сменяй помпата, Пънки е прав. И аз имах подобен проблем на корола 2Е ЕЕ90 - помпата не се ремонтира, а се сменя. Купих я за 70лв нова, за нисан, но става и на корола. Не е гарнитурата, а друго и не се прави лесно.
status: за БАН

Аватар
punkara

Мнение от punkara » 23 Ное 2005 05:10

Caesar написа:Altezza какаъв е този Crank Sensor, ако могесх да ми обясниш.
Щом водната помпа е около 80 лв. ще взема да я сменя. Все пак кажете от къде да я купя- ТМАуто или друг място, да не попадна на някое менте, а?
hodi v avtogarant na rakovska 10! :thumbsup:

ALTEZZA

Мнение от ALTEZZA » 23 Ное 2005 09:32

Caesar написа:Altezza какаъв е този Crank Sensor, ако могесх да ми обясниш.
tozi sensor poprincip chete ot koleloto det varti adrenajnia remak na kolianovia val, dava informacia na ECU-to za polojenieto mu, i ako ECU-to spreda poluchava tazi informacia, kolata izobsto niama da zapali. tai kato vodnata pompa e tochno nad tozi sensor, ako redovno kape antifriz, moje da povredi sensora. obache tvoita kola e 1994, i sam pochti siguren che ti takav sensor izobsto niamash.
->

Публикувай отговор