Corolla/Mazda323/Space Wagon

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
dunedanetz

Corolla/Mazda323/Space Wagon

Мнение от dunedanetz » 06 Апр 2009 12:19

Здравейте на всички!

Предстои ми покупка на автомобил. Моля за вашия съвет относно някои неща. За сумата, която мога да дам - 8-11 000 лева, искам да закупя някое що-годе високо комби, което да се кара в града, като да може също така да се движи и по черни пътища (риболов). Под черни пътища имам предвид, не да изкачвам връх Мусала, а като изляза от асфалта, да стигна до брега на язовира 500 метра по черното пътче. Също така бих искал колата да има що-годе голям багажник, рибарите във форума ще знаят какво имам предвид, като помъкна покъщнината за една палатка 3-4 дни. :D

От сондажа, който направих, се спрях на 3 модела - Тойота Корола комби, Мазда 323, Мицубиши Спейс Вагон, както и Мазда Премаси (което в последствие отпадна от списъка, понеже се оказа, че в България почти никой няма този модел и части почти не се намират, или с поръчка и чакане 1 месец, или са налични, но ти одират кожата) - за тези пари, който мога да дам, мога да взема нещо 2000-2001 година.

Кое според вас, или ако се сещате друг добър вариант, би ми свършил най-добра работа, и кой от тези модели е най-надежден. И за Королата и за Маздата чувам само суперлативи, много се колебая. Също така бих искал да попитам, какви са най-често срещаните проблеми при Корола 2000-2001 година, и какъв двигател ще ми препоръчате.

Много благодаря на отзовалите се!
Поздрави

Аватар
bg20010

Мнение от bg20010 » 12 Апр 2009 19:02

Тойота Корола комби e по-висока/има по-голям клиренс от Мазда 323 BJ + е по-просторна отвътре.Ако все пак решиш в полза на Маздата бих те посъветвал да стоиш дале4 от DiTD двигателя.За Митсуто не мога да кажа нищо,нямам впе4атления.

Публикувай отговор