ТМ Ауто ОТНОВО!

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
mitoko
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от mitoko » 09 Апр 2009 15:24

баси верно ли :censored: :censored: :censored:

Аватар
mysho

Мнение от mysho » 09 Апр 2009 15:36

За съжаление да... хем предния път изрично им обърнах внимание, че я държат навън и никой не я гледа и някой може да я одере и те ми викат: "А, не се тревожете, няма такава опастност, охраната я гледа...." Сега отивам да говоря с шефа! wacko.gif :censored:

Аватар
Ael
Получена  благодарност: 4 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Ael » 09 Апр 2009 16:09

Бах мааму ohmy.gif На скоро четох някъде за един колега с мазда дето пичовете от сервиза решили да и се понарадват на колата и я изхакали някъде с над 100км та я направили тотал щета. Виж дали наистина са я ударили на паркинга или не я е забил някой в някое дърво wacko.gif
Изображение1G-FE

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 09 Апр 2009 17:13

mysho написа: Сега отивам да говоря с шефа! wacko.gif :censored:
това май трябваше да го направиш доста отдавна smile.gif

Аватар
Рошко
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 3 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Рошко » 09 Апр 2009 17:19

desSs написа:
mysho написа: Сега отивам да говоря с шефа! wacko.gif :censored:
това май трябваше да го направиш доста отдавна smile.gif
Тия когато и да ги убиеш, все им е късно, к'во остава за говорене...? wacko.gif

Tino

Мнение от Tino » 09 Апр 2009 19:04

Искай оборотна кола !!! Егати смеха ....

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 341 пъти
Получена  благодарност: 371 пъти

Мнение от slowtraveler » 09 Апр 2009 19:45

Ael написа:Бах мааму ohmy.gif На скоро четох някъде за един колега с мазда дето пичовете от сервиза решили да и се понарадват на колата и я изхакали някъде с над 100км та я направили тотал щета. Виж дали наистина са я ударили на паркинга или не я е забил някой в някое дърво wacko.gif
Не е тотална щета, но колегата твърдо не искаше да си вземе обратно гаранционна, сериозно удряна кола (нали като реши да я продава колата вече ще е 'удряна'...)...
Сега я продават 'за нова'....
http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?top ... 3216477393

Търси споразумение, което би те устроило и ги натисни здраво, защото вината не е твоя...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
mysho

Мнение от mysho » 09 Апр 2009 22:58

Еми говорих с шефа. Човекът се държа много културно. Те разбира се не си бяха направили труда да го уведомят и той чуваше за пръв път, че има ударена кола.
Преди това се разходих из паркингите им и си намерих колата. Ударена е наистина, но лекично, макар че са пострадали половината задна врата, задния калник и е одрана бронята. Забърсана е по-скоро. Но пък и си признаха какво е станало... Спряли са я кофти и някое от "пишлеметата" в сервиза докато е вкарвал друга кола се е напраил на мъж, само дето не е преценил габаритите и ми е забърсал задницата. :censored: Което значи, че още една кола е пострадала. Та ако някой има кола в сервиза и боята й е черна, може да го има предивд wink.gif
Иначе шефът веднага ми предложи оборотна кола, викна и шефа на Body & Paint да си говорим и с него. Казаха, че те ще се опарвят със застрахователите и после веднага ще я вкарат за изчукване и пребоядисване. Като хубавото този път е, че ще я пребоядисат те, а не някой външен сервиз, с който имат договорености. Защото се оказа, че досега все са я карали в друг сервиз за пребоядисване, благодарение на което и втория път пак не бяха нацелили цвета на боята. Та сега другата ми задна врата ще я пребоядисат за трети път, като този път може би боята ще е каквато трябва smile.gif
Та така до седмица току виж съм се качил пак на колата си, че последно като я карах валеше сняг още.... biggrin.gif Но тя уви вече никога няма да е същата.... :)

Аватар
COSTA

Мнение от COSTA » 10 Апр 2009 10:27

Извод - търсете си правата !
В случая аз лично бих търсил и обезщетение от ТМ Ауто. Предполагам, че пари няма да ти дадът, но меже да се споразумееш с тях да не плащаш примерно техническо обслужване, смяна на масла и др. за известно време. Не обичат да се разправят с адвокати, за да не им пострада "имиджа" cool.gif
Avensis 1.6<Avensis 2.0 D4D<Corolla Verso Forte D4D + Yaris 1.4 D4D на жената :)

tribalistas

Мнение от tribalistas » 10 Апр 2009 10:59

Колега за съжаление в българия седят точно така нещата. Съветвам те да си гониш нещата както трябва ако трябва ги направи луди, но работата трябва да се свърши. Човек си плаща и иска да получава
FJ Cruiser limited edition

Аватар
mysho

Мнение от mysho » 10 Апр 2009 13:39

А какво стана с идеята да се съберем всички пострадали от ТМ Ауто и да напишем едно дружно оплакване до Тойота Япония?

Аватар
Ael
Обратна връзка:

Мнение от Ael » 10 Апр 2009 16:15

mysho написа:А какво стана с идеята да се съберем всички пострадали от ТМ Ауто и да напишем едно дружно оплакване до Тойота Япония?
Лоша идея, толкова сте много че могат да ви приберат за интернационален спам tongue.gif
Изображение1G-FE

Аватар
newmiro

Мнение от newmiro » 10 Апр 2009 19:41

тия тмауто трябва да ги затворят, много големи мизерници бря..
аз съм много доволен от карком варна. доколкото виждам и колегите съграждани не са се оплаквали.
явно пичовете в софия са големи гадняри или просто не могат да си вършат работата, ама искат да вземат едни пари..
stay up and keep shining!!

slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки tongue.gif

Аватар
vessonik

Мнение от vessonik » 11 Апр 2009 10:13

Колеги, всички фирмени сервизи работят еднакво некачествено. Преди бях клиент на VW и се принудих да намеря частен монтьор и слава богу, оцелих 10-ката. За съжаление той не ремонтира Тойоти wacko.gif ... Как ли е в Европа, там гаранциите са по 5 години и повече км.?! Преди 10 дни бях на ТО "А"-15000 км и от ТМ ауто до в къщи, около 10 км, ми беше паднала предната част на кората. Легнах отдолу и виждам,че няма 4 щипки. Подкарах старата колица и след няколко дни отивам в сервиза. Заявиха, че е невъзможно "майсторите им" да са пропуснали да ги сложат. За 10 км някой да е губил 4 щипки laugh.gif ??? При получаването на колата няма как да видиш всичко, което са бърничкали, а и не пускат вътре при тях докато работят?! Поисках да си купя аз щипките, но трябвало да се поръчат - 2 седмици заявка sad.gif!?!? Убеден съм, че няма да ми се обадят, даже и да ги доставят. Ако знаете читав магазин за Тойота, също и монтьор? :help:

Аватар
Ael
Обратна връзка:

Мнение от Ael » 11 Апр 2009 20:10

Стига бе , това вече е нелепо. Щипки да нямат в наличност?!!? Ами докато разглобяват кората за смяна на масло и счупат някоя щипка какво се случва ? Чакаш 2 седмици за смяна на масло ?
Изображение1G-FE

Публикувай отговор