VWracing-bg.com ви кани.....
-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
- Georgimitrovich
ми не -дидо,,,напротив, не ги разпродавайте ,защото не се произвеждат от години, и може да не намерим запазени екземпляри,,, докато голфа си се произвежда и си се развива.Fido Dido написа:Явно след подобни постове ще се наложи да си преструктурираме цялата ценностна система. От утре - всички заблудени Тойотаджии - кой с каквото свари - Пасат, ГоУф, Поло...
Разпродавайте Селиките, Суприте, Мр2-йките и Королите - Време е за ГоУф!
Боже, как сме живяли в такава заблуда досега?!
леко фанатично и ограничено ми се струва да си обсъждаме ,колко по добри тойоти има 90сетте,и колко много превъзхождат голф 2ра модификация 1983та.
дет вика един приятел с мазда--добре дошли в 21ви век тойотаджий laugh.gif
-
тва че се произвежда не значи че се развива в положителен аспектrudolf написа:докато голфа си се произвежда и си се развива.Fido Dido написа:Явно след подобни постове ще се наложи да си преструктурираме цялата ценностна система. От утре - всички заблудени Тойотаджии - кой с каквото свари - Пасат, ГоУф, Поло...

-
- Почетен Администратор
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Оо,голф модификацията си е голф модификация,това не е спортна кола-нито като форма,нито като стоеж,нито като високооборотни мотори,нито като аеродинамика. Голф ГТИ според мен винаги е била спортна кола за селяни,тотално лишени от чувство за естетика.rudolf написа: в момента само голф-модификацията има повече спортни разновидности от цялата марка -тойота,,,
2.0 16v GTI 200 PS (197 hp/147 kW) @5100−6000 rpm
2.0 16v GTI Edition 230 PS (227 hp/169 kW) @5500 rpm
3.2 24v R32 3189 cc VR6 Petrol 250 PS (247 hp/184 kW) @6300 rpm
Извинявай, но 3.2 6 цилиндров двигател с жалките 250 коня е смешно да се нарече спортен,особено с дизеловите 6000об/мин..

Corolla T-Sport 1.8 Compressor e 225 коня с 9000 об./мин.,това е спортно. Тойота е доказала ,че може да прави спортни коли и двигатели,а не голфове с двигатели,които не могат да вдигнат повече от 5500об./мин. и да се нарекат СПОРТНИ. Аз по-антиспортни двигатели от това не познавам.
Не ми се коментира,че Тойота от 1.8 мотор изваждат почти толкова мощност,колкото Фолксваген изкарват от 3.2 V6. Смешно е да наречем Голф спортни просто.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN
фиде извинявай,моя грешка--- забравих тоя легендарен агресивен спортист-от всички спортни модели на тойота--те правят корола и Ф1 laugh.gifFido Dido написа:Явно след подобни постове ще се наложи да си преструктурираме цялата ценностна система. От утре - всички заблудени Тойотаджии - кой с каквото свари - Пасат, ГоУф, Поло...
начи кво излезе-,че голфа не е спортна кола,,,а на тойота-най спортната им е корола??LEXUS написа:Оо,голф модификацията си е голф модификация,това не е спортна кола-нито като форма,нито като стоеж,нито като високооборотни мотори,нито като аеродинамика. Голф ГТИ според мен винаги е била спортна кола за селяни,тотално лишени от чувство за естетика.
Извинявай, но 3.2 6 цилиндров двигател с жалките 250 коня е смешно да се нарече спортен,особено с дизеловите 6000об/мин..![]()
Corolla T-Sport 1.8 Compressor e 225 коня с 9000 об./мин.,това е спортно. Тойота е доказала ,че може да прави спортни коли и двигатели,а не голфове с двигатели,които не могат да вдигнат повече от 5500об./мин. и да се нарекат СПОРТНИ. Аз по-антиспортни двигатели от това не познавам.
Не ми се коментира,че Тойота от 1.8 мотор изваждат почти толкова мощност,колкото Фолксваген изкарват от 3.2 V6. Смешно е да наречем Голф спортни просто.
че тойота имат 2зз-ге мотор,ама защото нямат спортно купе и го качват на корола
225 коня нещо не се ориентирах в коя корола се монтира,,, http://en.wikipedia.org/wiki/Toyota_Corolla_E140 ,иначе в по старата видях 215 коня версия
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Vo ... _110-176kW
диверче,според мен тази кубатура и перформанс е напълно излишна грешка на природата,,в никой състезания или застраховки не се ползва ограничение до 1800 кубика,,diver написа:Колко 1.8 атмосверки произвеждани към днешна дата, имат стоков модел от > 190 коня?!Fido Dido написа:Ах, да - верно, забравих, че Корола вече не се произвежда, още по-малко да се развива.
до 1.6 и следващото е до 2.0,,,,не виждам причина да се ограничиш доброволно и да се опитваш да форсираш 1.8 кубикова атмосверка.
с2000 е с много по смислен двигател откъм приложение...
тъй че на въпроса--от 20 години насам не виждам някой да си дава зор да форсира атмосверен 1.8 двигател.
- Ael
- Получена благодарност: 4 пъти
- Обратна връзка:
Щото всичките им ресурси и енергия се отделят за конструирането на Гоуф 6 който за мен лично си е стоков Гоуф 2 със шлайфани ъгли. Те още не са разбрали какво се случва с мотора след 5500 оборота ти в Ф1 ги чакаш да се появат.mitoko написа:Тойота са във Ф1 , а ФАК като са толко велики защо ги нема там а???
П.П. http://e-vestnik.bg/4393 Революция ли бе да я опишеш ...

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 341 пъти
- Получена благодарност: 374 пъти
И аз нещо не мога да разбера накъде отиде темата?!?!?
Всички ли в този форум са карали единствено Тойота и никакъв друг автомобил?!?!
Защо са тези груби изказвания към колеги с други марки?
Ами колегите са си направили доброто да поканят на своето мероприятие - какво лошо има....
После колите били такива или онакива - хората си ги харесват и им се радват.
Сигурно се смеят като четат форума ни например за смяна на филтър за купето за скромните 100лв и т.н.
Всеки автомобил си има преимущества и недостатъци.
Съответно всеки ползвател си избира автомобил според приоритетите/заделената сума/наличие на пазара и т.н....
Всички ли в този форум са карали единствено Тойота и никакъв друг автомобил?!?!
Защо са тези груби изказвания към колеги с други марки?
Ами колегите са си направили доброто да поканят на своето мероприятие - какво лошо има....
После колите били такива или онакива - хората си ги харесват и им се радват.
Сигурно се смеят като четат форума ни например за смяна на филтър за купето за скромните 100лв и т.н.
Съответно всеки ползвател си избира автомобил според приоритетите/заделената сума/наличие на пазара и т.н....
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- Ael
- Получена благодарност: 4 пъти
- Обратна връзка:
Aaaaa чакай малко ! Голф 5/6 е по скъп от Аурис-а. Моля моля. Един клас са.За частите не мога да коментирам но не мисля че ще има фрапантна разлика !slowtraveler написа:Сигурно се смеят като четат форума ни например за смяна на филтър за купето за скромните 100лв и т.н.

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 341 пъти
- Получена благодарност: 374 пъти
Ами поне личните наблюдения са, че има доста сериозна разлика в цените на частите (а рядко някой може да си позволи да си купи нова кола и да не мисли за цената/достъпността на частите)...
Вярно е, че това е постигнато с цената на някои рискови/турски/незнайни производители, но избора на части е много по-голям (сигурно щото се чупят по-често)...
Но не е това въпроса - дайвъре, от поста ти изглежда, че единствено почитателите на тойота могат да пуснат тук една обикновена любезна покана....
И какво - ще отидеш и ще ги убеждаваш, че тойота е най-добрата, най-бързата, най-евтината кола, докато хората си се радват на количките?!?!?!
Или докато се появи някой с някое невзрачно 'пипнато' опелче и ти накъса шортаките biggrin.gif
Нещо колегиалността остава на заден план пред 'светлината/заслепяването' от марката
Мен би ми било интересно да отида на една такава сбирка, така, както ми бе интересно на японската сбирка...
Винаги можеш да почерпиш идея от някое интересно техническо решение независимо от марката (например вградения нагревател в ключалката или автоматичното превключване на светлините на БМВ)...
Вярно е, че това е постигнато с цената на някои рискови/турски/незнайни производители, но избора на части е много по-голям (сигурно щото се чупят по-често)...
Но не е това въпроса - дайвъре, от поста ти изглежда, че единствено почитателите на тойота могат да пуснат тук една обикновена любезна покана....
И какво - ще отидеш и ще ги убеждаваш, че тойота е най-добрата, най-бързата, най-евтината кола, докато хората си се радват на количките?!?!?!
Или докато се появи някой с някое невзрачно 'пипнато' опелче и ти накъса шортаките biggrin.gif
Нещо колегиалността остава на заден план пред 'светлината/заслепяването' от марката

Мен би ми било интересно да отида на една такава сбирка, така, както ми бе интересно на японската сбирка...
Винаги можеш да почерпиш идея от някое интересно техническо решение независимо от марката (например вградения нагревател в ключалката или автоматичното превключване на светлините на БМВ)...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???