въпроси за Карина

valen_tin

въпроси за Карина

Мнение от valen_tin » 08 Апр 2009 15:34

здравейте

от съвсем скоро имам Карина 1.6, 96-та година и вече имам въпросчета:

сутрин като я запаля и известно време държи към 2000 оборота, малко нагоре малко надолу. По принцип би трябвало да е нормално ми се струва, но дали това са правилните обороти?

след като загрее и я карам на газ (обикновена газова), малко играят оборотите на празен ход, на бензин са ок. каква може да е причината? лоша настройка? лош газ? нещо друго?

и ... дали може да ми препоръчате добри сервизи къде да отида за смяна на ремък и ролки, настройка на газовата и смяна на гърне?

мерси

Аватар
nov
Автомобил: XA30 3ZR-FAE,B6304T4
Благодарил/а: 51 пъти
Получена  благодарност: 40 пъти

Мнение от nov » 08 Апр 2009 21:05

Здрасти колега,
Едната ми карина е бензинова и като я запаля сутрин ми качва до 1500-1700 оборота за много малко време и после оборотите падат.До 2000 не ми е стигала и зимата в най големите студове.По въпроса за газовата прегледай си най вече изпарителя отвори му пробката защото може да има разни мръсотии да изтекат, виж също и ако не си сменял си смени въздушния филтър(аз го сменям на 8 хил.км.), смени мембраната на изпарителя с течение на времето се втвърдява и се ограничава равномерното минаване на газта.Също виж си и свещите попринцип на бензин може да не ти прави проблеми но ако е на газ е изкл. чувствителна колата на тема токове.Но също както сам каза може и до настройка да е.Успех :thumbsup:

Публикувай отговор