Въпрос за халогени на Авенсис

Аватар
iovkito
Благодарил/а: 17 пъти
Получена  благодарност: 95 пъти

Въпрос за халогени на Авенсис

Мнение от iovkito » 04 Апр 2009 13:10

Здравейте ! Искам да си сложа халогени на авенсиса ( 2006-та година ) , но имам няколко въпроса . Имам фабрична инсталация до капачетата на бронята , но лостчето ми за мигачите има само позиция за заден фар за мъгла , за да подкарам предните , трябва ли да сменя цялото лостче или мога да преправя инсталация , за да се пускат заедно с фаровете? Също така видях , че бушон за халогени е поставен , но не знам дали е поставено релето . Някой ако може да ми каже кое е то , защото в книжката има описание само на бушоните . Като цяло , ако някой е правил това нещо , нека сподели опита си . :)

Аватар
shtephan

Мнение от shtephan » 06 Апр 2009 09:30

Слага се отделен бутон долу в ляво,който върви с комплекта.От къде ако не е тайна мислиш да си ги вземеш.Защото в комплекта върви и реле и един междинен сноп за таблото и разни крепежи.При офиц. дилъри е 700 с монтажа.Може би знаеш къде е по-евтино.Някъде имам PDF-а.
AVENSIS SEDAN 1.6 FaceLift2007

Аватар
iovkito

Мнение от iovkito » 06 Апр 2009 11:51

shtephan написа:Слага се отделен бутон долу в ляво,който върви с комплекта.От къде ако не е тайна мислиш да си ги вземеш.Защото в комплекта върви и реле и един междинен сноп за таблото и разни крепежи.При офиц. дилъри е 700 с монтажа.Може би знаеш къде е по-евтино.Някъде имам PDF-а.
Мислех да ги взимам от един катастрофирал авенсис , но не ги взех точно заради това , че не знам откъде да ги пусна . Като махнах капачето на бушоните и погледнах нагоре , действително висят 2 букси. Едната се надявам да е за халогените , а другата излизаше от снопа за ел огледалата , явно е за екстрата , да се прибират , като натиснеш копчето. Имаш ли идея , дали този бутон се продава отделно от халогените ? Аз имах идея да сменя и лостчето за мигачите , но не знам как стои въпроса с инсталацията.

Аватар
shtephan

Мнение от shtephan » 06 Апр 2009 13:39

Бутона струва към 70-80 лева,а за смяна на лостчето не съм сигурен дали найстина няма да е проблем.Халогените правоъгълни ли са,ако е така можеш да ги вържеш към задните само се сменя предпазителя и се закача реле- командната бобина на, което получава сигнал от изхода на това за задните.
Има ли задна дясна машинка за стъклата този авариралия?

Аватар
iovkito

Мнение от iovkito » 06 Апр 2009 13:59

shtephan написа:Бутона струва към 70-80 лева,а за смяна на лостчето не съм сигурен дали найстина няма да е проблем.Халогените правоъгълни ли са,ако е така можеш да ги вържеш към задните само се сменя предпазителя и се закача реле- командната бобина на, което получава сигнал от изхода на това за задните.
Има ли задна дясна машинка за стъклата този авариралия?
Не знам дали има , намерих го в мобиле.бг , дай на авенсис и катастрофирал и ще ти излезе обявата. Как така ще ги връзвам към задния за мъгла ? Нали тогава ще светва и той ? И ако правя нещо сам ще ми отпадне ли гаранцията на колата?

Аватар
shtephan

Мнение от shtephan » 06 Апр 2009 17:37

100% ще отпадне,а "задните" просто са една лампичка от ляво,като не искаш свали я.Това което ти предлагам е най-лесно изпълнимото.Така ги вързах на комбито,даже използвах същото реле.

Аватар
АВЕНСИСА

Мнение от АВЕНСИСА » 10 Апр 2009 23:24

Аз сложих халогени и смених ключа на фаровете с такъв за халогени и нищо.Сега си стоят така за красота.Колата ми е авенсис 2002г а си имам инсталация до отпред.Какво да направя тада светнат

Аватар
shtephan

Мнение от shtephan » 13 Апр 2009 09:01

E как сега да ти отговори някой на толкова лаконично обяснение.Проследи веригата отпред назад и виж къде да сложиш реле и предпазител или някой междинен сноп го няма.И те така,слава на Имхотеп!!!

MON4O

Мнение от MON4O » 21 Юли 2009 08:46

И аз имам един проблем с халогените на Avensis D4D 2002 kомби: Имам си коп4е за халогените на лостчето имам си халогени имам си предпазител, оба4е ниамам изжедени кабели за халогените и вчера половин ден сам махал пластмаси и сам тарсил тез кабели да не са се скрили ниакаде ама не мойах да ги намеря. Според мен ще триабва нови кабели да се извеждат ако не се лъжа. Ако някой има друга идея ще се радвам да е сподели с мен. Благодаря предварително.

Публикувай отговор