Проблем с маслото при Toyota Auris Facelift 2012-2013

Dropkick
Автомобил: Toyota Auris Facelift 1.3 vvti

Мнение от Dropkick » 27 Авг 2026 21:49

Извинявам се ако вече има подобна тема, не съм видяла.
Имам проблем с маслото на Тойота Аурис Фейслифт 1.3 бензин 2012-2013г. :help:
Когато съм на високи обороти и ниска предавка, и подам повече газ, маслото изгаря, вътре мирише и отзад има син пушек. (Не съм го видяла с очи, така се твърди). sad.gif
Маслото го сменям 2 пъти от 5W30, минах на 5W40 Castrol Edge. (Не съм засякла кадърно на колко км какво количество гори).
Търся сервизен техник, който да се занимава с японски коли и конкретно с проблеми при двигателите, защото предпочитам ремонт, отколкото нов двигател (супер рисковано) или нова кола (отново риск, пари, качество).
Тойотата е супер запазена, няма течове, окачване стабилно, сменени филтри, течности, ремъци, интериор и екстериор запазени - затова искам да я оправя и да си я карам...
Ако някой може да даде полезен съвет, ще съм много благодарна, около мен или няма мъже, които да разбират или тези, които уж би трябвало, им нямам доверие.
Така, че ако някой опитен и вещ в сферата помогне, ще е супер! worthy.gif

Оги
Автомобил: 4 Тойоти
Благодарил/а: 68 пъти
Получена  благодарност: 38 пъти

Мнение от Оги » 28 Авг 2026 17:59

Като се изхаби в момента което е, следващата смяна направете с Shell Helix ECT HX8 /забележете последните букви/ вземете 5 л, от които за смяната 3,5 , останалото за доливане. При мен същия мотор с 5/40 спря да гори с това масло след около 8 х.км, вече почерняло- до тогава- около 200 г. на 1000 км. Пробвайте преди да вземате кардинални решения.
Toyota Corolla E11 1,3; Yaris SCP90 1,3 VVTI; Auris E15 1.33 VVTI;

Публикувай отговор