Здравейте,
Както някой от вас знаят карам Тойота РАВ4 ХА50 хибрид, ниво на оборудване Executive. Колата е на 3000 км.
Предвид идването на зимния сезон реших да сложа на гъбра на шофьорската седалка нещо което да пази детето да не "цапа" с крака гърба на седалката. По време на монтажа се натъквам на следното, че ръба на шофьорската седалка която обхваща моя гръб вече се е разнищила в долната си част, там където непосредсвено започва седалката за сядане. Възмотих се силно и споделих с жената, защото все пак аз не разбирам от шеф и кройка. Та нейното мнение е че платът при шиенето на ръба е много близо до шева и като седне човек като мен 100 кила, той се разпъва (шева) и се разнищва, защото платът не е захванат добре с повече плат, според мен има логика в това.
Не знам дали е от значение, но предимно шофирам колата с дънки, ако изобщо това е от значение да се случи горенаписаното с тапицерията.
Разтърсих се по форумите и се оказа, че не съм единствения, в американския форум намерих подобна тема в която хората обясняват, че са били направили рекламация, сменили им тапицерията на седалката, но малко след това проблема бил пак на лице същия.
В този ред на мисли бих искал да обърна внимание на другите шофьори закупили или желаещи да закупят същия автомобил с такова ниво на оборудване и предвид вашия опит във форума да ме посъветвате как да процедирам в този случай.
Поздрави!
Toyota RAV4 XA50 hybrid - проблем с тапицерията на шофьорската седалка
-
- Автомобил: служебен
- Благодарил/а: 428 пъти
- Получена благодарност: 105 пъти
В Toyota с претенция за гаранционен ремонт/ замяна.
Нямам думи просто!
Нямам думи просто!
- iovkito
- Благодарил/а: 18 пъти
- Получена благодарност: 104 пъти
Имам работно облекло с големи капси и си разпрах шева на шофьорската седалка на авенсиса, но това се случи не за 3, а за 300 000км. Воланът на рав4 ми се обели на шестата година, на около 100 000км. Кожата е некачествена и не издържа.
Последно промяна от iovkito на 27 Сеп 2025 18:27, променено общо 2 пъти.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
- BaiDobry
- Автомобил: Toyota RAV4
- Благодарил/а: 7 пъти
- Получена благодарност: 20 пъти
Здравейте,
Явно не само кожата, а и текстилната тапицерия, както е в моя случай

Поздрави!