Чистя кодове за грешки, променям настройки безплатно :)

thetodor

Чистя кодове за грешки, променям настройки безплатно :)

Мнение от thetodor » 01 Фев 2014 16:13

Здравейте колеги, скоро си купих диагностичния софтуер (и хардуер) Toyota Techstream. Който има Тойота или Лексус след 2005-а, да заповяда да му проверя и изчистя кодовете и при желание, да променим настройки. В замяна искам да ми разрешите да събера технически данни от колата ви, защото разработвам приложение за Андроид, с което всеки ще може сам да си променя настройките без компютър, без скъп софтуер/хардуер и без да ходи до дилър. Самото събиране на данни е напълно безопасно за автомобила, тъй като само "прочитам" какви настройки поддържа автомобила и какви компютри има в него. Как ви звучи? Аз съм в София, близо до ЦУМа. :thumbsup:

Аватар
Instruktor59@yahoo.com

Re: Чистя кодове за грешки, променям настройки безплатно :)

Мнение от Instruktor59@yahoo.com » 01 Фев 2014 23:12

А за по-стари коли - от 2002?
Каквото сам си направя, никой не може...

Аватар
JapCar
Автомобил: Yaris 2010г., двг 1.33/1NR-FЕ
Благодарил/а: 7 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от JapCar » 02 Фев 2014 00:19

Защо след 2005 ? Аз гледах на авенсис 2000г, 1.8 и имаше живите данни и грешките, не съм гледал за промяна на нещо.
Живей широко и художествено!
Yaris, 1,33, 2010

thetodor

Мнение от thetodor » 02 Фев 2014 03:07

По принцип Techstream става и за по-стари модели, но моето приложение е само за модели, които ползват протокола CAN... който е въведен около 2006-а в повечето модели. Така че аз нямам полза от по-стари модели... но ако няма много желаещи с автомобили от 2006 нагоре, би трябвало да имам време и за по-старите, ей-така просто да направя услуга. Пишете, пък ще видим :)

Аватар
martod

Мнение от martod » 02 Фев 2014 09:39

thetodor написа: Как ви звучи?
Звучи зарибяващо .. smile.gif
Доста колеги сигурно ще се възползват от това, да си направят безплатна диагностика на автомобила .. :thumbsup:
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 02 Фев 2014 14:05

thetodor написа:Здравейте колеги, скоро си купих диагностичния софтуер (и хардуер) Toyota Techstream. Който има Тойота или Лексус след 2005-а, да заповяда да му проверя и изчистя кодовете и при желание, да променим настройки. В замяна искам да ми разрешите да събера технически данни от колата ви, защото разработвам приложение за Андроид, с което всеки ще може сам да си променя настройките без компютър, без скъп софтуер/хардуер и без да ходи до дилър. Самото събиране на данни е напълно безопасно за автомобила, тъй като само "прочитам" какви настройки поддържа автомобила и какви компютри има в него. Как ви звучи? Аз съм в София, близо до ЦУМа. :thumbsup:
Спря ми сигнализацията за включени фарове. Но поне старите версии на течстриима не могат д ая настройват. Дали ще може да я променяш? И андроид приложението как ще се свързва с колата?

ПП: течстриима е безплатен също
Преди: Авенсис 1.6 4АФЕ/1999г, Авенсис 1.8/2003г, Ярис 1.3 Авт/2004г, Авенсис 2.2Д4Д/2005г
Изображение

thetodor

Мнение от thetodor » 02 Фев 2014 14:44

Vesko написа:Спря ми сигнализацията за включени фарове. Но поне старите версии на течстриима не могат д ая настройват. Дали ще може да я променяш? И андроид приложението как ще се свързва с колата?

За какъв автомобил става въпрос (и коя година)? Ако искаш може да пробваме. Пиши ми съобщение и ще се разберем нещо.

Как да е безплатен techstream-a? В смисъл да, можеш да го намериш пиратски безплатно, но пак ти трябва хардуера (кабела с чип)... който не е скъп, но все пак, не е безплатен.

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 02 Фев 2014 15:54

thetodor написа:
Vesko написа:Спря ми сигнализацията за включени фарове. Но поне старите версии на течстриима не могат д ая настройват. Дали ще може да я променяш? И андроид приложението как ще се свързва с колата?

За какъв автомобил става въпрос (и коя година)? Ако искаш може да пробваме. Пиши ми съобщение и ще се разберем нещо.

Как да е безплатен techstream-a? В смисъл да, можеш да го намериш пиратски безплатно, но пак ти трябва хардуера (кабела с чип)... който не е скъп, но все пак, не е безплатен.
100% е безплатен софтуера. http://www.toyota-tech.eu/GTS/Wizard/St ... tware.aspx

А интерфейса е кой да е passthru ссъвместим интерфейс.

А твоят софтуер с какъв адаптер ще работи? Безплатен ли ще е?

И ако искаш д апробваме, аз съм в студентски град :)

ПП: от 2006та КАН-а е задължителен само за ОБД протокола. За останалите компътри в колата не е задължителен от 2006-та
Преди: Авенсис 1.6 4АФЕ/1999г, Авенсис 1.8/2003г, Ярис 1.3 Авт/2004г, Авенсис 2.2Д4Д/2005г
Изображение

thetodor

Мнение от thetodor » 02 Фев 2014 16:19

Vesko написа: 100% е безплатен софтуера. http://www.toyota-tech.eu/GTS/Wizard/St ... tware.aspx

А интерфейса е кой да е passthru ссъвместим интерфейс.

А твоят софтуер с какъв адаптер ще работи? Безплатен ли ще е?

И ако искаш д апробваме, аз съм в студентски град :)

ПП: от 2006та КАН-а е задължителен само за ОБД протокола. За останалите компътри в колата не е задължителен от 2006-та
Ха! Това не го знаех - че дават софтуера techstream безплатно официално. Може би от скоро е така? Е, това е добра новина :)
Моят софтуер ще работи с Bluetooth устройство ELM327, което в по-цивилизованите държави струва към $10. В бг е малко повече, но пак не е скъп.

Ок, нека да пробваме на твоята кола. За Lexus RX 450h ли става въпрос? Ще ти пиша съобщение.

Аватар
JapCar

Мнение от JapCar » 02 Фев 2014 22:10

thetodor написа: Ха! Това не го знаех - че дават софтуера techstream безплатно официално. Може би от скоро е така? Е, това е добра новина :)
.
От край време си го има и в сайта на Тойота http://www.toyota-tech.eu/GTS/Wizard/St ... tware.aspx Може да се види и коя е последната версия...
И от много други места:
https://www.google.co.uk/#q=techstream+software
Не знам обаче дали не иска регистриране/активиране, все едно, не е проблем да се подкара софтуера, проблем обикновено са драйверите за хардуера...
Yaris, 1,33, 2010

Аватар
Rudy

Мнение от Rudy » 03 Фев 2014 22:55

Абе как става така, че официално последната версия е 8.11.006 от 03/06/2013, пък аз имам 8.30.023?!
Изображение

Аватар
JapCar

Мнение от JapCar » 03 Фев 2014 23:52

Rudy написа:Абе как става така, че официално последната версия е 8.11.006 от 03/06/2013, пък аз имам 8.30.023?!
Излиза, че там не е последната версия, моята се оказа, че е 8.20.019, но не държа да имам последната, защото вероятно само са добавили по-нови коли, всичко друго е същото. Искам да кажа, че една нова вресия няма да покаже повече неща за една и съща кола, освен тези които са били в старата, най-много да са оправили някои забелязани бъгове.
Из нета съществува 9.00.025...
Yaris, 1,33, 2010

steich
Обратна връзка:

Мнение от steich » 05 Фев 2014 21:22

8.20 се надгражда до 8.30. т.е. само ъпдейт ... качвам каквото имам ... дано да стои по дълго.

http://dox.bg/files/dw?a=566816ba4e

http://www.sendspace.com/file/5ff7wz
http://www.fapremove.com

Програмиране на TPMS сензори.

Качествен чип тунинг. Премахване на FAP / DPF OFF, Adblue / SCR OFF, EGR / AGR OFF, Flaps OFF., O2 / Lambda OFF, DTC OFF и др.

! 5 години гаранция на софтуерните услуги !

thetodor

Мнение от thetodor » 06 Фев 2014 13:34

Оказва се, че официалната версия иска регистрация... но явно има начин да се хакне. Така или иначе, е нужен и хардуер, та ако го нямате, елате да ви услужа с моя.

Вече имам 3-4ма желаещи (с които още се уговаряме) и съм тествал на колата на Vesko успешно (мерси Веско). Други желаещи?

Аватар
Instruktor59@yahoo.com

Мнение от Instruktor59@yahoo.com » 07 Фев 2014 18:32

Да, аз съм желаещ, при условие че е сигурно, че можеш да върнеш заводските настройки - ако нещо не е както трябва. Двигател 1,4 VVT-i от 2001-2002. spell.gif
Каквото сам си направя, никой не може...

Публикувай отговор