Смяна на крушка

moloko
Получена  благодарност: 1 път

Смяна на крушка

Мнение от moloko » 07 Дек 2010 17:28

Колеги ,
кажете как се свалят тези врътки за контрол на парното и климатика.
(снимкта по долу). И въобще как да сменя крушка отзад.
Изгора ми едната крушка - зад тази врътка която не се вижда цялата на снимката с позициите за духане(зелената стрелката).
Вечер като се прибирам от работа половината врътка е тъмна , не че не виждам накъде да завъртя копчето , но когато си отворя пепелника щот съм пушач не виждам къде пепелирам и става "мазоло"
а преди като си работеше и като отвориш пепелника тази лампимка явно го осветяваше , а сега е пълен "мрак".
Пробвах да дръпна врътката навън , но ми дава зор и се притеснявам да я напъвам да не строша нещо......

Благодаря предварително.
Прикачени файлове
radio_109.jpg
radio_109.jpg (61.32 KiB) Преглеждано 3797 пъти

shterev

Re: Смяна на крушка

Мнение от shterev » 07 Дек 2010 17:49

moloko написа:Колеги ,
кажете как се свалят тези врътки за контрол на парното и климатика.
(снимкта по долу). И въобще как да сменя крушка отзад.
Изгора ми едната крушка - зад тази врътка която не се вижда цялата на снимката с позициите за духане(зелената стрелката).
Вечер като се прибирам от работа половината врътка е тъмна , не че не виждам накъде да завъртя копчето , но когато си отворя пепелника щот съм пушач не виждам къде пепелирам и става "мазоло"
а преди като си работеше и като отвориш пепелника тази лампимка явно го осветяваше , а сега е пълен "мрак".
Пробвах да дръпна врътката навън , но ми дава зор и се притеснявам да я напъвам да не строша нещо......

Благодаря предварително.
Здравей колега.Дърпащ и те излизат ако не става помогни с тънка отверка но внимателно.Като се свали панела над пепелника има две букси,едната е с крушка.Вземи си светодиодни защото не изгарят.Моите съм ги сменил и всичко свети като елха......Не можах да сваля само на запалката но тя не ми рябва.

Аватар
CuMo

Мнение от CuMo » 10 Дек 2010 22:22

Я виж дали тия две теми ще ти помогнат. /За Карина са, но може и да има аналогия/

http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=15632

http://carina-e.ru/viewtopic.php?t=2059

http://img718.imageshack.us/i/imag0074x.jpg

Врътките най-вероятно излизат с дърпане, както са ти казали. Дърпай със сухи пръсти. Поне на Карината излизат що годе лесно.
Сваляш панела /може би е на 4 скобички в 4-те краища/ и намираш къде са ламбити. И сменяш.

Между другото като видя такива продълговати комбинирани коБчета като тия и .... wacko.gif

moloko
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от moloko » 26 Дек 2010 17:15

ЧЕСТИТА КОЛЕДА.....

Ето с какво си запълних паузата между две софри днес. Операцията отнема - 20 минути ако имате подръка нова крушка. За късмет на близо имам под ръка магазин за авто аксесоари и алчните търговци работеха - така че си закупих и смених крушката на пепелника.... как стана цялата работа......

Първо бъдете "трезви" и внимателни да не счупите или одраскате нещо.Вземете си по макли инструменти - отверка/и с по-малки въхове но не и часовникарски.

Врътките на парното/климатика може да не сваляте.Така или иначе ламричките под тях НЕ МОГАТ ДА СЕ СМЕНЯТ ОТПРЕД. Трябва всичко да се сваля отзадната страна - ВЕЧЕ СЕ УБЕДИХ.

Започнете от горнана страна на цетнрабната конзола - на снимките виждате къде са щипките.
Леко подпъхвате отверка и я използвате като лост леко натискане от горната старна и конзолата излиза напред . Същото и отдолу и като можете дая напипате с пръсти отголе и от долу дърпате напред леко.
Излиза цялата.
Внимателно разкачете кабелите.....
После по описана "процедура ".........................
Прикачени файлове
Photo0057.jpg
Photo0057.jpg (73.72 KiB) Преглеждано 3552 пъти
Photo0058.jpg
Photo0058.jpg (276.96 KiB) Преглеждано 3552 пъти
КОНЗОЛАТА ОТЗАД
КОНЗОЛАТА ОТЗАД
Photo0059.jpg (68.68 KiB) Преглеждано 3552 пъти
ЛАМПИЧКАТА ЗА ПЕПЕЛНИКА
ЛАМПИЧКАТА ЗА ПЕПЕЛНИКА
Photo0060111.JPG (102.68 KiB) Преглеждано 3552 пъти
ЕТО КРАЙНИЯ РЕЗЕУЛТАТ
ЕТО КРАЙНИЯ РЕЗЕУЛТАТ
Photo0061.jpg (317.21 KiB) Преглеждано 3552 пъти

maklaut

Re:

Мнение от maklaut » 21 Ное 2012 13:31

[quote="moloko"]ЧЕСТИТА КОЛЕДА.....

Ето с какво си запълних паузата между две софри днес. Операцията отнема - 20 минути ако имате подръка нова крушка. За късмет на близо имам под ръка магазин за авто аксесоари и алчните търговци работеха - така че си закупих и смених крушката на пепелника.... как стана цялата работа......

Първо бъдете "трезви" и внимателни да не счупите или одраскате нещо.Вземете си по макли инструменти - отверка/и с по-малки въхове но не и часовникарски.

Врътките на парното/климатика може да не сваляте.Така или иначе ламричките под тях НЕ МОГАТ ДА СЕ СМЕНЯТ ОТПРЕД. Трябва всичко да се сваля отзадната страна - ВЕЧЕ СЕ УБЕДИХ.

Започнете от горнана страна на цетнрабната конзола - на снимките виждате къде са щипките.
Леко подпъхвате отверка и я използвате като лост леко натискане от горната старна и конзолата излиза напред . Същото и отдолу и като можете дая напипате с пръсти отголе и от долу дърпате напред леко.
Излиза цялата.
Внимателно разкачете кабелите.....
После по описана "процедура "........................
Здравей,много хубаво е обяснено всичко но мен ме интересува ако знаеш за какво е свободната женска букса намираща се точно до буксата за радиото,благодаря ти предварително

Публикувай отговор