Toyota Avensis 2005 1.6 VVTi - заслужава ли си или не?

gena_bs
Автомобил: служебен
Благодарил/а: 335 пъти
Получена  благодарност: 92 пъти

Мнение от gena_bs » 01 Сеп 2010 07:57

Колега,
Много правилно си преценил колата! Послушай съвета на колегите и поискай поне още 1 мнение от компетентен сервиз! Разбра ли поне в кой-точно е обслужвана? Мисля си, че е точно в този, където сте били! За 10 минути само могат да я огледат повърхностно, не говорим за по-сериозна диагностика за неизправности по ходовата част. Само шоктестера е от порядъкана 3-5 минути, тест спирачки - минимум 5, кормилно управление, проверка скоростна кутия - доста повече!
Малките мотори на почти всички марки не се предлагат с пълния комплект екстри, освен, ако не е специално поръчвана. Колкото за Audi-то - ами ако е с 1,8 или по-голям мотор и баща ти е свикнал колата да върви, защо ще го мъчиш човека? Много е изнервящо да слезеш от мощна кола и да се качиш на по-слаба, но това сигурно ти е известно. Колкото и да натискаш, все ти се струва, че нещо не и е наред! wink.gif

Още веднъж успех и не се доверявай много на сервизите, ако нямаш сигурен човек там! без значение дали са дилърски или квартални...

GSRR

Мнение от GSRR » 02 Сеп 2010 16:20

Карам я същата, само че е края на 2003 г., в най-тежко градско каране разходът е около 10, единственият проблем с тази кола че е малко тромава, тежко купе за 110 коня, това се чувства в извънградско, особено, когато ти трябва мощ да задминеш или да качиш някой баир, сега се върнах от морето, минах 1500 км., с работещ климатик с 95 литра.

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 03 Сеп 2010 06:47

dresden написа:Май ще си ставаме колеги ;) Колата почти сигурно ще се купува утре.
Забравих да ви спомена че колата е за баща ми,А4-ката си остава при мене и няма мърдане.Просто не мисля че това е неговата кола.Ама ходи наливай на инат човек.Прегледаха я в ТМ Ауто и според тях няма 1 забележка.Всичко по ход.част и двигател било ок.Незнам само как това всичкото го установиха за не повече от 10 мин,абсолютно цялостен оглед на колата става въпрос!Както и да е..качихме се,наистина вози доста хубаво (една идея по меко от аудито),но като цяло освен това и че е на 5 години,плюсовете за мен свършват до там ?!Много мудно ускорение,доста шумна след 140,няма елементарни екстри като задни ел.стъкла,климатроник,преден подлакътник,няма ЕСП (кола 2005),няма ал.джанти и тн..Другите екстри може и да ги пропусна щото те по скоро са глезотийки.Много хубаво човека ми вика,има 9 еърбега..ми аз не съм тръгнал да умирам,хубаво е че има 9 еърбега ма дотам.А също така да спомена само че се возихме 3ма човека без абсолютно нищо друго в колата и при пускането на климатика имам чувството че колата спря.Както и да е..дано греша и колата излезе хубава все пак.Авенсиса е много хубава кола но точно тази е оглозгана от към екстри.Кой знае..може би аз съм много претенциозен,мойта кола има към 2 пъти повече екстри а не топ изпълнение.Хубавото поне е че евентуално ще се посещават сбирки на 2 форума :)
Деветте аербека са най-хубавата екстра-повярвай ми.Никой не е тръгнал да умира,ама за всеки случай ги целувам мойте двете винаги сутрин преди тръгване.Аербека и коланите са много велико нещо и бъди сигурен че без климатроник и супер стерео може,ама без тях не.

vladeee

Мнение от vladeee » 03 Сеп 2010 11:39

nowyaris написа:
dresden написа:Май ще си ставаме колеги ;) Колата почти сигурно ще се купува утре.
Забравих да ви спомена че колата е за баща ми,А4-ката си остава при мене и няма мърдане.Просто не мисля че това е неговата кола.Ама ходи наливай на инат човек.Прегледаха я в ТМ Ауто и според тях няма 1 забележка.Всичко по ход.част и двигател било ок.Незнам само как това всичкото го установиха за не повече от 10 мин,абсолютно цялостен оглед на колата става въпрос!Както и да е..качихме се,наистина вози доста хубаво (една идея по меко от аудито),но като цяло освен това и че е на 5 години,плюсовете за мен свършват до там ?!Много мудно ускорение,доста шумна след 140,няма елементарни екстри като задни ел.стъкла,климатроник,преден подлакътник,няма ЕСП (кола 2005),няма ал.джанти и тн..Другите екстри може и да ги пропусна щото те по скоро са глезотийки.Много хубаво човека ми вика,има 9 еърбега..ми аз не съм тръгнал да умирам,хубаво е че има 9 еърбега ма дотам.А също така да спомена само че се возихме 3ма човека без абсолютно нищо друго в колата и при пускането на климатика имам чувството че колата спря.Както и да е..дано греша и колата излезе хубава все пак.Авенсиса е много хубава кола но точно тази е оглозгана от към екстри.Кой знае..може би аз съм много претенциозен,мойта кола има към 2 пъти повече екстри а не топ изпълнение.Хубавото поне е че евентуално ще се посещават сбирки на 2 форума :)
Деветте аербека са най-хубавата екстра-повярвай ми.Никой не е тръгнал да умира,ама за всеки случай ги целувам мойте двете винаги сутрин преди тръгване.Аербека и коланите са много велико нещо и бъди сигурен че без климатроник и супер стерео може,ама без тях не.
Много превилно казано.

Аватар
shapala
Благодарил/а: 2 пъти

Мнение от shapala » 03 Сеп 2010 15:40

Хайде и аз да се изкажа. Купи същата 2004 година пак бивша служебна на 50 000км. Салона е като нов, разхода градско макс 9л/ до морето и назад с каране по магистралите 150 /160 - около 7.5л. Не е бегачка, но не е и тромава, все пак разлика от 1.8 двигателя в ускорение от 0до 100 е само 0.6 сек. Аз съм много доволен от колата си.

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 03 Сеп 2010 17:32

vladeee написа:
nowyaris написа:
Много превилно казано.
Колко често ползвате тази екстра? biggrin.gif

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 03 Сеп 2010 19:55

То един път става.Тези екстри по хубаво да не се ползват,че иначе духова музика за погребален марш.

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 03 Сеп 2010 20:00

Vesko написа:........................

Колко често ползвате тази екстра? biggrin.gif
Дано да не им заядат педалите и на тях :whistle: ...............

joro720

Мнение от joro720 » 06 Сеп 2010 00:45

аз имам такава на 200 000км. е не сам сменял нищо ако караш с 100 изван градско ще ти гори 6л. бавно в града 9л.

Публикувай отговор