Заслужава ли си Тойота?Мит ли е качеството на Тойота?
"zdrava ,bezshumna,udobna,luksozna" - тези думи в моята Корола не пресъстват, например. Няма да се заяждам с никого, наистина, преди да я взема ми казаха, че японските автомобили са най-здрави. За автомобил около 30 000 лева това беше варианта. Другите бяха Пежо 207, 306, Форд фокус (работи на магия biggrin.gif ), Опел Астра (не е лош, 1 приятел си взе и е доволен, засега...) и ГОЛФ 5. Това е долу-горе. Сигурно пропускам нещо по-некомерсиално, но както и да е. Мотора е здрав, окачването също, но има дребни неща, които дразнят. Проблема е, че наистина всички нови автомобили са ЗЛЕ. Забележете, че горе има една графа с 0 гласа :)
Мдамммм.... вдига 200 на задна......
По-добре нов мерцедес от стара лада ..... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gifLEXUS написа:...Da,poniakoga e po-dobre da se kupi 2-3 godi6no Camry otkolkoto nov Avensis,vseki re6ava spored nujdite si.

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Сега ти ак си мазохист то това е друга работа biggrin.gif .triforce написа:Аз ако имам пари, бих карал АУДИ, колкото и да ги плюете. Да имам аз повече пари, пък нека на 2 години да давам по 3000 лева за предница.
Иначе Ауди по никакъв начин не може да се сравнява с МБ и БМВ , а пък с Лексус въобще дума не може да става ! И това се вижда и от продажбите им .
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 366 пъти
Тъкмо гледам статията 'рекордни продажби на Мазда в БГ и Европа въпреки кризата' biggrin.gif
http://testdrive.bg/news/read99.html
Явно някои японци все още имат хорското доверие.
Предполагам, че 'бума' е вследствие много доброто представяне на старата Мазда6 като качество и разочарованието от качеството на други марки....
http://testdrive.bg/news/read99.html
Явно някои японци все още имат хорското доверие.
Предполагам, че 'бума' е вследствие много доброто представяне на старата Мазда6 като качество и разочарованието от качеството на други марки....
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Аз пък карам 17 годишна Карина Е седан.За мен качеството означава най-вече да не вися по сервизите,и това получавам досега/да чукна на дърво/.Избрах я за семеен автомобил,защото има всичко което ми трябва.Не съм карал много коли,но със сигурност мога да твърдя че колите сглобявани преди 2000-а година,са много по-читави,издръжливи,и по-малко влизат в сервиза/лични наблюдения и разговори с всякакви знайни и незнайни мастори/.Лично аз бих си купил 3-4 годишна кола,на 40 % от цената като нова,преминала болежки,и комби,и японска-Субару например.
бивш притежател на Toyota Carina E 2,0 -3S-FE седан
Не мога да дам отрицателно или положително становище, моето яре е все още на 9000км ( 2 месеца) и за сега е добре. Но за сравнение карам и опел корса - за 315 000 км безжалостна експлоатация по БГ пътища не съм барнал нищо по ходовата част. На 150 000 км смених феродов диск на съединителя, както и аксиалният лагер и това е!
А за икономичност - да не говорим. Ще ми се и на Яриса да съм случил.

- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Tuk ne stava vapros za zaiajdane,stava vapros ,4e govori6 adski predubedeno i neiasno.Niama logika da si kupi6 edna kola bez da si zabeliazal,4e ti e tiasna i sled tova da se oplakva6 ot tova. Otdelno super neiasno e kak opredelia6 Corolla kato NE zdrava,kato Corolla bezapelacionno e nai-zdravata kola v klasa.Drebni ne6ta ,koito drazniat ima vav vsiaka kola.Pri Corolla drazneneto idva ot dvete kapa4eta na bagajnata vrata,koito poniakoga leko trakat,tova problem li e? Uplatniavat se s edno par4e izolirband i gotovo,tova pravi li Corolla nezdrava?Ili nenadejdna?? Skoro karah ot tvoiata lubima marka Audi A6 2.7 TDI tiptronic 2007 model otzad mu traka6e korata.A tova e A6 za 80000leva?? Tova pri Lexus ne moje da stane.No vapreki vsi4ko tova e kozmeti4en problem i ne moga da kaja kolata ne e zdrava.triforce написа:"zdrava ,bezshumna,udobna,luksozna" - тези думи в моята Корола не пресъстват, например. Няма да се заяждам с никого, наистина, преди да я взема ми казаха, че японските автомобили са най-здрави. За автомобил около 30 000 лева това беше варианта. Другите бяха Пежо 207, 306, Форд фокус (работи на магия biggrin.gif ), Опел Астра (не е лош, 1 приятел си взе и е доволен, засега...) и ГОЛФ 5. Това е долу-горе. Сигурно пропускам нещо по-некомерсиално, но както и да е. Мотора е здрав, окачването също, но има дребни неща, които дразнят. Проблема е, че наистина всички нови автомобили са ЗЛЕ. Забележете, че горе има една графа с 0 гласа
Ti kazva6 oba4e Corolla ne e zdrava,6toto 2 plastmasi na korata na bagajnika tropat primerno,egati i problemite ima6!! Po-zdrava i po-nadejdna kola ot Corolla v klasa ne moje da kupi6.Mazda 3 sashto e mn zdrava,Honda Civic sashto e zdrava,no tia e skapa.
Imam sashtata Corolla ,no 1.4VVT-i hatchback, i e super bezshumna kola,dvigateliat zapo4va da se 4uva slabo sled 3000ob./min.,pod tezi oboroti e absolutno bezshumna.Udobna mi e,no starata Corolla ot 87-ma godina mi e po-udobna,paradoksalno,no fakt.Novata e mnogo visoka.
Otdelno,4e materialite v interiora sa mnogo ka4estveni za tozi klas,ama mnogo.Direktno sravnenie s novia Focus ili Golf 5 e pokazatelno.
A gore grafata e s nula glasa,za6toto taka e zadaden vaprosat.Prosto niama hora,koito da otrekat zdravinata na starite Toyoti
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN
- LEXUS
^6tom e izkaral nad 300000km. s originalna hodova 4ast,zna4i naistina e zdrav.Ia proveri da ne bi da e Toyota Starlet s razmenena tabelka na Opel. biggrin.giftsd написа:Но за сравнение карам и опел корса - за 315 000 км безжалостна експлоатация по БГ пътища не съм барнал нищо по ходовата част. .
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Едно време пишеше на кирилица и с интерес ти четях писанията, ама сега на тая шльокавица изобщо не си правя труда.LEXUS написа:^6tom e izkaral nad 300000km. s originalna hodova 4ast,zna4i naistina e zdrav.Ia proveri da ne bi da e Toyota Starlet s razmenena tabelka na Opel. biggrin.giftsd написа:Но за сравнение карам и опел корса - за 315 000 км безжалостна експлоатация по БГ пътища не съм барнал нищо по ходовата част. .

- martod
Малеееее...Те със тоя 1.9% , направо са превзели Европата.....slowtraveler написа:Тъкмо гледам статията 'рекордни продажби на Мазда в БГ и Европа въпреки кризата' biggrin.gif
.

СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....
- LEXUS
http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=9090Kiki написа:Едно време пишеше на кирилица и с интерес ти четях писанията, ама сега на тая шльокавица изобщо не си правя труда.LEXUS написа:^6tom e izkaral nad 300000km. s originalna hodova 4ast,zna4i naistina e zdrav.Ia proveri da ne bi da e Toyota Starlet s razmenena tabelka na Opel. biggrin.giftsd написа:Но за сравнение карам и опел корса - за 315 000 км безжалостна експлоатация по БГ пътища не съм барнал нищо по ходовата част. .
Може би не си прочел това,но се извиних,вече проблемът е решен. biggrin.gif
Между другото съм доста против налагането за писане само на кирилица примерно или само на латиница по форуми или едва ли не в sms-и.Едно от нещата ,които най-много харесвам в този клуб, и трябва да сме благодарни на създателите му и тези,които го поддържат,е демократичността.И вероятно тя е вследствие това,че някои от тях живеят в САЩ, а не в Москва примерно.Изкривеният национализъм никога не съм го харесвал и не е носител на градивното,ако човек сам не осъзнава какво прави с него или без него.При положение,че латиницата е световна азбука,забраната тя да се ползва по форуми в България за пример,навява спомени със забраната да се слуша западна музика,а само българска.
-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Никой не ти забранява да пишеш на каквото си искаш, но на мен не ми са напряга да чета на латиница!LEXUS написа:http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=9090Kiki написа:Едно време пишеше на кирилица и с интерес ти четях писанията, ама сега на тая шльокавица изобщо не си правя труда.LEXUS написа:^6tom e izkaral nad 300000km. s originalna hodova 4ast,zna4i naistina e zdrav.Ia proveri da ne bi da e Toyota Starlet s razmenena tabelka na Opel. biggrin.gif
Може би не си прочел това,но се извиних,вече проблемът е решен. biggrin.gif
Между другото съм доста против налагането за писане само на кирилица примерно или само на латиница по форуми или едва ли не в sms-и.Едно от нещата ,които най-много харесвам в този клуб, и трябва да сме благодарни на създателите му и тези,които го поддържат,е демократичността.И вероятно тя е вследствие това,че някои от тях живеят в САЩ, а не в Москва примерно.Изкривеният национализъм никога не съм го харесвал и не е носител на градивното,ако човек сам не осъзнава какво прави с него или без него.При положение,че латиницата е световна азбука,забраната тя да се ползва по форуми в България за пример,навява спомени със забраната да се слуша западна музика,а само българска.

- nov
- Автомобил: XA30 3ZR-FAE,B6304T4
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 40 пъти
Сега ти ак си мазохист то това е друга работа biggrin.gif .
Иначе Ауди по никакъв начин не може да се сравнява с МБ и БМВ , а пък с Лексус въобще дума не може да става ! И това се вижда и от продажбите им .[/quote]
Както писах в предния си пост се отказах да пиша в тази тема, но колега с тва изказване предизвика смях у мен, да прощаваш че АУДИ не могат да се сравняват с бенц-а или бавартУ, пък гледам си засегнал и думата продажби.Имаш ли данни за продажбите на тези три европейски марки за тази година по бройки или по класове как се продават у БГ-то.Или в Европа ако трябва да сме точни.Не ме разбирай погрешно не се заяждам с теб, нито пък съм фен на която и да е от трите марки луксозен клас, естествено че за мене Лексуса е най отгоре в пирамидата, ама да казваш че ауди по никъв нечин не можело да се сравнява с МБ и БМВ е меко казано глуповато и смешно, не мислиш ли biggrin.gif
Иначе Ауди по никакъв начин не може да се сравнява с МБ и БМВ , а пък с Лексус въобще дума не може да става ! И това се вижда и от продажбите им .[/quote]
Както писах в предния си пост се отказах да пиша в тази тема, но колега с тва изказване предизвика смях у мен, да прощаваш че АУДИ не могат да се сравняват с бенц-а или бавартУ, пък гледам си засегнал и думата продажби.Имаш ли данни за продажбите на тези три европейски марки за тази година по бройки или по класове как се продават у БГ-то.Или в Европа ако трябва да сме точни.Не ме разбирай погрешно не се заяждам с теб, нито пък съм фен на която и да е от трите марки луксозен клас, естествено че за мене Лексуса е най отгоре в пирамидата, ама да казваш че ауди по никъв нечин не можело да се сравнява с МБ и БМВ е меко казано глуповато и смешно, не мислиш ли biggrin.gif