Заслужава ли си Тойота?Мит ли е качеството на Тойота?
бе не знам , карам един ярис дето рядко истива мотора , все е някаде в движение ( 1500км на седмица откакто е мои) кара се и като служебна кола от работници , само гас до дупка , редовно Пловдив София и обратно се зима със заварен педал , бая зор вижда и до сега съм сменял само накладки масло и филтри , вече за около 60к км. Имам 2 нови бмв-та , 2007 година и 2те са дали повече дефекти от тоиотата. На едното му се прееба електрониката и светеха всички лампи и една лелка не спираше да ми приказва , а на другото се прееба парктроника , колите са по на 40 000 км и са купувани чисто нови и се карат само като лични автомобили. Новите коли нямат нищо общо със старите , сега никои не иска да прави мнооого здрави коли , 5-6-7-8 години и стига толкова. Всичко е пластмаса и електроника , въпреки това по мои лични наблюдения тоиота си държи на качеството .
- nov
- Автомобил: XA30 3ZR-FAE,B6304T4
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 40 пъти
За мене спора е приключил темата прекалено много се измести от същността си с такива форумни философи като тебе пич.Иксма д ами къжеш къде съм Ви наричал глупави или прости защото тва го споменаваш вече в няколко поста без да съм казвал или твърдял такова нещо.Друг въпрос е ако искаш да го докажеш на себе си че си такъв, за да го повтаряш толкова пъти.НО НИТО НА ТЕБ НИТО И НА КОГОТО И ДА БИЛО В ТОЗИ ФОРУМ СЪМ НАРЕКЪЛ ГЛУПАВ ИЛИ ПРОСТ.Bass_Man написа:Да всичко е точно така както го казвате колеги ! Само , че при Алди първия дизел се появява 78 година !!! Като са велика марка що не са си взели и те един лиценз дето се вика ? Ами ми се правят на пионери ?
Първия дизел е на MB но нито втори , нито третия са на Алди , а колегата каза , че кога Алди са правили дизели не е имало Японски коли . Което както виждаме е пълна смехория . И общо взето от нещата дето ги каза нито едно не е вярно по един или друг начин . Обаче ние сме били сектанти ?!?!? Па и сме прости и не можем ни да четем ни да пишем у гуглето.
BTW: Ние си имаме и Рудолф и дизел ( шкода ).
Всеки има право на мнение и го отстоява но то незначи че отсрещния е глупав или прост, или пък за обратната страна.Няма какво д акажа повече

- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Бате , според тебе как се нарича човек дето не може да проумее очевадни неща и също така не иска да проумее какво му се говори ами само философства ???? Щото ти няколко поста го каза това и в последния си също .nov написа: За мене спора е приключил темата прекалено много се измести от същността си с такива форумни философи като тебе пич.Иксма д ами къжеш къде съм Ви наричал глупави или прости защото тва го споменаваш вече в няколко поста без да съм казвал или твърдял такова нещо.Друг въпрос е ако искаш да го докажеш на себе си че си такъв, за да го повтаряш толкова пъти.НО НИТО НА ТЕБ НИТО И НА КОГОТО И ДА БИЛО В ТОЗИ ФОРУМ СЪМ НАРЕКЪЛ ГЛУПАВ ИЛИ ПРОСТ.
Всеки има право на мнение и го отстоява но то незначи че отсрещния е глупав или прост, или пък за обратната страна.Няма какво д акажа повече![]()
![]()
![]()
![]()
Мисля , че очевадно ти доказахме , че нещата , които твърдиш за чиста истина въобще не са верни !
Нито Алди са много здрави коли , нито са правили дизели преди Японските марки . И ТОВА СЕ ДОКАЗА С ЦИТАТИ ОТ ДОКАЗАНИ ИЗТОЧНИЦИ А НЕ ОТ ФОРУМИ !!!
Просто трябва да кажеш да объркал съм се или не съм знаел или нещо подобно и ДА Японците правят дизели много по-рано от VW и от Алди в частност. Независимо , че не са техни разработки , а са по лиценз ! Ама не на Алди !
А не да ми твърдиш какъв съм филосов във форума . Защо не дойде вчера на ЕКО-то да се видиме , а не само във форума да си говориме ? ( тоя въпрос важи само ако си от София )
То наистина вече спор няма и няма и как да има при положение , че има факти !
Здравейте!
Преди време ви бях писал за един проблем с тракането на една Корола - е, още не съм го оправил, ама гледам тука сте писали, че и аз да се включа. Като собственик на Пежа, Корола, БМВ 316 (блокира му мотора и го продадох) БМВ Е39 - 525 дизел 2003 и бус Пежо имам следните впечетления:
Пежо 307 и Партнер - от 2004-та до момента 5-6000 лева за ремонти. И двата автомобила нямат 140 000 км. От Тойотата съм разочарован, но пък скоро се качих в Це-клас на Мерцедес, комби, модел към 95-96 и беше също толкова тесен, а пък цената му е... От БМВ-то също съм разочарован. Говоря за новото, старото Е36 беше най-страхотния автомобил, който съм карал. Истината е, че новите автомобили куцат. Гледам новите Субару Легаси и Мазда 6 - 2008. Бих желал да се кача в такива коли, за да мога да имам и някакво друго мнение за японските автомобили. Много останах впечетлен от един Рейндж Роувър Спорт, ама там цените ги знаете как са. Явно всяка марка си има силни и слаби модели. Понеже не съм карал Мазда и Субару и затова написах по-горе тези модели. Карах и една тестова Авенсис - 2.0 - 150 коня, автоматик и никак не съм доволен от динамиката, но при по-ниска скорост вози по-добре от 5-тата серия на БМВ. Явно човек трябва да знае какво търси и в някои случаи е по-добре да си купи автомобил на 2-3 години по-висок клас, вместо нов от по-нисък.
А по-горе като се пънахте за АУДИ - нещата тепърва се променят в тяхна полза. Издухват и БМВ и Мерцедес, лека-полека! Относно последният модел на Лексус - хибрида - също ми е интересно да се кача в такъв автомобил и да го покарам, за да мога да сравня с германските машини. Спрете да гледате само едно или две предимства на един автомобил. Гледайте като цяло. Аз ако имам пари, бих карал АУДИ, колкото и да ги плюете. Да имам аз повече пари, пък нека на 2 години да давам по 3000 лева за предница.
И последно по темата - "Мит ли е качеството на Тойота" - за мен - ДА!
Преди време ви бях писал за един проблем с тракането на една Корола - е, още не съм го оправил, ама гледам тука сте писали, че и аз да се включа. Като собственик на Пежа, Корола, БМВ 316 (блокира му мотора и го продадох) БМВ Е39 - 525 дизел 2003 и бус Пежо имам следните впечетления:
Пежо 307 и Партнер - от 2004-та до момента 5-6000 лева за ремонти. И двата автомобила нямат 140 000 км. От Тойотата съм разочарован, но пък скоро се качих в Це-клас на Мерцедес, комби, модел към 95-96 и беше също толкова тесен, а пък цената му е... От БМВ-то също съм разочарован. Говоря за новото, старото Е36 беше най-страхотния автомобил, който съм карал. Истината е, че новите автомобили куцат. Гледам новите Субару Легаси и Мазда 6 - 2008. Бих желал да се кача в такива коли, за да мога да имам и някакво друго мнение за японските автомобили. Много останах впечетлен от един Рейндж Роувър Спорт, ама там цените ги знаете как са. Явно всяка марка си има силни и слаби модели. Понеже не съм карал Мазда и Субару и затова написах по-горе тези модели. Карах и една тестова Авенсис - 2.0 - 150 коня, автоматик и никак не съм доволен от динамиката, но при по-ниска скорост вози по-добре от 5-тата серия на БМВ. Явно човек трябва да знае какво търси и в някои случаи е по-добре да си купи автомобил на 2-3 години по-висок клас, вместо нов от по-нисък.
А по-горе като се пънахте за АУДИ - нещата тепърва се променят в тяхна полза. Издухват и БМВ и Мерцедес, лека-полека! Относно последният модел на Лексус - хибрида - също ми е интересно да се кача в такъв автомобил и да го покарам, за да мога да сравня с германските машини. Спрете да гледате само едно или две предимства на един автомобил. Гледайте като цяло. Аз ако имам пари, бих карал АУДИ, колкото и да ги плюете. Да имам аз повече пари, пък нека на 2 години да давам по 3000 лева за предница.
Мдамммм.... вдига 200 на задна......
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
А за мен-НЕ!triforce написа:.
"Мит ли е качеството на Тойота" - за мен - ДА!
Ако човек знае какво търси и му допадне някой от моделите на Тойота няма да сбърка, ако си вземе! Аз например търсих кола, която да е сигурна, просторна, ИКОНОМЕЧНА, с приятен дизайн, комфортна, с много екстри, да не те уморява на дълъг път, да събира много багаж, защото често пътувам на далечни разстояния и да е с максимално безпроблемна електроника, защото знаем каква е електрониката на повечето производители, включае и "големия Мерцедес". Затова си купих Тойота Авенсис2- комби и не сбърках!!!! Вече 150 000км само КОНСУМАТИВИ И НИЩО ДРУГО! Ето защо за мен качеството на Тойота НЕ Е МИТ!

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 335 пъти
- Получена благодарност: 366 пъти
Модераторите имат ли възможност на този етап да добавят анкета към тази тема?
Нещо от рода на:
1. КАЧЕСТВОТО Е МИТ
2. КАЧЕСТВОТО НЕ Е МИТ
3. КАЧЕСТВОТО НА СТАРИТЕ Е ОК, НО НОВИТЕ СА НЕКАЧЕСТВЕНИ
4. КАЧЕСТВОТО НА НОВИТЕ Е ОК, НО СТАРИТЕ СА НЕКАЧЕСТВЕНИ
Ще е интересно да се натрупа статистика за да се видят колко са късметлиите и колко разочарованите...
Нещо от рода на:
1. КАЧЕСТВОТО Е МИТ
2. КАЧЕСТВОТО НЕ Е МИТ
3. КАЧЕСТВОТО НА СТАРИТЕ Е ОК, НО НОВИТЕ СА НЕКАЧЕСТВЕНИ
4. КАЧЕСТВОТО НА НОВИТЕ Е ОК, НО СТАРИТЕ СА НЕКАЧЕСТВЕНИ
Ще е интересно да се натрупа статистика за да се видят колко са късметлиите и колко разочарованите...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Много си прав и съм напълно съгласен с теб! Ако има такава статистика, всеки собственик на автомобил Тойота ще си даде мнението и вместо да се спори за глупости да се види реално. Може пък аз да съм карък и да съм попаднал на некачествен автомобил. Нали казват - кола и жена на късмет, аз затова за сега жена не искам да си купувам biggrin.gif
Мдамммм.... вдига 200 на задна......
- Ael
- Получена благодарност: 4 пъти
- Обратна връзка:
Аз пък да ви кажа че и най-здравата кола може да се счупи ,ако задкормилното устройство е рогач. Едно е кола да се чупи ,друго е да дава дефекти. Ако я караш като селянин ,рано или късно е нормално нещо да се потроши. Пък и има голямо значение къде се кара една кола. В БГ кратерите са толкова големи че няма кола коядо да устиска много. Спора е толкова хипотетичен че ...

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 335 пъти
- Получена благодарност: 366 пъти
Е сега как да пусне човек тема в Технически въпроси - ще мълчим, няма да си признаваме biggrin.gifAel написа:Аз пък да ви кажа че и най-здравата кола може да се счупи ,ако задкормилното устройство е рогач...

Аз отивам да си наостря рогата biggrin.gif
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Peugeot ne znam ot koga vlizat v poniatieto kola!Dotuk s komentara za Pejo.Ot cialata rabota ne se razbra za6to si nedovolen ot Toyota?I kakvi RAZHODI si imal po neia,za da tvardi6 nakraia ,4e e mit ka4estvoto na Toyota i da si razo4arovan. Nai-malkoto e stranno pri mnogoobraznia ti avto-park za6to si kupil imenno Toyota sled kato ti e tiasna,tia ne e stanala po-tiasna sled pokupkata.Nai-malkoto predi kupuvane 4ovek siada i probva kolata,koiato shte kupi,a ne ia kupuva i postfaktum da se oplakva ,4e mu e tiasna.Zvu4i6 mi kato edin drug kolega,koito se poiavi s 5 mnenia tuk vav foruma kolkoto da opliue Toyota kolko bil nedovolen,samo 4e otnovo bez argumenti-Skorostniat lost na Rav4-kata mu vlizal hlabavo i se klatel i stakloto mu se puknalo ot kamak,eto tova argumenti kam ka4estvoto li sa,kato pri pokupkata se vijda kolko e hlabav sk.lost?? I toi sashto imal i Peugeot..triforce написа:Здравейте!
Пежо 307 и Партнер - от 2004-та до момента 5-6000 лева за ремонти. И двата автомобила нямат 140 000 км. От Тойотата съм разочарован, но пък скоро се качих в Це-клас на Мерцедес, комби, модел към 95-96 и беше също толкова тесен, а пък цената му е... От БМВ-то също съм разочарован. ........
Da,poniakoga e po-dobre da se kupi 2-3 godi6no Camry otkolkoto nov Avensis,vseki re6ava spored nujdite si.triforce написа:Карах и една тестова Авенсис - 2.0 - 150 коня, автоматик и никак не съм доволен от динамиката, но при по-ниска скорост вози по-добре от 5-тата серия на БМВ. Явно човек трябва да знае какво търси и в някои случаи е по-добре да си купи автомобил на 2-3 години по-висок клас, вместо нов от по-нисък.
Po-gore nikoi ne se e panal za Audi ni nai-malko,faktite govoriat.Audi e edna zle izmislena marka s dvigateli sashtite kato na Skoda i shodna hodova 4ast,tova e Audi,edin izkustven prestij bez realno know how,a prekopiran VW s visoki pretencii. A unikalnoto ka4estvo na niakoi hora da plavat sre6tu te4enieto, e bude6to uvajenie,vzemaiki vpredvid finansovata mu tejest i zna4imost ,kakto i iavnata predubedenost, absolutno ne otgovariashta na realnite danni. Ta, protivno na vsiaka logika, so4eshta,4e glavna funkcia na avtomobila e nadejdno sredstvo za pridvijvane,ti tvardi6 s niakakav patos,4e ako ima6 dostata4no pari ,shte si kupi6 novo Audi,s koeto shte poddarjash intenzivni kontakti sas serviza, napuk na vsi4ko,no niama da si kupi6 primerno zdrava ,bezshumna,udobna,luksozna i mnogo po-visokotehnologi4na kola kato Lexus. Kazano e ,4e nevejestvoto e maika na predubejdenieto,no dokoga s tia predubejdenia? biggrin.gif A ako deistvitelno za 4ovek kato teb ne e vajno dali kolata ti se 4upi,dali 6te te ostavi na patia,ako ne e ot zna4enie kolko pari triabva da hvarliash po remonti i ako ne te valnuva ,4e to4no Audi sa edni ot nai-shumnite koli v luksoznia klas,tova e tvoeto vijdane,no az sam ubeden,4e to ne otgovaria nai-glavno na ikonomi4eska logika,da ne govorim za faktori kato nisak shum,niski vredni emisii i t.n..A dali Audi izprevarvat Mercedes i BMw si e tiahna rabota,kakto se kazva na umrialo ku4e noj vadiat,vsi4ki germanski firmi sa v totalna kriza s nadejdnostta na kolite si,ta vatreshnite im sastezania koia troshka nai-malko se troshi ot drugite dve,ne e ot zna4enie.Vajnoto e ,4e Audi sa mnogo dale4e ot nadejdnostta na Toyota,kamo li na Lexus.triforce написа:А по-горе като се пънахте за АУДИ - нещата тепърва се променят в тяхна полза. Издухват и БМВ и Мерцедес, лека-полека! ..... Аз ако имам пари, бих карал АУДИ, колкото и да ги плюете. Да имам аз повече пари, пък нека на 2 години да давам по 3000 лева за предница.
A za teb moje da e mit ka4estvoto na Toyota,tova e tvoe pravo! No zvu4i dosta stranno bez argumenti.

TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN