Toyota Yaris 1.5 TS с какво масло
Toyota Yaris 1.5 TS с какво масло
Ще сменям маслото, искам да попитам , какъв е наи добрия избор на масло според вас за този двигател , колата е на 80 000 километра
- martod
Ако питаш за вискозитет, виж тук.......https://werkstatt.bpschmierstoffe.de/sc ... del/17924/........Иначе като марка, има много богат избор от реномирани марки, но гледай да го вземеш от официален вносител, а не от хипермаркет......Весели празници...... 

СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....
- martod
Ами Мотула е едно от най добрите масла, стига да го взимаш от официалният им вносител-Проспийд , че има и ментета.......Иначе сега за зимата, е по добре да избереш някое по рядко.......zum написа:аз досега я карах с Motul сега мога да налея пак същото просто питам за мнения

СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....
Според мен иди в ТМ Ауто и си купи Тойотско масло, за твоя мотор не зная колко е но за моя - аз съм с 1.3 е полусинтетика, тубата 4 литра е около 85 лв. Вискозитета е 5 или 10W 40 ( на 8о 000 вече можеш да минеш на 10, за новите мотори е 0 или 5W-40).
Аз миналатагодина след като звъннах там и ми дадоха час за след 3 седмици за смяна на масло им теглих една и оидох при кварталния маслар, където по каталога ми ливна едно Кастролче за 140 кинта - напукаха ми се петичките... После при случай погледнах цената на Тойотското масло в магазина им и се зарекох, че само от там ще си го купувам.
По предишната година колата беше в гаранция и не бях обръщал внимание колко точно е маслото... Виж, че трудът е скъп там, го знае всеки.
Отиваш, купуваш си масло, филтър, уплътненията за пробката и смело ги занасяш в каварталния гараж...Ако не ти се чака седмици...
Аз миналатагодина след като звъннах там и ми дадоха час за след 3 седмици за смяна на масло им теглих една и оидох при кварталния маслар, където по каталога ми ливна едно Кастролче за 140 кинта - напукаха ми се петичките... После при случай погледнах цената на Тойотското масло в магазина им и се зарекох, че само от там ще си го купувам.
По предишната година колата беше в гаранция и не бях обръщал внимание колко точно е маслото... Виж, че трудът е скъп там, го знае всеки.
Отиваш, купуваш си масло, филтър, уплътненията за пробката и смело ги занасяш в каварталния гараж...Ако не ти се чака седмици...