Всеки производител дава разхода на гориво, независимо дали е градско, или извън градско, при идеално създадени условия за това. Което означава:djofi_m написа:пък аз доколкото разбирам от математитка, колата пак ти гори 6.7 литра на 100км. май проблема е със смятането, не с горенето.Pateto написа:защото незнам колко трябва да е и не разчитам на компютъра,а си го изчислих сама(532км съм изминала с 36л).
biggrin.gifbiggrin.gif
1- Двигател в работна температура.
2- Гориво отговарящо на изискванията.
3-Никакви баласти.
4-Идеална центровка на всички агрегати
5 Електроника в перфектно състояние и ..... още неща.
Всяко едно отклонение от тези норми води до повишаване на разхода. Има неща, които оказват особинно значение за разхода, като температурата на двигателя например и центровката.

Със съвременните автомобили забравихме какво е "Смукач", но нали знаеш какво става като го дръпнеш? Обогатявиш сместа, докато двигателят зегрее и след това го връщаш и достъпа на въздух става нормален, което означава, че чак тогава двигателят започва да харчи бензин нормално! Сега всичко това е пак същото, но става по електронен начин и за това много от по-младите колиги не им е ясно! Самият аз сега, като пиша всичко това ми е смешно, но така седят нещата.