За или против безконтактното миене
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
За или против безконтактното миене
Оф,някой може ли да ми каже дали безконтактното миене вреди на боята-лака на колата или е по-добре от ръчното с парцали ,което дращи колата от тия мръсни кофи и парцали по авто-мивките?? Значи принципно съм чувал от едни ,че вреди,щото били много силни химикали при това безконтактно,други ми викат,че няма проблем.Освен това Королата ми е чисто червена,не металик и за това някои ми казват,че за червена кола не било добре безконтактното,защото боята била еднокомпонентна и лакът щял да матира и някви такива.... Аз откакто я купих, я мия само на безконтактно и там ми казват,а и на още една мивка за безконтактно ми казват,че за нова кола няма проблем,дори да е червена.2 пъти я карах на ръчно и те все едно я бяха търкали с пясък егати,оттогава на безконтактно,а и щото ми е удобна тая авто-мивка де. biggrin.gif А на друго място чух,че от безконтактното червеното можело да стане като розово или по-бледо червено,абе 100 мнения и всичките предположения.Вече почвам да се чудя дали на ръчните автомивки като я дращят нараняват повече лака или на безконтактното се наранява повече заради химикалите. Изобщо кажете как си миете колите. biggrin.gif Ааа,да ,питах и в Тойота и там не са сигурни,но ми един от техните служители ми препоръча да не я мия безконтактно,а ръчно,за по-сигурно.Боята не можело да матира,но за по-сигурно... biggrin.gif А в книжката нищо не пише за безконтактни автомивки,те нали Тойота са малко консервативни и още относно това не пишат в книжките.
Благодаря на всички,които ще вземат участие,защото това безконтактно е много мътна работа.Ако някой се аргументира, ще е супер. biggrin.gif
Благодаря на всички,които ще вземат участие,защото това безконтактно е много мътна работа.Ако някой се аргументира, ще е супер. biggrin.gif
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Авенсиса беше бордо.
Миех го само безконтактно, стоял е винаги под слънцето - на открито и до 6г не бе станал 'гейски' (розов) biggrin.gif
На 2-3 пъти го измих контактно и на светлина се виждаха кръговите движения на парцала (едно полиране би ги изкарало без проблем, но все пак...)..
Така-че все пак залагам на безконтактното като по-щадящо

Миех го само безконтактно, стоял е винаги под слънцето - на открито и до 6г не бе станал 'гейски' (розов) biggrin.gif
На 2-3 пъти го измих контактно и на светлина се виждаха кръговите движения на парцала (едно полиране би ги изкарало без проблем, но все пак...)..
Така-че все пак залагам на безконтактното като по-щадящо

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Аз съм за безконтактното миене, може и да вреди на лака, но през 2-3месеца я минавам с паста ръчно и всичко е ок. Казвам, че вреди щото съм виждал как се появиха петна на пластмасови лайсни от тея широките на вратите на некой коли. А паяжините дето стават от ръчното миене са отвратителни и за мен е по-лесно ръчно да я минавам периодично отколкото с машина всяка година примерно.
- Georgimitrovich
dva puti sum si mil kolata bezkontaktno i posledva6toto pastirane si be6e za moq smetka. Bezkontaktno trqbva da se mie kola samo na sqnka i kolata da e studena ina4e boqta si zaminava. Taka 4e az zalagam na standartniq metod, pulnq si kofi4kata, vzimam si gubakata i leka po leka biggrin.gif 

1992 Celica 2,0 GTI cabriolet
1982 Camri GLi (sold)
1997 RAV4
2000 Lexus GS300
1982 Camri GLi (sold)
1997 RAV4
2000 Lexus GS300
- Georgimitrovich
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Ами то почти всички автомивки са под навес....Georgimitrovich написа:dva puti sum si mil kolata bezkontaktno i posledva6toto pastirane si be6e za moq smetka. Bezkontaktno trqbva da se mie kola samo na sqnka i kolata da e studena ina4e boqta si zaminava. Taka 4e az zalagam na standartniq metod, pulnq si kofi4kata, vzimam si gubakata i leka po leka biggrin.gif
А проблема по-вероятно е възникнал заради варовика във водата, която се е изпарила от нагорещената боя, като това е типичен проблем при всякакъв тип миене или заради недобро изплакване...
Тогава се прилага добре познатата максима - 'няма значение как ще се измиеш, а как ще се избършеш'

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път