зимни гуми - какви?
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Според един мой познат, бивш автомобилен състезател такова нещо като всесезонни гуми дет се карат няколко сезона няма. Има гоми който си ги копуваш единият сезон, изтаркват се, след това идва лятото ама вече зимният каучук се е изтаркал, каращ лятото и в началото на следващата зима си копуваш нови всесезонни
Аз понеже не разбирам си карам със зимни и летни по отделно.

добре си видял изследването, но обърна ли внимание на температурата при която се провеждат изпитанията, зимните са си гуми за под 5 градуса няма значение сухо, сняг, лед, дъжд,
а всесезонните след първата година си стават летни направо /гумата старее/
а за марка аз съм много доволен от Gislaved
ако някой има нещо против тях да казва че сега съм решил пак да се подновявам с тях
а всесезонните след първата година си стават летни направо /гумата старее/
а за марка аз съм много доволен от Gislaved
ако някой има нещо против тях да казва че сега съм решил пак да се подновявам с тях
Днес си купих новата зимна ЛАСА ІІ - 195/65-15" - 115 лева. Мои познат които продава гуми ми ги препоръча - копие се на новата фулда монтеро, хубава шарка и каучук......
относно всесезонните гуми моето мнение е следното: НЕ МОЖЕ една гума да държи на + 30 градуса и на - 30., да не говорим че лятото когато температурата на въздуха е 30 градуса, то на асвалта е над 40..... и не трябва много да разбираш за да разбереш че е наи добре да имаш и зимни и летни гуми.....в Швеция например е забранено под 5 градуса да се кара алуминиеви джанти....а ние искаме да караме с летни(всесезонни) гуми на такива градуси.
Не мога да разбера манталитета на българина, ще си купи кола за 10 000 лева наприммер а ще кара с гуми втора ръка или ,,,,,едни и същи през лятото и зимата.... по добре ( това е мое мнение) да се вземат два комплекта по средна марка което ще струва около 900 лева и всичко да е ок
това е моето мнение, не ангажирам никои с него....на добар час на всички и хиляди безаварииини
относно всесезонните гуми моето мнение е следното: НЕ МОЖЕ една гума да държи на + 30 градуса и на - 30., да не говорим че лятото когато температурата на въздуха е 30 градуса, то на асвалта е над 40..... и не трябва много да разбираш за да разбереш че е наи добре да имаш и зимни и летни гуми.....в Швеция например е забранено под 5 градуса да се кара алуминиеви джанти....а ние искаме да караме с летни(всесезонни) гуми на такива градуси.
Не мога да разбера манталитета на българина, ще си купи кола за 10 000 лева наприммер а ще кара с гуми втора ръка или ,,,,,едни и същи през лятото и зимата.... по добре ( това е мое мнение) да се вземат два комплекта по средна марка което ще струва около 900 лева и всичко да е ок
това е моето мнение, не ангажирам никои с него....на добар час на всички и хиляди безаварииини

искам само да отговоря на двамата колеги по горе
1. за МИШЕЛИНА.... аз карам с такъв летен (енержи 2007 г) и сам много доволен - мисля че има значение каде е правена гумата - моите са италиански
2. за ГИСЛАВЕДА - чувал съм че е страхотна гума за зимата но на сняг и лед(доколкото може да се каже че гума се държи добре на лед) т. к. са с много мек каучук, докато за нашите зими, особенно за колегите от морето едвали е наи удачната гума ....
1. за МИШЕЛИНА.... аз карам с такъв летен (енержи 2007 г) и сам много доволен - мисля че има значение каде е правена гумата - моите са италиански
2. за ГИСЛАВЕДА - чувал съм че е страхотна гума за зимата но на сняг и лед(доколкото може да се каже че гума се държи добре на лед) т. к. са с много мек каучук, докато за нашите зими, особенно за колегите от морето едвали е наи удачната гума ....
-
- Обратна връзка:
Аз от пролетта насам карам с Michelin Energy Saver - това е модела им за 2008 - уникална гума!
Много са тихи, на мокро държат невероятно добре както и на "наводнена" настилка (много вода на пътя), на сухо са перфектни, а в завои и при по-екстремни натоварвания не скърцат и не свирят изобщо!
Зимните ми гуми са Michelin Alpine A3 - също уникална гума! Много добро сцепление на сняг, на мокро и т.н. Не знам защо колегата по-горе недоволства - аз лично съм много доволен от Michelin.
П.С: Моите също са италиански и двата вида.

Зимните ми гуми са Michelin Alpine A3 - също уникална гума! Много добро сцепление на сняг, на мокро и т.н. Не знам защо колегата по-горе недоволства - аз лично съм много доволен от Michelin.

П.С: Моите също са италиански и двата вида.
Corolla Е11 G6 Compact 1.3i 16V 4E-FE 98г
Lexus RX400h, 2008г
Lexus RX400h, 2008г
Здравейте,jingo написа:Моите впечатления са от зимната Йокохама...бях карал с Мишлен,но тия йокохамки ми дадоха друго усещане за стабилност на пътя....а и цената им не е като на Мишлена ...!
за http://www.yokohamatire.com/tires/wdrive.aspx ли говориш?
Моята машина е с летни Yokahama защото е произведена далече на изток и ми харесва поведението и с тях. Имам сериозни колебания дали и зимните ми да не са такива...
Според http://www.oeamtc.at/netautor/html_seit ... rsicht.htm са оценени само с 3 звезди обаче :(
Честно казано надали ще карам на дълъг път през зимата - предимно в града (София) ще ми е карането.
Според http://www.evtinigumi.com/ ( не съм гледал други сайтове ) цената им е около 200 лв бройката. Дали съм се насочил добре?
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
има и още как,вече 20.000км съм с yokohama geolandar g91a m+s.на всеки 5к км ги въртя предни-задни и според мен ще карам поне още 60к км с тях.супер безшумна гума,стабилна отвсякъде и made in japan.има разбира се един сериозен недостатък-за дълбок сняг не става.но ако колегата ще кара в черноморския регион просто тази е перфектна.Vesko написа:Според един мой познат, бивш автомобилен състезател такова нещо като всесезонни гуми дет се карат няколко сезона няма. Има гоми който си ги копуваш единият сезон, изтаркват се, след това идва лятото ама вече зимният каучук се е изтаркал, каращ лятото и в началото на следващата зима си копуваш нови всесезонниАз понеже не разбирам си карам със зимни и летни по отделно.

https://www.reifen.com/tire/search.do?s ... nextStep=6
Последно промяна от jim_beam на 23 Сеп 2008 22:02, променено общо 1 път.
jim_beam написа:има и още как,вече 20.000км съм с yokohama geolandar g91a m+s.на всеки 5к км ги въртя предни-задни и според мен ще карам поне още 40к км с тях.супер безшумна гума,стабилна отвсякъде и made in japan.има разбира се един сериозен недостатък-за дълбок сняг не става.но ако колегата ще кара в черноморския регион просто тази е перфектна.Vesko написа:Според един мой познат, бивш автомобилен състезател такова нещо като всесезонни гуми дет се карат няколко сезона няма. Има гоми който си ги копуваш единият сезон, изтаркват се, след това идва лятото ама вече зимният каучук се е изтаркал, каращ лятото и в началото на следващата зима си копуваш нови всесезонниАз понеже не разбирам си карам със зимни и летни по отделно.
![]()
https://www.reifen.com/tire/search.do?s ... nextStep=6

-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
Няма по-голяма измислица от всесезонната гума. Нито през лятото, нито през зимата имаш гуми. А за зимни - с целия си акъл си купих Дебица Фриго - Опела копаше като трактор. Верно, шумни са, ама на добра цена и големия сняг на втори януари не ме затрудни - при условие, че отивам пръв на работа и доста добра диря оставих пред сервиза.
Пък и 83лв. бр. biggrin.gif
Гиславед са страхотни гуми, много добре държат, но се отказах от тях предимно по финансови причини. Пък и карам предимно градско, ако карането в София може да се нарече така.
Пък и 83лв. бр. biggrin.gif
Гиславед са страхотни гуми, много добре държат, но се отказах от тях предимно по финансови причини. Пък и карам предимно градско, ако карането в София може да се нарече така.

-
Някой пазарувал ли е от споменатия сайт?Ако да, може ли малко повече инфо?Bass_Man написа:Колега ти хубаво си му дал марки и цени на човека ама защо не написа и кой модел са ? biggrin.gif
bonos - избери си някакъв модел гуми и си ги поръчай от тук :
http://barzgumve.com/
разликите в цените може да са от 10 до 30% и общо взето има всичко . Имаш достатъчно време мисля .