Шумен двигател

Аватар
drZoidberg

Мнение от drZoidberg » 08 Юни 2008 07:23

desSs написа:
drZoidberg написа:
desSs написа:аре аре, не на нас тия laugh.gif laugh.gif
Busted! bash.gif
Виновен ...
Признавам си без бой!boxed.gif
бтв неска ти видях колата зад ФК, тая лайсна хич не бие на очи, че липсва, тъй че не се коси толкоз biggrin.gif
Въпросът е принципен. Водя тиха война /с един възможен изход - капитулация, разбира се laugh.gif / със застрахователите, защото щом каското е пълно, трябва да "цакат."
Интерсното е, че докато чаках един румнъци от Ротари на въпросното място зад ФК, мина и Румен от КарКом. Както би казал П.Г.Удхаус "Без никаква предварителна подготовка, колата ми стана най- забележителната Тойота в района на ФК." :whistle:
А бтв на твоето бтв / tongue.gif / видя ли другата ми лайсна? Защото днес сутринта /вече вчера се пада/, след пиянска вечер, отидох да си прибера колата от подземния гараж на офиса и самонадеяно реших, че мога да "ям халвата без да я режа" и вместо да направя, необезпокояван от никого, 3 маневри за да изляза, на "вчерашна" глава предположих, че съм велик и една маневра ще е достатъчна, пък тя взе че стана една маневра ... boo.gif Добре, че имам ПЪЛНО АВТОКАКСКО :thumbsup: , както вече посочих. laugh.gif

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 08 Юни 2008 10:33

ми тъй и тъй ше ходиш в сервиз заради вчерашната си маневра laugh.gif земи се тресни и отдясно, та да ти я върнат изчукана, пребоядисана, и с две лайсни biggrin.gif

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 08 Юни 2008 15:09

Bass_Man написа:
jim_beam написа:така е,при bmw,mb и audi обезшумяват много по-добре.
Ама по принцип ли говориш или за високия клас ? Щото определено тези автомобилчета за , които се говори тук не са висок клас . Ако ще ги сравняваш с S-класи ,7-ци , А8-ци и тн би трябвало да се обърнеш към Lexus за отговор .
Защото аз лично не мисля , че A-класа , A2-B2 , 1-ца са много по-добре обезшумени и не им се чуват двигателите при 140км/ч !
мисля че се подразбира,сравнени съответните класове.но пък за сметка на това са доста по-скъпи и се стягаш да висиш по сервизите,ама иначе си баровец biggrin.gif
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

jsp

Мнение от jsp » 15 Юни 2008 16:24

Искам да добавя още един известен ми случай за подозрително поведение на двигател. Колата е Корола 1.4 vvt-i произведена 2005 година. Ефекта се изразява след като загрее двигателя - тогава на празен ход се появява неравномерност в работа - увеличава се шума и се усеща вибрация. При студен двигател проблем няма.
Водена е в ТМА но 2 пъти вдигаха оборотите на които да работи на празен ход двигателя но отстраняване на ефекта няма. Дефекти отчетени от компютъра няма - това също го провериха. За момента само се вдигна с 0.1 отчетения според компютъра разход на бензин.
Иначе колата си върви безпроблемно - сега чакам след 2-3к км като дойде плановата профилактика на 60к км и сменят маслото дали ще се оправи....
Тези ми наблюдения ме накараха да почна да мисля и за алтернатива на toyota-тата :)

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 16 Юни 2008 01:37

Мога да ти кажа, че грешката не е в колата, а в мръсните ни градове и горива. На всеки 15хил.км ги карай да сменят масло, маслен, въздушен и горивен филтър!! Освен това, на всеки 2-3-ти резервоар сипвай добавка в горивото за чистене на дюзите. Същото поведение както при теб ми прави и Авенсис 1.8ВВТи, но след добавка и смяна на филтрите с маслото заработи прекрасно happy.gif Друго нещо, което в Тойота рядко се сещат - може от "чистите" ни улици да се е зацапал в повече дебитомера, като отваря и затваря по-бавно и не както трябва. След 3 години по нашите пътища изобщо не е изключено като вариант. Почистването не е задължително да го правиш в Тойота - става доста лесно и бързо. :thumbsup: Направи тези джаджи и кажи дали още я имаш мъката с оборотите wink.gif

jsp

Мнение от jsp » 16 Юни 2008 10:11

Здравей,
пропуснах да уточня че автомобилът е служебен - така че шанс някой да възстанови парите изхарчени за тези неща е минимален ohmy.gif Така че за съжаление горката машина ще и се наложи да върви така още известно време - поне докато не и изтече оперативния лизинг...

Инак е машина герой и е все пак от малкото короли които са правени в Япония....

Дано извади късмет на следващ стопанин biggrin.gif

Публикувай отговор