Редовна среща на клуба
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Аз съм ЗА с двете ръце, че и с трите laugh.giflpcrooks написа:И аз съм за! Мястото е невероятно! 1-6 ме устройва повече от Великден! Пък така и дамите ще могат да дойдат biggrin.gif Също и Ме4оКуХ

Сега дочетох целия пост - щом е близо, манжда, скари и каквото може го помъквам

Nedkow, това е различна алтернатива на събирането на 19-ти. Не го дублира, защото са неща различни по форма и съдържание. Все едно да се сравняват Yaris бензин с RAV4 дизел biggrin.gif Всяко си има плюсовете и минусите.Nedkow написа:До кога ще се опитвате да сменяте дата и мястото всичко започва да изглежда несериозно от тези промени, който иска от 1-6 май да насрочи втора среща за през тия дати аз съм планирал друго както и повечет, които очакват да почиват с приятели.
Това е форумна среща и е достатъчен един уикенд.
+ Срещата на 19-ти е по-светска, с повече удобства, в заведение, никой няма да готви и да бели лук и картофи и да се пуши на скарата, поръчваш и ти го носят, облечен си с изгладена ризка и панталони, не се цапаш и т.н.
- Минусите обаче също ги има - ами цяла есен и зима сме били по заведения на закрито, тук отново, цени като в заведение, задимено, ще има и други хора, ограничени сме от работното време, след 4 часа седенето на масата писва; ще си говориш най-вече със съседа по стол на масата и едва ли след седмица ще си спомняш за такова събиране, защото ще си прилича като капка вода с ред други събирания на маса.
+ На Свети Кирик е нестандартна форма - пикник, където всичко задружно се прави и приготвя, при това от непознати до този момент хора, а това бързо "стопява леда" и приобщава; можеш свободно да обикаляш наоколо и да си говориш с когото си искаш и да правиш каквото си искаш; облечен си неглиже, спортна форма и не ти дреме дали ще се изцапаш; вкусна храна, ухаеща на пушек от дървени въглища, приготвена пред очите ти и с твоето лично участие, при това в изобилие и на възможно най-ниските цени; напитките са на корем и си наливаш сам от бутилките, това също на най-ниските цени (мен лично цените не ме бъркат, но има хора, които нямат излишни пари за пилеене и за тях това е добре дошло); събирането е сред красива природа, на кристално чист планински въздух; можем да си пеем и викаме ако щем - на никого няма да пречим, да си измисляме всякакви забавления и мероприятия (от мен - въздушна пушка с оптика и състезание по точна стрелба по всякакви чупливи мишенки, така че който има стари gsm-и или други подходящи боклуци за отстрелване - да ги носи); можем за осъмнем на пикника ако щем; хотела е интересен, той е към Съюза на Българските Архитекти, с параклис в двора, така че даже самият престой там без други занимания си е достатъчно интересно нещо; наблизо има какво да се разглежда - както казах Бачково е наблизо.
- минусите: ще сме зависими от метео условията, ако вали или духа силен вятър - ще ни стъжни събирането; храненето и наздравиците са с пластмасова посуда за еднократна употреба; след полунощ сигурно ще стане доста хладно, макар че се стои - предното събиране по Великден откарахме до към 2 сутринта; ще сме изцапани и опушени от скарата и огъня; ял-не ял, пил-не пил - на всеки ще се пада една равна част от сметката за всичките продукти.
Това са накратко нещата.
Предлагам, както и предният път - ако някой иска нещо да носи за ядене или пиене - негова си работа, но пазаруването ще става след като вече сме се събрали на Св. Кирик, обсъдим менюто, количествата продукти и напитки, прави се подробен списък и една "работна група" отива с 2-3 коли до Метро за покупките и след това си делим поравно сметката. Там ще влизат и много странични неща, необходими за пикника като салфетките, пластмасовата посуда, въглищата за скарата, разните подправки, найлонови пликове, чували за смет и т.н., които обаче ще са малка част и за човек едва ли ще е повече от 2-3 лв.
Аз мога да осигуря:
- генератор на 220V / 650VA за осветление и музиката. Както писах - още не е купен, но и без това бих го ползвал за други излизания сред природата, така че ако са сериозни нещата - купувам си го. А бензина за него - към 4 литра за 6 часа ще го включа в общата сметка;
- малко барбекю, но ако някой по наблизо може да носи своето - ще ме отърве от задачата да го мъкна чак от Добрич biggrin.gif
- лаптоп с допълнителен външен HDD с много музики, а и с филми ако трябва

- 2 малки тонколонки, със събуфер;
- споменатата въздушна пушка и сачми.
- мога да донеса и стерео усилвател, ако някой може да донесе колони, примерно от 60W нагоре всяка. Че моите у дома са по 400W и са колкото малък фризер всяка от тях

- акумулаторен фенер.
- хладилна кутия, която я пълним със студена вода от близката чешма и става хладилник за бирите

Търсят се доброволци, които да донесат:
- домакински дъски и ножове;
- дърва за лагерният огън;
- евентуално - барбекю;
- евентуално колони, както споменах - от поне 60W нагоре всяка. Ако не - ще караме на малките колонки и на събуфера, които мога да донеса.
- ако някой има готови дълги кабели със щепсел и фасунги за крушки - поне 3 броя - да ги носи.
Ето малко снимки от предното събиране:

Toyota Avensis D4-D, 2.0, 116 hps, SOL, комби. Произведена в UK на 14.12.2003. Добрич-Варна с разход 3.6л/100км!
P.S.: Предлагам датите да бъдат така:
- 2-ри Май вечерта - пристигане и настаняване без други мероприятия. Всеки си вечеря както намери за добре. Може и в ресторанта на Свети Кирик, но не го препоръчвам - особено скъп е, без резонна връзка на цените с това което ви сервират.
- 3-ти Май - пазаруване и пикник.
- 4-ти Май - пикник.
- 5-ти Май - освобождаване на стаите, обяд в ресторант Джамура в Бачково (до реката е, има страхотни местни специалитети), ходене до Бачковсикят манастир и отпътуване.
По тази схема 1-ви и 6-ти остават напълно свободни дни от тези събрани накуп почивни дни, 2-ри е свободен до късният следобяд, когато ще се тръгва за Св. Кирик, а 5-ти от обяда нататъка - пътуване и прибиране по домовете.
- 2-ри Май вечерта - пристигане и настаняване без други мероприятия. Всеки си вечеря както намери за добре. Може и в ресторанта на Свети Кирик, но не го препоръчвам - особено скъп е, без резонна връзка на цените с това което ви сервират.
- 3-ти Май - пазаруване и пикник.
- 4-ти Май - пикник.
- 5-ти Май - освобождаване на стаите, обяд в ресторант Джамура в Бачково (до реката е, има страхотни местни специалитети), ходене до Бачковсикят манастир и отпътуване.
По тази схема 1-ви и 6-ти остават напълно свободни дни от тези събрани накуп почивни дни, 2-ри е свободен до късният следобяд, когато ще се тръгва за Св. Кирик, а 5-ти от обяда нататъка - пътуване и прибиране по домовете.
Toyota Avensis D4-D, 2.0, 116 hps, SOL, комби. Произведена в UK на 14.12.2003. Добрич-Варна с разход 3.6л/100км!
-
Всъщтност какво се получава,засега не е ясно къде и кога,някои от нас вече са си променили раб графици и изведнъж пак промяна на плана ?
,та ако на някой му е мн ясно къде и кога ,да каже,стига с стия нови предложения,места хубави в БГ много....! На мен лично ми е по добре да е на 19,хем вече съм си уредил нещата,хем съм казал на няколко човека още и няма да е много приятно да сменям датата и мястото,не обичам да съм лъжливото овчарче !!!! 

Две седмици по-късно ще бъде още по-подходящо за пикник време (на 1-ви Май е ставало за плаж)jane_nik27 написа:Ideiata za St.Zagora e sastata NALI ???- da se napravi piknik s barbeku i da se spi v xotel koito e blizo . Ofertata za xotela i restoranta e prosto otgovor na zapitvane .
Също така вместо само 1 уикенд преди който и след който се работи - новото предложение е за по-дълъг престой - 3 нощувки.
Тоест не само среща и пикник, а и един вид малка почивка на планина, разходки наоколо.
Бил съм на Старозагорските бани - освен хотели има ли там нещо друго? Както вече писах - Ст. Загора ми е поне със 120 км по-наблизо, но определено предпочитам пикник на Св. Кирик. Защото да бъдеш там си е преживяване. Това са Родопите! А след зимните месеци на закрито, такова първо излизане за по-дълго сред красива природа си е направо елексир за душата

Съжалявам - на 19-ти аз съм в невъзможност да пътувам.
Но ако има желаещи и се очертаем общо към 20-тина човека или повече - с удоволствие ще организирам нещата на Св. Кирик за 2 - 5 май. Ако сме по-малко - губи се смисъла. Смятам, че извън този форум мога да поканя още малко хора, може би до 10-тина. Още не мога да кажа колко. Вие също спокойно можете да поканите свои приятели. Не е толкова важно, ако не карат Тойоти. След подобна среща може и да преминат на тази марка

Последно промяна от roumen68 на 31 Мар 2008 12:30, променено общо 1 път.
- Corolla_E9
За Св. Кирик не ти трябва отпуска!Wolfcho написа:Ами решете твърдо за една от датите .. да знам за кога да си пусна отпуска .... мен лично и двете ме устроиват.

Почивни дни са 1 - 6 Май, светлото събитие се предвижда за 2 - 5 май.
Моля всеки да казва с колко човека ще може да дойде.
P.S. На баните едва ли ще позволят да се пали огън, а на Св. Кирик това не е никакъв проблем.
Тази снимка е от вътрешният двор на комплекса, на преден план е параклиса. Пикника ще е на около 250 - 300 метра по надолу.

Стаите в комплекса са леко спартански, с автентичната атмосфера на бивш манастир. Дебели каменни стени, оригинална старинна дограма. Все пак стаите са достатъчно големи, даже и единичните. Във всяка си има ТВ, хладилник, 2 маси, ел. печка за отопление, баня с душ. Има и апартаменти.

Виж, на мен ми е удобно и на 2-те дати, само че има и някои други хора, които няма да могат да дойдат на 19-ти, но ще могат в началото на Май. Пък и мястото и по-хубаво, да се надяваме, че и времето ще е по-хубаво. Тогава са празници и не са работни дни. Прочети внимателно постовете на колегата Румен, разгледай снимките и ако можеш да смениш за Май - супер. Ще сме повече и ще е далеч по-хубаво (поне според мен). Така че тази седмица или най-късно следващата всеки, който ще идва, ще трябва си каже, за да може да се организира на 1 от 2-те дати!jingo написа:Всъщтност какво се получава,засега не е ясно къде и кога,някои от нас вече са си променили раб графици и изведнъж пак промяна на плана ?,та ако на някой му е мн ясно къде и кога ,да каже,стига с стия нови предложения,места хубави в БГ много....! На мен лично ми е по добре да е на 19,хем вече съм си уредил нещата,хем съм казал на няколко човека още и няма да е много приятно да сменям датата и мястото,не обичам да съм лъжливото овчарче !!!!
Значи до тук за Свети Кирик сме:
- roumen68 + приятелка + дете. Ако с мен идват други - ще ги напиша допълнително нататък. Аз съм или в двойна стая или в апартамент.
- Wolfcho - колко човека? Единична или двойна стая?
- lpcrooks - колко човека? Единична или двойна стая?
- Me4oKyX - колко човека? Единична или двойна стая?
- Corolla_E9 - колко човека? Единична или двойна стая?
- Max-2 - не се е включил още, но съм почти сигурен, че ще идва с приятелката си, без да нощуват, защото са от Пловдив. Те бяха на предното събиране и знам, че останаха много доволни.
P.S. А пътят до комплекса е изпитание за уменията на всеки шофьор! Не съм виждал на други места такъв стръмен път, при това с остри завои. На едно място има площадка, където се прави осморка, защото иначе не може да се вземе завоят! Самото пътуване до комплекса си е вече цяло приключение!
- roumen68 + приятелка + дете. Ако с мен идват други - ще ги напиша допълнително нататък. Аз съм или в двойна стая или в апартамент.
- Wolfcho - колко човека? Единична или двойна стая?
- lpcrooks - колко човека? Единична или двойна стая?
- Me4oKyX - колко човека? Единична или двойна стая?
- Corolla_E9 - колко човека? Единична или двойна стая?
- Max-2 - не се е включил още, но съм почти сигурен, че ще идва с приятелката си, без да нощуват, защото са от Пловдив. Те бяха на предното събиране и знам, че останаха много доволни.
P.S. А пътят до комплекса е изпитание за уменията на всеки шофьор! Не съм виждал на други места такъв стръмен път, при това с остри завои. На едно място има площадка, където се прави осморка, защото иначе не може да се вземе завоят! Самото пътуване до комплекса си е вече цяло приключение!