Ще си купувам РАВ4-мнения и препоръки!?!

Заключено
ety

Ще си купувам РАВ4-мнения и препоръки!?!

Мнение от ety » 23 Дек 2007 13:53

Здравейте ,след дълго чудене се спрях на въпросното джипче. smile.gif Просто по-симпатично друго не видях , а и габаритите са му идеални за мен............... .
Дори съм си намерила едно подходящо-автоматик,150к.с.,2001 год.,120000км.
Какво мога да очаквам и да не очаквам съответно от въпросната кола unsure.gif ,автоматичните скоростни кутии на тези км. и години дават ли някакви отклонения и т.н. .................колата е от първи собственик от ТМ ауто със сервизна книжка,така ,че лесно ще я поверя,но кажете и вие какво мислите и какво трябва да гледам като я купувам.
Между другото живея в Бояна ,на една доста стръмна и зимита силно заледена улица и затова съм се ориентирала към джип,но пък чета тук таме ,че Рав4-ката,въобще не е "джип" и,че е направена предимно за градски условия.................... .

Аватар
sluchaen_fen
Обратна връзка:

Re: Ще си купувам РАВ4-мнения и препоръки!?!

Мнение от sluchaen_fen » 23 Дек 2007 16:51

ety написа:... Рав4-ката,въобще не е "джип" и,че е направена предимно за градски условия.................... .
Така е.
Машината е с предно предаване, подпомогнато от електронна система, която се старае да оправдае обещанията на продавача за градски SUV. Само дизайна наподобява на джип. Този РАВ4 е по-нисък от Корола заради задните носачи и страничните декоративни прагове.

Иначе колата се управлява доста комфортно и като машина няма да те разочарова. Колежката ми имаше такъв 2001 год автоматик и нямаше никакви забележки. След 60-70 хил км го подмени с по-нов РАВ4 автоматик, защото се страхуваше (по мое внушение), че метана ще скапе главата на мотора. Пак никакви грижи, освен изгоряла запалителна бобина заради незатегната свещ. Допълнително сме слагали метанов инжекцион, блутуут PARROT и заден парктроник на всеки RAV.

Минуси:
Малък багажник с намалено пространство заради 100-литровата метанова бутилка.
Евтини материали по таблото и седалките. Скъпа цена в ново състояние.

Аватар
Superchief
Обратна връзка:

Re: Ще си купувам РАВ4-мнения и препоръки!?!

Мнение от Superchief » 24 Дек 2007 00:49

sluchaen_fen написа:
ety написа:... Рав4-ката,въобще не е "джип" и,че е направена предимно за градски условия.................... .
Така е.
Машината е с предно предаване, подпомогнато от електронна система, която се старае да оправдае обещанията на продавача за градски SUV. Само дизайна наподобява на джип. Този РАВ4 е по-нисък от Корола заради задните носачи и страничните декоративни прагове.
В изказаното мнение на sluchaen_fen има няколко съществени неточности:
- RAV4 /2001 г. е 4WD или с непрекъснато зацепени 4 колела, а не с предно предаване. С предно предаване са моделите от 2006 г. т.е 3-тото поколение на RAV4
- RAV4 e значително по-висок от модела COROLA и за това може да се направи справка е техническите данни /Притежавал съм и двата автомобила и разликата е просто очевадна/

Препоръчвам на ety да си вземе RAV4 къса база/3 врати/, която е идеалният дамски автомобил. С добри зимни гуми никакъв зимен път няма да ти създава проблеми. Автомобилът е много лесен и комфортен за управление, достатъчно просторен и издръжлив..
Be a beauty..Be a beast.. TL be!

Аватар
sluchaen_fen
Обратна връзка:

Мнение от sluchaen_fen » 24 Дек 2007 12:43

Всеки ден си паркирам Королата до РАВ4. Като се връщам в паркинга да си взема колата, виждам двете задници на машините. Най-ниската точка на РАВ4 е по-ниска от най-ниската точка на Корола. Обърнете внимание на декоративните прагове и задните носачи на РАВ4. Измерете с рулетка тяхната височина, за да се изненадате от резултата. Двата РАВ-а, които цитирах, са втората генерация. Първият РАВ4, който цитирах, може да е бил 2002 година - вече не си спомням първата регистрация.

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 26 Дек 2007 15:51

@Superchief
absolutno to4no!
@sluchaen_fen
мисля че си попаднал на рав,който е свален по-ниско от серията със специални пружини.
@ety
взимай го без да се замисляш,много здрава кола,а зимата нямаш грижи.
автоматика е без грешка,като минус евентуално малко по-високия разход.

:thumbsup:
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

ety

Мнение от ety » 27 Дек 2007 09:01

Сори ,ако ви се стори тъп въпросът,но не разбрах нещо има ли 4х4 или не!?!
Иначе късата база и на мен ми харесва повече,ама съм с две деца и ще е малко трудно всеки път,ако трябвада се завирам докато ги закопчая в столчетата wink.gif
За багажника не ме притеснява въобще защото ще го ползвам предимно като пазарувам cool.gif ,няма да се возим с него на дълъг път,ще ми е само за градът.
Иначе този който гледах ми се стори достатъчно висок,малко по-нисък е от ML/в момента карам един такъв/,но пък и като цяло е доста по-малък/по-къс,по-тесен......../

Аватар
jim_beam
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 27 Дек 2007 09:33

виж последния постинг на Superchief!

въпросния модел е full time 4х4 !

а това,че актуалния рав е с предно като само при нужда става 4х4 е предимство,а не недостатък.действа супер надеждно,пробвал съм го лично на заснежена поляна с доста голям наклон.
така се получава много по-нисък разход.
при потегляне винаги включва 4х4,това разбира се не се усеща.
това само като информация,не важи за моделите до 2006. wink.gif
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

ВладиЧ

Новият RAV 4 2.2 D4D 2007год

Мнение от ВладиЧ » 02 Яну 2008 10:57

Като сме подхванали темата за RAV 4 искам да споделя някои впечатления за най-новият модел. Колата е много хубава и удобна, но има някой неща, които намирам за странни, а други мен специално ме дразнят.
За "странен" намирам съединителя, който има доста дълъг ход, но отделя точно в средата на хода, и то само на 1 см. Това изисква непрекъснато внимание при отпускането на левият крак и движението в задръстванията на града, а това oпределенo напряга. Малко разсейване и по-рязко отпускане и колата гасне. А като се вземе предвид, че вече 30 години съм шофьор, това едва ли може да се припише на неопитност.
Освен това 1-ва и 2-ра леко хъркат при превключване. А това са скоростите които най-често се използват в града.
Ще пробвам да я откарам в Тойота, дано да могат да го оправят това.
А това което не ми харесва е малкият по диаметър волан. Губи ми се из ръцете. Сигурно са го сложили за да изглежда колата "по-спортно", което на мен ми изглежда смешно при такива модели коли.
Пак повтарям. Много съм доволен от колата. Всичко друго е без грешка.
Ако имаше такъв модел 2.2 D4D с автоматични скорости, точно него обаче щях да взема. :thumbsup:

Аватар
alokin
Получена  благодарност: 2 пъти

Re: Новият RAV 4 2.2 D4D 2007год

Мнение от alokin » 02 Яну 2008 22:15

ВладиЧ написа:.
А това което не ми харесва е малкият по диаметър волан. Губи ми се из ръцете. Сигурно са го сложили за да изглежда колата "по-спортно" :thumbsup:
Днес надзърнах в едно ново RAV, воланът не е по малък от на яриса, даже си мисля че е еднакъв .....Влади според мен просто си свикнал да караш коли с голями волани и ти се струва непривично....ако на теб ти се струва малък, то за жените може да им е удобен.....в крайна сметка не караме автобуси .....
Да уважаваме чуждия опит - винаги спестява време, пари и нерви.

ВладиЧ

Мнение от ВладиЧ » 07 Яну 2008 16:59

Ами аз карам 4Runner и волана е по-големичък.biggrin.gif Rav-a го кара жена ми предимно... smile.gif
Като че ли започна да се "оправя" съединителя. В смисъл, че хода му на зацепване, вече е по-дълъг, след като мина 2000 км колата. Иначе 1-ва и 2-ра продължават да хъркат леко.

getsov

Мнение от getsov » 14 Яну 2008 20:53

А какъв е разхода на един такъв модел градско и извънградско?

Аватар
jim_beam
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 14 Яну 2008 21:56

getsov написа:А какъв е разхода на един такъв модел градско и извънградско?

http://www.spritmonitor.de/de/uebersich ... fueltype=2 wink.gif

за повече подробности щракаш на един от всичките и гледаш всяко едно зареждане как е карал-аутобан,междуградско или градско,с какви гуми е(зимни,летни или m+s),понякога има вдясно бележки,напр. здрава ръчка на аутобан и т.н. ако не знаеш немски горе вдясно правиш на англ. wink.gif
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

getsov

Мнение от getsov » 15 Яну 2008 11:09

jim_beam написа:
getsov написа:А какъв е разхода на един такъв модел градско и извънградско?

http://www.spritmonitor.de/de/uebersich ... fueltype=2 wink.gif

за повече подробности щракаш на един от всичките и гледаш всяко едно зареждане как е карал-аутобан,междуградско или градско,с какви гуми е(зимни,летни или m+s),понякога има вдясно бележки,напр. здрава ръчка на аутобан и т.н. ако не знаеш немски горе вдясно правиш на англ. wink.gif
Благодаря! Много полезен линк happy.gif

edit: въпрос: Защо на рав4.1 градсо му дават 9,61 l/100km? Това е далеееч от истината.
На 4.2 150 к.с. автомат му дават пак около 10 градско... може ли да се вярва на тези данни?

Заключено