Ветробрани за Аурис 2 2013
Колеги,моля за помощ.Поръчах си ветробрани Хеко полски за предните врати.Проблема е че след монтажа и слагането на по двете пластини,ветробраните излизат от уплътнението на вратите.Взех допълнително скоби и сложих по пет на врата,ефекта е същия.Моля за съвет,къде греша,имали точни места за поставяне на скобите за този модел.
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 176 пъти
- Получена благодарност: 673 пъти
Натопли с пистолета за горещия въздух самите ветробрани поне в зоните които са под напрежение, ако не целите.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Тц...тц...тц...
--
Тц...тц...тц...
Не знам дали ще се получи.Когато ги сложа стоят добре,но когато сложа скобите след време виждам че след пътуване дъгата е отворена излязла е от уплътнението.Страх ме е да карам без тези скоби,да не изхвърчат.С нагряване дали няма да се повредят гумените уплътнения.
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 176 пъти
- Получена благодарност: 673 пъти
Ще натоплиш ветробраните без да са на вратата, колкото да омекнат и да са еластични, а не юфка или сопол. Ако дори ги подгряваш внимателно отвън уплътненията ще издържат. Просто кривата пластмаса трябва да омекне и да си вземе профила където ляга докато изстива.
Предполага се че ще ползваш малката степен на пистолета, от около 10-15 сантиметра разстояние ПОНЕ.
Сега откривам колко ядове съм си спестил, като не ми е хрумнало да си монтирам такива неща на колата....
Предполага се че ще ползваш малката степен на пистолета, от около 10-15 сантиметра разстояние ПОНЕ.
Сега откривам колко ядове съм си спестил, като не ми е хрумнало да си монтирам такива неща на колата....
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Тц...тц...тц...
--
Тц...тц...тц...
-
- Автомобил: служебен
- Благодарил/а: 429 пъти
- Получена благодарност: 105 пъти
Аз бих ги върнал и потърсил нещо друго.
Щом не стават, значи има някакъв проблем. Дали с точния модел за твоята кола, с качеството на ветробраните или с магазина, от който си ги купил.
Щом не стават, значи има някакъв проблем. Дали с точния модел за твоята кола, с качеството на ветробраните или с магазина, от който си ги купил.
-
- Автомобил: Auris
- Благодарил/а: 5 пъти
- Получена благодарност: 3 пъти
Как така излизат ? Можеш ли да снимаш, че не ми е ясно как ще излезнат ?zarzalov написа: ↑19 Сеп 2025 18:15 Колеги,моля за помощ.Поръчах си ветробрани Хеко полски за предните врати.Проблема е че след монтажа и слагането на по двете пластини,ветробраните излизат от уплътнението на вратите.Взех допълнително скоби и сложих по пет на врата,ефекта е същия.Моля за съвет,къде греша,имали точни места за поставяне на скобите за този модел.
Аз взех същите за моя Аурис, но след като ги сложих не ми хареса как пасват.
Може би канала за стъклото е твърде тесен и се получаваше напрежение при прибиране и сваляне
на стъклото. В резултат стъклото видимо с мъка се смъкваше или понякога сработваше защитата и се връщаше при прибиране.
Пробвах да слагам скобите на различни места , да напасвам, но някрая ги махнах и не знам дали пак ще ми се занимава да ги слагам.
Ето вижда се фиксиращата скоба и от там започва да се отваря. Не мога да кача снимка защото била голяма.Някой ми казват че улея е много плитък и затова не държат скобите.
- TATI
- Благодарил/а: 25 пъти
- Получена благодарност: 192 пъти
- Обратна връзка:
Намали размера на снимките и ще можеш. Иначе, само си чешем клавиатурите, без нищо полезно.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
-
- Автомобил: Auris
- Благодарил/а: 5 пъти
- Получена благодарност: 3 пъти
Ползвай някой сайт да resize-неш снимките , примерно https://www.adobe.com/express/feature/image/resize
Канала на стъклото горе наистина е плитък, но пак не виждам как ще излезе ветробрана ако е сложен правилно.
Сигурен ли си че не са ти пратили за друг модел ?
Точно заради плиткия горен канал скобите могат да се сложат само на вертикалните канали.