Явно затова се връщат към дизела, защото не могат да правят хибриди и електрички:
Toyota RAV4 Prime 2021-2025 - Мечтаният автомобил?
- Filbor
- Автомобил: Renault Zoe Intens 2021, R135
- Благодарил/а: 16 пъти
- Получена благодарност: 46 пъти
Toyota RAV4 Prime 2021 - Мечтаният автомобил?
- Прикачени файлове
-
- Мазда Дизел.PNG (654.79 KiB) Преглеждано 3705 пъти
08.2014 - 11.2021
11.2021 - <Днес>
-
Мирослав Петков
- Автомобил: RAV4 Plug in hybrid
- Благодарил/а: 15 пъти
- Получена благодарност: 94 пъти
Нищо лошо към Мазда, CX5 жъне успехи. Но CX 60 нещо не им се получи! А модела излезе с претенциите че ще е пряк конкурент на X3 и X5 на BMW, на по ниска цена! Големи претенции с голяма излагация стана!
-
Hursa
- Благодарил/а: 42 пъти
- Получена благодарност: 209 пъти
Мазда впечатляват с развитието на авангардни технологии и то в най-тежката област - двигателите. Но май вече не е по-силите на такава сравнително малка компания да постигне големи успехи в това. Прави им чест, че не се предадоха, като тойота и продължават да развиват дизеловите си двигатели, при това опитват да го направят по свой различен път.
Не разбирам обаче това - рекламират се, че залагат на удоволствието от шофирането, което е супер, но предлагаха само относително маломощни двигатели. Влизам на сайтовете им - и вместо технически характеристики, намирам само описание на това колко добре изглеждали моделите им, как са развили екстериора. Започнаха да предлагат относително по-мощни двигатели, от тия които наричат "скай актив", но май се оказаха сравнително мудни - при една и съща мощност дават по-ниска динамика. Обаче като гледам ускорението, което са дали за хибридната цхикс 60 - по-добро от колкото при рав плъгин - може би е добре да интегрират "скай актив" двигателите си в хибридни системи. Вярно, че маздата е малко по-мощна, но разликата е много малка, а и е по-тежка.
Не разбирам обаче това - рекламират се, че залагат на удоволствието от шофирането, което е супер, но предлагаха само относително маломощни двигатели. Влизам на сайтовете им - и вместо технически характеристики, намирам само описание на това колко добре изглеждали моделите им, как са развили екстериора. Започнаха да предлагат относително по-мощни двигатели, от тия които наричат "скай актив", но май се оказаха сравнително мудни - при една и съща мощност дават по-ниска динамика. Обаче като гледам ускорението, което са дали за хибридната цхикс 60 - по-добро от колкото при рав плъгин - може би е добре да интегрират "скай актив" двигателите си в хибридни системи. Вярно, че маздата е малко по-мощна, но разликата е много малка, а и е по-тежка.
Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid
- zorbata
- Автомобил: RAV4 GR PHEV
- Благодарил/а: 68 пъти
- Получена благодарност: 110 пъти
Не знам защо толкова не ги харесват, но един от собствениците на Мазда е:
Owned by
Japan Trustee Services Bank
Toyota
The Master Trust Bank of Japan
Sumitomo Mitsui Banking Corporation
В този ред намисли - "През май 2015 г. компанията подписа споразумение с Toyota за формиране на „дългосрочно партньорство“, което, наред с другото, ще види, че Mazda доставя на Toyota икономична технология за бензинови и дизелови двигатели SkyActiv в замяна на системи с водородни горивни клетки."
Но понеже това няма нищо общо с темата.
А пък аз искам да се похваля, че вече съм собственик на RAV4 GR PHEV.
Owned by
Japan Trustee Services Bank
Toyota
The Master Trust Bank of Japan
Sumitomo Mitsui Banking Corporation
В този ред намисли - "През май 2015 г. компанията подписа споразумение с Toyota за формиране на „дългосрочно партньорство“, което, наред с другото, ще види, че Mazda доставя на Toyota икономична технология за бензинови и дизелови двигатели SkyActiv в замяна на системи с водородни горивни клетки."
Но понеже това няма нищо общо с темата.
А пък аз искам да се похваля, че вече съм собственик на RAV4 GR PHEV.
caryЦар
-
Мирослав Петков
Ехеее…. Честито колега, завиждам ти благородно. Аз като поръчвах моята , нямах този избор. Паметта на шофьорската седалка беше драма за мен като , преглъщах липсата!
-
eurosp
- Автомобил: RAV4 HYBRID 2019
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 5 пъти
Някой може ли да каже,има ли разлика и каква е ако има,между Rav4 plug in и Rav4 plug in PRIME
-
Alexandov_777
- Автомобил: RAV4 plug-in hybrid
- Благодарил/а: 89 пъти
- Получена благодарност: 15 пъти
Ниво GR Sport на PHEV в България все още не се предлага. Явно колегата е купил внос колата. Даже бях склонен и на HEV вариант, но да е GR, но пак ми казаха, че няма да стане. Поне Luxury можеха да ни предлагат, но уви! Сега вече има само Executive, по-ниско ниво от нашите Style.Мирослав Петков написа: ↑12 Юни 2024 21:22 Ехеее…. Честито колега, завиждам ти благородно. Аз като поръчвах моята , нямах този избор. Паметта на шофьорската седалка беше драма за мен като , преглъщах липсата!
-
Alexandov_777
Понеже всички тук да с фабрично нови автомобили, искам да ви питам нещо. Бях приготвил да слагам керамична вакса на автомобила. Обаче, в жабката видях гаранцията на покритието, и разбрах, че автомобилът си идва със заводска керамика. И наистина, на мивка се вижда, че има водоотблъскващ ефект. Но в гаранцията не покрива петна от птичи изпражнения. А хубавите керамични вакси, ще предпазят лака. Някой от вас скагал ли е керамика?
- Filbor
- Автомобил: Renault Zoe Intens 2021, R135
- Благодарил/а: 16 пъти
- Получена благодарност: 46 пъти
Питайте:
Jorjeta Bogoeva написа: ↑10 Яну 2023 21:56 Аз съм луда на тема външен вид на колата.В деня,в който взех Королата,веднага замина на поставяне на прозрачно защитно фолио Xpel.Не знам дали сте запознати с този продукт.Старата ми кола също беше изцяло с такова фолио.На тази сложих най-новата разработка на това фолио.Уникален продукт.Пази от драскотини,птичи бомби и т.н.От 4-ти ноември до момента умишлено не миех колата.Днес,с нетърпение чаках дъжда.Изми се ,цялата мръсотия се свлече без да използвам гъба или шампоан за кола.Направо стана все едно излиза от шоу -рума.Верно,струва много пари това фолио,но си заслужава.
08.2014 - 11.2021
11.2021 - <Днес>
-
Alexandov_777
6000-7000 лв. за фолио НИКОГА няма да дам, абсурд! За какво плащам каско по 5000 лв. годишно? Аз питам за керамично покритие, което съм закупил за 160 лв. и се нанася лесно и бързо. И доказано върши работа.
- zorbata
Да, колата е внос от Австрия на десетина месеца.
Това упътване въобще някой успял ли е да го прочете?
caryЦар
-
Hursa
- Благодарил/а: 42 пъти
- Получена благодарност: 209 пъти
Честито! И само да ви радва!
Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid
- zorbata
PRIME се прави за щатите(може би и за Канада) и има две нива на оборудване. По принцип няма голяма разлика, но има неща които не са съвсем еднакви(за това съдя по други марки, но не мисля че Тойота прави изключение).
caryЦар
-
Мирослав Петков
Предпоследното ниво има по-малко ехстри от модела Style при нас! GR модела не се предлага в Щатите , никое от нивата на оборудване не предлага сгъваеми огледала.
- zorbata
Не съм стигнал още до тях, но дет се вика да питам - имам пера на волана, имате ли идея каква функция изпълняват?
С приложенията как са нещата, че като гледам са две?
С приложенията как са нещата, че като гледам са две?
caryЦар