Corolla Cross - има ли собственици?
- ivied
- Автомобил: Yaris Cross
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 9 пъти
И аз я подхванах темата за зимните, като тук не е мястото за мнения, впечатления и оценки за гумите - а беше по-скоро като отговор на въпрос, за цени (примери и сравнения) в комбинация със/без допълнителни джанти.
По света има все по-малко мотики, върху които не е стъпвал човешки крак.
Какво е жизнен опит? Отново настъпваш мотиката, но вече си с каска.
Какво е жизнен опит? Отново настъпваш мотиката, но вече си с каска.
След 8.5 месеца дойде и моята. Почивните дни много леко успях да навъртя 750 км. Много съм доволен, много добре се усещат габарити, 4.4 среден разход (Eco с климатик без никакво натискане, макс. скорост вдигната 110км/ч). Исках да Ви попитам за смяна на масло след 1-2к км правите ли първоначално или направо на 15к?
-
- Автомобил: Toyota Avensis T25
- Благодарил/а: 7 пъти
- Получена благодарност: 5 пъти
Привет, аз направих на малко под 15 Х. км. първа смяна на масло. На Еко режим няма ли да е твърде мудна... даже не съм го пробвал до сега.
Споделете за някакви интересни аксесоари за Корола Крос ако сте взимали.
Споделете за някакви интересни аксесоари за Корола Крос ако сте взимали.
Ами то нали идеята е мудно да се кара първоначално Аз от алито взех възглавнички за глава за седалките с ластици (с емблемата на тойота), подложки за къпхолдърите (пак с емблемата) и кърпа за автомивката. Имаше и някакви боди китове ама ми изглеждат много кич
-
- Автомобил: Toyota Corolla Cross
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 1 път
Не можели да ми дадат точна разбивка, тъй като цената от е за комплект…. Даже се оказа, че съм се объркала за сумата не е 4660 лв, а 4942 лв….. Като ориентир ми казаха, че джантите са около 800 лв, датчиците за около 1200 лв, а за гуми не могат да ми дадат цена. Това е за 18 цолови Goodyear UltraGrip Perfomance. Цената за комплект 17 цолови с гуми Bridgestone LM005 е 3830 лв.
Тъй като не разбирам от гуми и т.н. се чудя дали в такъв случай мога да си взема 17 цола. Освен самата визия дали ще има голяма разлика с 18 цоловите?
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 253 пъти
- Получена благодарност: 259 пъти
Можете (дори е добре за зимни), но съветът ми е да проверите и в друго представителство... Нещо ми се струва доста завишена цената... Приятел си взе 20" лексъсови джанти с run-flat с гуми с датчиците за по-ниска цена от това, което ти предлагат за 17"... Вярно преди 3-4 години, ама разликата е огромна..
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
-
- Автомобил: RAV4 Plug in hybrid
- Благодарил/а: 15 пъти
- Получена благодарност: 73 пъти
Такива са цените в което и да е представителство. Друг вариант е да си потърсиш оригинални джанти втора употреба и да си купиш отделно гуми.
-
- Благодарил/а: 9 пъти
- Получена благодарност: 18 пъти
Всичко купено от Тойота в София е далеч по-скъпо от където и да било другаде Така че се обадете в Бургас, Благоевград и Пазарджик, вземете по 1 оферта, сравнете с афтърмаркет цените и ако разликата е малка, си вземете от Тойота, избягвате хамалогията.Karina написа: ↑13 Сеп 2023 11:53
Не можели да ми дадат точна разбивка, тъй като цената от е за комплект…. Даже се оказа, че съм се объркала за сумата не е 4660 лв, а 4942 лв….. Като ориентир ми казаха, че джантите са около 800 лв, датчиците за около 1200 лв, а за гуми не могат да ми дадат цена. Това е за 18 цолови Goodyear UltraGrip Perfomance. Цената за комплект 17 цолови с гуми Bridgestone LM005 е 3830 лв.
Тъй като не разбирам от гуми и т.н. се чудя дали в такъв случай мога да си взема 17 цола. Освен самата визия дали ще има голяма разлика с 18 цоловите?
18-ките са с тия характеристики 225/50 R18 95V и в БГ са на цена около 430лв, тоест 4 гуми Гуудиър ще са ~1700лв от външен магазин (не Тойота).
1700+800+1200= 3700лв, тоест 1200лв по-евтино е да си вземете гумите от Медина Мед, от където съм намерил и цената 430лв. Погледнете и в Маргел, Диана, автогуми и т.н. имат си сайтове. Цените като цяло са 430-500лв/гума.
При 17ките 215/60 R17 96H LM005 гумата идва на 280лв/гума , а Goodyear на 355лв/гума, ДОТ 2023г, Тоест цените за 17-ка комплект е 1120/1420лв. Пак ви искат 700-800лв повече за гумите Тук цените са от сайт за автогуми, предполагам на друго място може и 10-20лв по-евтино на гума да дойде.
Препоръчвам ви 17-ка, хем ще вози меко, хем ценово е доста надолу. Аз лично карам само Goodyear и бих препоръчал тях. Предполагам и LM005 са добри, въпрос на вкус, някой колега може да даде идея като качества как са.
Вие си преценявате, ама 4/5к за нещо такова е прекалено много. Намерете в някой магазин джанти с характеристики като за Корола Крос и си вземете комплект. Само датчиците ще трябва от Тойота, за там не се сещам за друг вариант. Би трябвало в офертата от Тойота да пише какви точно са характеристиките на джантите, които ви предлагат - сравнете с тези, които са за 17-ки за Корола Крос:
6.5Jx17 ET45
болтове: 5x114.3
Отвор: 60.1
А и винаги можете на сегашните си джанти ( трябва да проверите сегашния размер на гумите) да сложите 1 комплект зимни гуми, да изкарате тая зима и през това време да си търсите оригинални или афтърмаркет джанти, за летния сезон.
Просто гледайте добре размерите, за да е всичко точно.
В упътването за Тойотата също би трябвало да пише размер джанти, ако сега карате 17-ки сравнете и направо с надписите по джантата.
Отново сверете данните за размери джанти и гуми с дадената ви оферта преди да вземате решение.
-
- Автомобил: Corolla E210 1.6
- Благодарил/а: 13 пъти
- Получена благодарност: 7 пъти
Скачайте на 17-ките, с 18 ще се развали доста комфорта, а и колата не е огромна, за да има нужда от големи джанти.
LM005 не е лоша гума, ама не бих повторил
Карам я 3 сезона на королата. В сняг и мокро първите 2 години беше супер, но вече не ми вдъхва такова доверие.
Малко е шумна и не ми е супер комфортна. По ревютата я хвалят много, но с времето започва да издиша.
Ще видим Good Year какво ще изкарат тази година. От летните им съм очарован (Efficient Grip Performance 2).
LM005 не е лоша гума, ама не бих повторил
Карам я 3 сезона на королата. В сняг и мокро първите 2 години беше супер, но вече не ми вдъхва такова доверие.
Малко е шумна и не ми е супер комфортна. По ревютата я хвалят много, но с времето започва да издиша.
Ще видим Good Year какво ще изкарат тази година. От летните им съм очарован (Efficient Grip Performance 2).
Аз взех 17ки джанти втора ръка само че 7J, ама мисля, че ще станат (~1000лв). Датчици си поръчах автърмаркет по 112лв бр. и видях, че през на волана менюто могат да се регистрират, т.е. не е нужно представителство. Остава да си поръчам и самите гуми (и аз мисля Good Year) и да ги монтирам след месец, два.
И малко в страни, не мога да разбера защо е 300лв стелка за багажник в тойота, взех я афтърмаркет за 58 точно за модела..
И малко в страни, не мога да разбера защо е 300лв стелка за багажник в тойота, взех я афтърмаркет за 58 точно за модела..
-
- Автомобил: Toyota Avensis T25
- Благодарил/а: 7 пъти
- Получена благодарност: 5 пъти
Колеги, в Аливкспрес има датчици за гуми за нашите короли крос:
https://a.aliexpress.com/_mrd5Gma
Не съм ги пробвал, но според мен ще работят като оригиналните на тойота. 1200 лв. за оригинални датчици си е много. Аз мисля да направя по-елементарен вариант: всесезонни на мишелин и 2-3 години ако издържат, след това ще го мисля. Там където живея зимата минава почти без сняг.
За размер на джанти и гуми може да се консултирате от този сайт:
https://www.wheel-size.com/size/toyota/ ... 4-20h--196
Странно е че, на CHR дават, че стават и 19ки, докато при нас максималния размер е 18ки.
https://a.aliexpress.com/_mrd5Gma
Не съм ги пробвал, но според мен ще работят като оригиналните на тойота. 1200 лв. за оригинални датчици си е много. Аз мисля да направя по-елементарен вариант: всесезонни на мишелин и 2-3 години ако издържат, след това ще го мисля. Там където живея зимата минава почти без сняг.
За размер на джанти и гуми може да се консултирате от този сайт:
https://www.wheel-size.com/size/toyota/ ... 4-20h--196
Странно е че, на CHR дават, че стават и 19ки, докато при нас максималния размер е 18ки.
-
- Автомобил: Toyota Corolla Cross
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 1 път
Благодаря на всичките за съветите! Спестихте ми едни 2000 лв.
В крайна сметка си купих отделно нови оригинални джанти 17ки от ОЛХ за 1400лв, много по-красиви от тези които ми предлага в ТМ Ауто.
Мой приятел ще ми направи отстъпка в Примекс за гуми Goodyear ultragrip performance + датчици за около 1700 лв.
Надявам се да не е проблем, че датчиците не са оригинални….
В крайна сметка си купих отделно нови оригинални джанти 17ки от ОЛХ за 1400лв, много по-красиви от тези които ми предлага в ТМ Ауто.
Мой приятел ще ми направи отстъпка в Примекс за гуми Goodyear ultragrip performance + датчици за около 1700 лв.
Надявам се да не е проблем, че датчиците не са оригинални….
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 253 пъти
- Получена благодарност: 259 пъти
Няма проблем с неоригинални датчици (те производителите не са толкова много)... Въпросът е да са съвместими, но щом приятеля ти е предложил и датчиците - той ще носи отговорността да бъдат съвместими
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Аз взех Континентал 870 на втора ръка джанти, всичко заспа, с чисто нови датчици купени по рамата на колата, но не ги засича... Чета в нета че трябвало да се програмират, някой сблъсквал ли се е с нещо такова?
-
- Автомобил: Avensis tII 2.0 d4d
Здравейте,
Не намирам друга тема за Corolla Cross за това ще пиша тук. Скоро ще пускаме поръчка за Cross-a и сме се спрели на Executive plus/1.8 hybrid модела но никъде го нямат в наличност за тест драйв и не намирам и мнения онлайн за него, ако някой си е купил тази конфигурация моля да сподели как е “возията”(торсионната греда-твърдо ли вози), има ли моменти в които се затруднява да изпълни маневри(изпреварване на магистралата при скорост 130-140), изкачването как е(пътешестваме из Родопите често)? За сравнение в момента карам avensis 2006 hatchback 2.0 d4d 126hp но ни трябва кола за града и често я карам на къси разстояния което не е добре чистих вече дпф-а.
Много благодаря предварително!
Не намирам друга тема за Corolla Cross за това ще пиша тук. Скоро ще пускаме поръчка за Cross-a и сме се спрели на Executive plus/1.8 hybrid модела но никъде го нямат в наличност за тест драйв и не намирам и мнения онлайн за него, ако някой си е купил тази конфигурация моля да сподели как е “возията”(торсионната греда-твърдо ли вози), има ли моменти в които се затруднява да изпълни маневри(изпреварване на магистралата при скорост 130-140), изкачването как е(пътешестваме из Родопите често)? За сравнение в момента карам avensis 2006 hatchback 2.0 d4d 126hp но ни трябва кола за града и често я карам на къси разстояния което не е добре чистих вече дпф-а.
Много благодаря предварително!