Някъде между 20-25х.
Според мен магистрално каране с разрешена скорост(ако имаш предвид 130 на темпомат),трудно можеш да свалиш под 5.При мен гори някъде около 5.2-5.3 по борд.Реално са 5.5. Защо да няма смисъл от газова,ако ще ти струва наполовина?Или просто хората са свикнали с мисълта,че трябва да е на газ колата само ако гори много.Идеята на хибрида нали е нисък разход,с цел екологичност.Еми ето,че може да е още по екологично!dimkaraganchev написа: ↑31 Яну 2019 19:50 Ако Приус-ът гори на дълго магистрално каране със разрешената скорост около 4-5 л/100 км, може би наистина няма смисъл от газова. Но ако лапа над 7-8 л/100 км...
Защо си правиш такива изводи за хората? Всеки си е господар на парите. Аз мога да си позволя да карам на бензин колкото имам нужда, но никога няма да го направя, защото няма смисъл. За какво да давам примерно 900лв за бензин, като мога да дам 500лв за газ, с разликата мога ако искам да ги дам на някой друг тия пари. Отделно е по-екологично и това е доказано. Няма какво да я мисля и колата има ли и нещо няма ли и, това е друга тема също. Винаги бих карал на газ, колкото и пари да имам, така че недей поставя хората в някакви твои "рамки".dracunculus написа: ↑05 Фев 2019 08:37 Карането на газ има смисъл при всички положения при хора, които просто не могат да си позволят съответния разход на бензин, без значение колко малък или голям е той. Всичко друго за мен е фанатизъм. Самият аз никога не бих сложил на която и да е от колите ми, има си доводите. За Приуса някак си не ми се връзва в представите да е на газ, но що пък не
Последно си спомням един колега спомена за негов Приус на незнам колко км ,но след монтиране на газ за 2 години и нещо са му врътнали над 300к без никакви проблеми.Този мотор няма тези силно изразени проблеми с клапаните ,както примерно някой от 2.0 моторите на Хонда примерно.dimkaraganchev написа: ↑01 Фев 2019 19:29 Напълно подкрепям решението ти. Всичките ми коли са на газ. Но при тях няма проблеми с клапаните, докато при Приус-а не съм сигурен, как стоят нещата...
В ниския и среден клас има доста дилъри на нови автомобили в БГ, които предлагат монтаж на газова уредба и запазване на гаранцията на автомобила. Изглежда обяче, че хората които не харесват газта са мнозинство. Едни от страх, други искат да демонстрират някакви финансови възможности. Както "разбрахме" по-рано в тази темата, щом караш на газ, значи нямаш възможност да плащаш за бензин
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта