Виждах в един магазин за автокозметика някакви пастелчета, предназначени за тая работа. Някой има ли впечатления от тях?
Поправка на драскотини
Поправка на драскотини
Колеги, имам предложение да обменим опит по поправка на деруги и драскотини, които рано или късно идват до главата на всеки, било от "доброжелатели" било от стърчащи телове клони и тн. Повода е нова такава мнооооого гадна, която се появи тия дни на задния ми калник
. За съжаление не е достатъчно плитка по цялата си дължина за да излезе само с пастиране, а за боядисване на целия калник в момента нямам нито време нито $.
Виждах в един магазин за автокозметика някакви пастелчета, предназначени за тая работа. Някой има ли впечатления от тях?
-
El Camino
Predi sedmica i az naprawih edna glupost - kachih dwe kolela na bagajnik za kolela na zadniq kapak i bronqta det se zakrepwa. Tashak gospoja Petrowa, shtoto kakto se ochakwashe i padna na pyt.
Ot tam i draskotinata na zadniq kapak, che se i izkriwi malko...ta nito za boqdiswane, nito za pastirane.
TurtleWax tyrsq, che sym chuwal che sa po dobri ot Sonax, a i towa, deto go prodawat w praktikerite - Nigrin. Nqkakwa antikorozionna obrabotka trqbwa li predi ili sled "boqdiswaneto"? Lakche dopylnitelno...?
Sledq temata s interes!
Ot tam i draskotinata na zadniq kapak, che se i izkriwi malko...ta nito za boqdiswane, nito za pastirane.
TurtleWax tyrsq, che sym chuwal che sa po dobri ot Sonax, a i towa, deto go prodawat w praktikerite - Nigrin. Nqkakwa antikorozionna obrabotka trqbwa li predi ili sled "boqdiswaneto"? Lakche dopylnitelno...?
Sledq temata s interes!
- Xeku
- Получена благодарност: 1 път
Тъмно зелено, такава беше и пастата. Купих си ги от един Автосалон преди години, "червилото" май беше бонус към пастата, не помня цената, но едва ли е била толкова висока, по-скоро десетина лева за всичко.the_rider написа:Точно такова пастелче като червило с вакса купих днес за 19.5![]()
пише че е специално за сребрист цвят но ми се вижда почти бяло ти какъв цвят си ползвал?
Ел Камино, ако боята е одрана до ламарина, ще ти трябва антикорозионна защита, но ако грундът си стои, т.е. резката е с бял цвят, няма да ти избие ръжда. Вариантът пастел + паста винаги може да се опита, пък ако не си доволен, остава да се китне, шлайфне и пръсне както трябва - боя+лак, по възможност не със спрей.
Мойта Карина си имаше в жабката оригинално Тойота пастелче дву компонентно едното е основния цвят а другата тубичка е лак и двете са с четчици ,като лак за нокти.Върши работа само ако е оригинален цветът на колата.препоръчвам ако са дупчици от камъчета или тънки драскотини да се корегира с игличка или клечка за зъби а не с четките.мисля,че в тм ауто по номера на боята ,който е набит върху евро табелата.обикновенно номера е от три символа например 8К9 ще могат да ви го намерят.