Търсачката ни работи - пример:
http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?f ... &hilit=SCV
Няма какво да те е страх от добавката която се коментира.Аз съм я ползувал няколкократно при подобни симптоми идващи най-вече от некачественото ни гориво.След добавката се сменя горивния филтър,чисти се ЕГР и дебитомер.babata написа:Мии, то колата бе на диагностика в оторизиран сервиз. Ако има проблемна подгряваща свещ, щяха да я видят/да ми кажат.Това го четох някъде по темите и точно това ме спира за момента да скачам в 2 нови дюзи. А и другото, което ми казаха, "по-добре смени четирите, защото новите ще надуват старите и пак ще се получи същото".Toyo_driver написа:... стойности до +-3 са в нормите според менюалите на тойотаТова ми казаха и в Тойота, но аз никога не съм ползвал добавки и не съм "фен" - направо си ме е страх, но на фона на цената на дюзите...е по-лекия вариант. Най-много дюзите да се оскъпят с цената на добавката
поздрави
Димитър
Тъй-като в момента температурите са над 25С (последната сутрин гледам температура на маслото 27С, при условие, че автомобила е стоял на място над 12 часа) предполагам, че в най-добрия случай пост-подгрева работи не повече от няколко единици секунди - в момента на стабилизиране на двигателя след стартирането му.Поради факта, че инжектора впръсква много фина мъгла под високо налягане, запалването е много лесно и не се изисква прекалено дълъг подгрев.
ЕКУ контролира свещите така:
Температура на антифриза / време за предварителен подгрев:
- 30 °C 16 seconds
- 10 °C 5 seconds
0 °C 0,5 seconds
10 °C 0,25 seconds
18 °C 0 seconds
40 °C 0 seconds
По време на стартиране на двигателя, свещите са захранени при следните случаи:
Температурата на антифриза е < 20°C.
Двигателя работи над 70об/мин за 0.2сек
Post-heating / последващия подгрев позволява работата на подгревните свещи да продължи след стартиране на двигателя...
Postheating се използва за намаляване на емисиите през първите няколко минути след стартиране на двигателя.
Температура на антифриза / време за последващия подгрев
- 30 °C 3 minutes
- 10 °C 3 minutes
0 °C 1 minute
10 °C 1 minute
18 °C 30 seconds
40 °C 0 seconds
Следните параметри могат да прекъснат подгрева :
Температурата на антифриза е < 20°C (б.пр. това малко не го разбрах - дали не е >20С??? ).
Моментния разход на гориво е над 35 mm3.
Двигателят се върти с над 2000 rpm.
От коя си ползвал? Аз вече купих, че утре имам пътуване и да използвам... Взех Бардал 6 в 1, че уж ще почиства цялата горивна система... Ще пиша впечатления от резултата.
Не знам дали е съвпадение или добавката действа, но вече трети ден пали на студен мотор доста по-добре. Пак леко притритриса, но доста по-слабо и се успокоява по-бързо. Разлика във вървежа и разхода не съм забелязал.
Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 2 госта