Но и аз съм на мнение, че за малко километри всесезонните са нелош вариант. Така или иначе производителите все повече ще подобряват тези гуми. Където има пазарна ниша, ще има и предлагане и никой няма да иска да изостава.

Не мисля. Всяка картинка и таблица съм погледнал и описал.
Факт. Примерно една зимна гума ще е много по-добра в едно, ама заради това по-добра е по-лоша в друго. Едната ще има по-добър тракшън на сняг, пък няма да може да изхвърля достатъчно вода. Точно за това има и много модели зимни и летни гуми, от които всеки може да избира.
А ти? Ако си видял такива тестове, то сподели.
Сигурен съм, че за тестовете са избрали такава температура на снега, която да е в полза само за всесезонните, а за зимните да е недостатък. Може би са тествали върху летен сняг, за да може в максимална степен да имат предимство всесезонните, заради конструкцията им.
Предполагам, че винаги правят тестовете с чисто нови гуми. Или пак влизаш в конспирация, че да кажем взимат чисто нова всесезонна и зимна с да кажем 4мм грайфер, за да може всесезонната да има по-добро управление върху сняг. Знам ли...
Най-вероятно лично аз да. Казвам най-вероятно, защото нямам статистика на която да стъпя. Ако ми дадеш един комплект, то ще ти кажа със сигурност. Дори само със зимни докато ги смъкна до 4мм грайфер пак е успея да мина около 100к км. Но лично аз карам много умерено, без да им упражнявам тормоз и за това казвам от моята градинка. И това го казвам защото на всяка смяна на гумите ми, то им измервам дълбочината на грайфера на 3 места и го записвам. И на база тази статистика предполагам, че дори и с два комплекта зимни гуми то пак ще го измина това разстояние. Да не говорим за летните, които ще се доближа до въпросните километри само с един комплект. Така, че нямам опасение в тази насока.
Лично аз 0. Но покрай мен доста колеги вече са с всесезонни и който е минал на такива май няма да се върне на 2 комплекта.
Не според мен. Аз съм никой и нямам никакви условия за тестовете. Но според тия, които правят тестове, не еднократно са констатирали, че зимната тяга не просто не става, а в често случаи е над зимната гума (виж и конкретния тест, който пуснах в предишното си мнение). Ако мислиш, че лъжат, чувствай се свободен да им пишеш и обвиниш в нещо.
Двама колеги преминаха на всесезонни, под моето мнение. Ще дам ъпдейт след време, щом искаш да знаеш.
Издържаха 4 сезона или по около 40-45 000 км. Но след 2-я сезон ги въртях пролетта и есента. Гумите бяха Vredestein Q2 и Hankook Optimo 4S H730 и нямам спомен да "Свириха и мляскаха на всяка маркировка в жегата".slowtraveler написа:...Колко време ти издържаха лятото всесезонните гуми? Два сезона успяваше ли да ги въртиш, или на втората зима вече бяха на границата за зимни?..
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта