Ще ги снимам,като взема колата.При мен може би причината е неправилна настройка на газовия иж.Bass_Man написа: То няма такъв мит че да го разбиваш!!! Клапани горят и се вкопават на всеки един ДВГ и за това има работилници за ремонт на глави! Има мит обаче че това се случва от вида гориво! И този мит е разбит много отдавна.
Причината за горене на клапани НИКОГА НЕ ЗАВИСИ ОТ ТИПА ГОРИВО! Основната причина е техническа неизправност която обикновенно идва от неправилна експлоатация, скапани материали или неправилна настройка! Всякакви останали варианти са си спекулация.
Ако можеш снимай типа на инжекторите на ГИ. Че и аз съм много любопитен.
Иначе сори за кофти ситуацията много е неприятно!
Ако можем да помогмем с нещо свиркай.
Toyota и газов инжекцион - За и Против монтажа на ГИ...
Да попитам за мнение,дали е наложително да се сменят всички изпускателни клапани или само проблемния?
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Наложително е да прегледаш и припаснеш всички клапани... Ако следата е ОК - няма нужда да ги сменяш другите ...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
На газ анализатор ли? За обикновенна газова ли говорим? Другите клапани как са? Да не би да е имало проблем със запалването? Свеща от този цилиндър и другите как са ?
Аз съм за и единствената причина за това е - че е по евтино!
Celica TS 1.8 VVTL-I 192 ps
- ufer
- Автомобил: MR2 AW11 (MK1a)
- Благодарил/а: 25 пъти
- Получена благодарност: 77 пъти
Това ми прилича на дефектен клапан, а не на прегорял. Среща се и в най-доброто семейство. Ако ръбът на тарелката е по-заострен, тогава би могло да има съмнение за леко прегаряне. Ако има една напречна снимка да се види ръбът в съпоставка със здравия клапан, ще се види как са работили и двата. Ако нямат остър ръб, значи този клапан поне за мен е дефектен. Между другото - да има случайно нещо ударено на буталото в същата зона? На снимката горе не се вижда добре. Възможно ли е десният изпускателен клапан да е малко по-хлътнал навътре.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
При натегнат клапан също се получава такъв ефект.... Газовете започват да излизат през 'косъмче' (лека асиметрия) от ненапълно затворилия клапан, и за нула време продухват каналче...
То не че вече можеш да направи добро измерване, но провери за пренатегнати клапани...
То не че вече можеш да направи добро измерване, но провери за пренатегнати клапани...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
-
Колега, каква е марката на газовия компютър, с какви инжектори си . Ако може дай малко повече инфо за газовия инжекцион. А настройката на такъв се прави не с газ анализатор а с ОБД скенер в движение на колата, при различни оборотни режими и натоварване на двигателя. Поне аз така правя.
- max-2
- Благодарил/а: 42 пъти
- Получена благодарност: 110 пъти
Аз видях два клапана на съседни цилиндри на снимката, които са зле. Според мен колата е работила със осезаемо бедни смеси на два от цилиндрите, като се е усещала неправилната работа на двигателя. Едно сузуки така порази клапан заради развалена газова дюза. Може и да са били с малки хлабини клапаните на тойотата, ако е така това оневинява газовия инжекцион.
Carina E 4AFE LB 1992
Колеги може ли да дадете съвет и мнение.
Имам Авенсис 2.0 VVTI-D4 147к.с. на която доскоро не беше въможно да се постави газов инжекцион. От известно време се интересувам и намерих една фирма "Progas" която вече предлага монтаж на ГИ за директно впръскване, а като гледам на сайта им освен на други модели автомобили с директно впръскване, са монтирали и на авенсис с двигател 1AZ-FSE. То питането ми е дали има сред нас във форума някой колега с такъв тип двигател, който вече да е монтирал успешно подобен ГИ, какви са му впечатленията, как е поведението на двигателя и всичко друго което сметне за необходимо да сподели. Благодаря предварително на всички.
Имам Авенсис 2.0 VVTI-D4 147к.с. на която доскоро не беше въможно да се постави газов инжекцион. От известно време се интересувам и намерих една фирма "Progas" която вече предлага монтаж на ГИ за директно впръскване, а като гледам на сайта им освен на други модели автомобили с директно впръскване, са монтирали и на авенсис с двигател 1AZ-FSE. То питането ми е дали има сред нас във форума някой колега с такъв тип двигател, който вече да е монтирал успешно подобен ГИ, какви са му впечатленията, как е поведението на двигателя и всичко друго което сметне за необходимо да сподели. Благодаря предварително на всички.
Преди година станах собственик на корола 1.4vvti 2006 с монтиран газов инжекцион.
Навъртял съм за година 12 000 km никакви ядове до сега.От известно време ми прави впечетление на празен ход като подам ряско газ в началото се чува пукане мисля в колекторите,не мие прекъсвала ускорява нормално.Но вчера по време на път чека премигна няколко пъти при подаването на газта нямаше мощност прехвърлих на бензин отново на газ нямаше разлика.много мудно извършвах маневри с подаване на повече газ.на празен ход оборотите бяха 600-650.изгасих и след малко запалих този проблем го нямаше вече двигателя работеше нормално.Моля дайте идеи къде та търся проблема благодаря предварително!
Навъртял съм за година 12 000 km никакви ядове до сега.От известно време ми прави впечетление на празен ход като подам ряско газ в началото се чува пукане мисля в колекторите,не мие прекъсвала ускорява нормално.Но вчера по време на път чека премигна няколко пъти при подаването на газта нямаше мощност прехвърлих на бензин отново на газ нямаше разлика.много мудно извършвах маневри с подаване на повече газ.на празен ход оборотите бяха 600-650.изгасих и след малко запалих този проблем го нямаше вече двигателя работеше нормално.Моля дайте идеи къде та търся проблема благодаря предварително!
Последно промяна от Akima на 13 Дек 2016 12:41, променено общо 1 път.
Причина: Преместено мнение в правилната тема.Моля прочетете правилата и важните теми.Търсачката работи перфектно.Добре дошли и честито.ПРАВОПИС.
Причина: Преместено мнение в правилната тема.Моля прочетете правилата и важните теми.Търсачката работи перфектно.Добре дошли и честито.ПРАВОПИС.
- spiridoncho
Колега, провери си свещите. На бензин прави ли проблеми, или само на газ? Ако го прави само на газ, то отиди за настройка на газовото. Ако го прави и на бензин тръгваш по стандартното: свещи, бобини и кабели (ако имаш такива). Не би било лошо да отидеш на диагностика да се видят данните и какви грешки ще покаже. Недей да откачаш акумулатора за изчистване на грешки и т.н.
Свещите ги смених преди 12000 км. Denso k16 .Колата си работи нормално и на бензин и на газ,споделям че от време на време chek лампата светва след няколко дена изгасва,пак светва и т.н.от месец насам chek ми свети постоянно и онзи ден както си карам премигна 4-5 пъти..подавам газ няма мощност.както на газ и на бензин.отбих малко след това.на място подавах газ едвам дигаше оборотите.изгасих я.запалих нямаше и помен от проблема .chek продължава да свети.досега не е правила проблеми. пали, върви ускорява нормално.явно нещо заминава.королката е на118000km. ще иска диагностика. къде в бургас ще свършат работа.дайте идеи. 

- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Вместо да гадаем вземи я прочети тази кола и кажи какви са грешките!
Днес ми остана свободно време,закачиха колата на компа да видя какво ще излезе... Две грешки за ламбда сонда 1 .много бедна смес,друго нямаше.Газовото също го закачиха,не беше в добри граници.вкараха му нови настройки .изчистиха грешките ,чека сега не свети надявам се да няма проблеми......