Дизели бол, само малко повечко обикаляне докато намериш Твоята кола

http://toyotabg.eu/viewtopic.php?f=29&t=24045george_goranoff написа:А какво мислите за бензиновите двигатели на Т25 - кой от тях си заслужава и е с доказано най-малко дефекти?
1. ОригиналенHulk написа:Здравейте,
и аз да използвам темата за да ми дадете няколко съвета. От вчера съм собственик на Авенсис Д4Д 116к.с. 12.2005г. Колата е огледах до колкото може на 177хил.км. Италянски внос, сервизна книжка до 120хил.км. към 2012г. всички стъкла са 2005г., което ми дава известно успокоение, че може да не е била блъскана сериозно.И сега е малко питанки:
Мисля след като е регистрирам да е обслужа със следните части.
1. Ангренажен ремък комплект с 2-те ролки - предлагат ми 2 варианта INA за 210лв. и DAYCO 190лв. кой да избера?
2. Горивен, въздушен и маслен филтър + масло 5w30 или 5w40 - тук ако може да предложите марка масло?(имам познат който внася YACCO и това е вариант ако става това масло за Тойота)
3. Водна помпа - тук незнам дали да е сменям за да съм спокоен или да карам с тази, която си е на колата ако няма ядове с нея? Тук цените за помпата доста варират от 120 до 220лв.
4. Разбрах, че дисковете са 300мм., което ме навежда на мисълта, че джанта под 16" няма как да стане или се бъркам?
5. Съединителя отделя точно в средата на хода си има ли от какво да се опасявам или всичко е нормално?
Всякакви други препоръки и съвети са добре дошли!
На живо ли я видя или по снимките - на едната се забелязва заден десен калник...?
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 7 госта