Като я взех първо смених маслото , ангренажа , водната помпа, имаше за смяна ляв лагер(сменен),подгревни свещи , акумулатор,обслужване на стартера (смяна на четките,че в комбинация с акумулатора беше пълна трагедия), тампони на торсиони , накладки.Остава да подменя гарнитура на клапаните и амортисьорите(че нещо малкия им ход е заминал и хлопат ужасно дразнещо), също така в задния ми десен стоп има вода и ми е много чудно как е попаднала там..

До сега съм минал 10 000км , даже малко съм превишил(че се получи една кофти контузия с крака ми) и другата седмица ще я карам в Тойота да ми сменят маслото и гарнитурата на клапаните.Гледам на предната смяна са сложили масло Texaco Havoline - 5W-40.Предполагам е достатъчно добро щом да го слагат в сервиза. Някой който си носи колата в Тойота сервизи може ли да ми каже до къде сипват масло? До средата на щеката или до горната граница?За да знам дали за тези 10 000км ми е изгорила масло или не е.
Също така като я запаля студена има едно леко почукване от мотора(един приятели има същия проблем(пак чукане), но е на голф 4 и е постоянно и от повдигачите, та дали може да имам някакъв подобен проблем?
Другото което е , вместо оригиналните крушки сложих едни ксенонови , но положението с тези фарове е много зле - много слаба светлина и мисля да махна ксенона и да сложа оригиналните крушки. Какво мислите , дали ще има подобрение?
Та главното ми чудене впрочем е дали този Авенсис може да стане фейслифтовия без да сменям калниците, а само фаровете и бронята?
Предварително се извинявам , ако темата ми не е в подходящия раздел(много се чудех къде точно да я пусна , че има от всички въпроси по малко) и предварително благодаря на тези ,които биха ми помогнали с тези мой чуденки.
Поздрави!