По темата - почистването на инжектори с добавка е може би едно добро начало на процедурата.Надали обаче е края

Карам в България със стар, неизвестно от колко време стоял в резервоарите на колите. Приятел дето продава коли нов внос от Швейцария го дава по 1.80-2 лв/литър. И лично аз си го източвам. И пак е по-добър от най-добрия на най-реномираната верига тук...не, че я знам коя е...! Аз и в България си карам по правилатаslowtraveler написа:Тук ли караш или навън? За горенето по-малко iovkito го е обяснил - там съм убеден, че не си си направил 'труда' да нарушаваш скоростен режим, и не си карал така както тук по тукашните пътища.mirott написа:Редовно карам с бензин от Швейцария. Върви повече и гори по-малко. ...
Можеш да го пробваш и ти - зареди български бензин и отиди до Гърция - ще видиш, че там колата ще ти гори с около 1л/100км по-малко... При мен последния път бе дори около 1.3л/100 по-нисък разход...
При качествено БГ гориво,почистването на инжектори с добавка е глезория. Но при това скапано гориво за мен почистването на инжектори с добавка е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО.Иначе,береш ЯД и ГЛАВОБОЛИЕnowyaris написа:Това че българските горива продавани по големите вериги не създават проблеми на двигателя (или го правят много рядко) съвсем не означава че са качествени колкото например немските или австрийските.Качеството на българските горива е същото както качеството на много други български неща. За съжаление.
По темата - почистването на инжектори с добавка е може би едно добро начало на процедурата.Надали обаче е края.
Е и??? Моите наблюдения са различни - последното ми пътуване бе с последно зареждане в БГ на невзрачната Петролска бензиностанция в Малко Търново. И от там Одрин-Александруполи-Солун (с доста градско) и зареждане някъде към Козани. От там към Метеора, обратно към Солун - разхода си бе нисък и до Козани и обратно...Тонии написа:.....
... " Да, в Гърция ми дава с около 1- 1.5л/100 км по-нисък разход. Ама като заредя от BP на околовръстното на Солун, примерно. После и в България като се прибера с тамошен бензин пак си гори малко. Докато не сипя гориво тук...Но не е от пътищата. Нито понижения(нормален) разход нито подобрената динамика! " ......
Около 400км е прякото разстояние. Но зареждането отново на български бензин бе след още извънградско каране в околността (нагоре към видинско) - общо според записките - 680км...Тонии написа:Солун - Берковица ,колко километра са ? Къде се намира Берковица ? В коя област ?
И на география ли ще се учим в тази темаТонии написа:По твойте думи разбирам,че Берковица е (нагоре към видинско). От Бяло море до Дунава минаваш поне 3 планини. Пирин,Рила и Стара планина.
Как да не се вдигне разхода ?
Описано е много ТОЧНО ,ясно и подробно !mirott написа:Карам в България със стар, неизвестно от колко време стоял в резервоарите на колите. Приятел дето продава коли нов внос от Швейцария го дава по 1.80-2 лв/литър. И лично аз си го източвам. И пак е по-добър от най-добрия на най-реномираната верига тук...не, че я знам коя е...! Аз и в България си карам по правилатаslowtraveler написа:Тук ли караш или навън? За горенето по-малко iovkito го е обяснил - там съм убеден, че не си си направил 'труда' да нарушаваш скоростен режим, и не си карал така както тук по тукашните пътища.mirott написа:Редовно карам с бензин от Швейцария. Върви повече и гори по-малко. ...
Можеш да го пробваш и ти - зареди български бензин и отиди до Гърция - ще видиш, че там колата ще ти гори с около 1л/100км по-малко... При мен последния път бе дори около 1.3л/100 по-нисък разход......
Да, в Гърция ми дава с около 1- 1.5л/100 км по-нисък разход. Ама като заредя от BP на околовръстното на Солун, примерно. После и в България като се прибера с тамошен бензин пак си гори малко. Докато не сипя гориво тук...Но не е от пътищата. Нито понижения(нормален) разход нито подобрената динамика!
Лъжа, повторена многократно не става истинаТонии написа:...Не пестете дребни суми за горивни добавки от порядъка на 20-25 лв.,защото после ще давате много повече за ремонт. И разправиии с демонтаж,майстори,...
Да ти кажа спора отразява наистина нашето битие - държиш се както се държат хората от тъмните малцинства...Тонии написа:Ех да бях собственик на 3-4 големи петролни компании,нямаше да имам време за губене.
Спора ни не е равнопоставен. Ти може да ме баннеш винаги когато си поискаш![]()
Колко хора ти казаха ,че БГ горивата нямат нищо общо с Немските, Австрииските и т.н. НО ти не та не ??? Да нямаш верига от бензиностанции.
Потребители разглеждащи този форум: Semrush [Bot] и 3 госта