Заслужава ли си Тойота?Мит ли е качеството на Тойота?

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор

Качеството на Тойота

КАЧЕСТВОТО Е МИТ
14
8%
КАЧЕСТВОТО НЕ Е МИТ
95
54%
КАЧЕСТВОТО НА СТАРИТЕ Е ОК, НО НОВИТЕ СА НЕКАЧЕСТВЕНИ
65
37%
КАЧЕСТВОТО НА НОВИТЕ Е ОК, НО СТАРИТЕ СА НЕКАЧЕСТВЕНИ
3
2%

Общо гласове: 177

Аватар
juri_galev

Мнение от juri_galev » 14 Дек 2006 19:39

"То качеството спаднало" ама те на 1-во място с най-много продажби.Колко ми дава 10.5 градско извън града ми пада на 10.0 до 9.6 зависи от карането,но има и моменти в града качва и на 11 зависи как караш но за София с това тръгни спри и седим по 15 мин в задръствания 10.5 10.6 ми дава разход

Аватар
V35GTR
Обратна връзка:

Мнение от V35GTR » 14 Дек 2006 20:06

juri_galev написа:"То качеството спаднало" ама те на 1-во място с най-много продажби.
tova e taka ... no tova niama da e zavinagi ako kachestvoto im pada! Horata moje da pasa treva no malko po malko shte realizirat che ochakvaniata im ne sa zadovoleni!

BTW MacDonalds sushto prodava miliardi sandvichi - ne oznachava che e sa nia hubavata hrana... ami che ima milioni idioiti koioto ne znait kavko e "losha" hrana!
Shift_Изображение
Supra vs Skyline
Japanese_fever написа: Обещавам да не се отклонявам от темата и да...

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 15 Дек 2006 12:22

НО то качеството на Тойота НЕ е спаднало!Не само че не е спаднало,но и заради него Тойота са на 2-ро място по прдажби в света,като много малко ги дели от ГМ,който затваря заводи и губи продажби.Айде,стига празни приказки.На какво се обосновавате-на 5 тойоти,които не ви харесали,че потракват тапицерийте им ли? mad.gif Те хората цели организации са изградили,занимаващи се с проучването на качеството и здравината на колите--и в Америка,и в Германия,и в Англия и т.н..И навсякъде Тойота е на първите места,просто няма друга такава фирма,освен донякъде Мазда и Хонда.
Колега проскрип,не знам какво недоизпипано си видял в няколкото Тойоти,в които си се возил,но аз карам и нова и стара Корола и мога само да съм впечатлен от качеството на Тойота!Новата е сглобявана в Англия и дори съм впечатлен колко изрядно е сглобена,колко е тиха без потраквания както на асфалт,така и на павета и дупки,нито от тапицерии,табло,нито ход.част.Ако ти си случил на дадени Тойоти,които са били с потракващи тапицерии,да,не е изключено,НО това да ти е проблема.Вземи си Лексус,но там и цената е различна,както при Мерцедес,който цитираш.Само че,при Мерцедес плащаш единствено името,не качество и здравина.Да,сглобката им е на ниво,но здравината отдавна не.Ужасно трошащите се Е-класи преди фейслифта дали заслужаваха цени от 50-60000 Евро,при положение,че първите показват ръжда,дефектната електроника може да подлуди всеки и да го остави на път,слабата и трошлива ход.част,също.Ето това са сериозни проблеми ,за които може да се възмущаваме и то при старата и увяхнала легенда Мерцедес.При цените ,които искат за колите си,такива грешки са недопустими.А ти се оплакваш,че Тойотите не били перфектни,но не щото се чупели,а щото не ти харесва шумоизолацията примерно.Не са сериозни доводите ти. smile.gif
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
mitiracing
Обратна връзка:

Мнение от mitiracing » 15 Дек 2006 15:49

bravo kolega mnogo mi xaresaxa dovodite ti.Naistina e taka kakto Mercedes taka i BMW ostanaxa samo izgradenija im imidj.po zdravina otdavna sa nadminati ot Toyota i drugi Japonski marki.Kolkoto do fakta 4e Toyota v momenta ne e na onova ka4estvo na izrabotka kato predi godini,moje da se pospori.Da vi kaja 4esno v momenta pri men idvat pove4e BMW za remonti otkolkoto Toyoti.Dosega ne sam snimal i imal slu4ai na razlupena Toyota
TOYOTA TERCEL 1998g 1,5 16v 100ps 5E-FE AТМ Canada spec.

Аватар
sluchaen_fen
Обратна връзка:

Мнение от sluchaen_fen » 15 Дек 2006 16:18

Коя марка си заслужава покупката вместо Тойота?
Много по-лесно е да критикуваш Тойота, отколкото да посочиш друга алтернативна марка и модел. В момента не си спомням за дадена марка и модел, които биха превъзхождали Тойота Корола (нямам опит с другите модели на Тойота, освен Короли Е11 и Е12) при еднаква цена и еднакъв период на производство.

Аватар
V35GTR
Обратна връзка:

Мнение от V35GTR » 15 Дек 2006 16:42

sluchaen_fen написа:Коя марка си заслужава покупката вместо Тойота?
Много по-лесно е да критикуваш Тойота, отколкото да посочиш друга алтернативна марка и модел. В момента не си спомням за дадена марка и модел, които биха превъзхождали Тойота Корола (нямам опит с другите модели на Тойота, освен Короли Е11 и Е12) при еднаква цена и еднакъв период на производство.
Otgovor na CHERVENIA ti vupros:

Za men, Nissan, si zaslujava poveche po red prichini! Sushto taka i niakoi drugi marki! Ne vseki model na Toyota e "vsia i vsio", ne se zablujdavai! Tova triabva da ti e predleno iasno ako se smiatash za avtomobilen enthusiast!

Znachi neka da te razbera pravilno: poneje toyota sa "nomer 1", nikoi niama pravo da gi kritikuva?

Shtom ne zadovoliava dadeni ochakvania, KRITIKA vinagi shte ima!
Shift_Изображение
Supra vs Skyline

Аватар
sluchaen_fen
Обратна връзка:

Мнение от sluchaen_fen » 15 Дек 2006 16:57

Искам да прочета нещо подобно на "Не бих си купил Корола ..., защото бих предпочел марка ... модел ... за същите пари в същия клас лек автомобил при условие, че имат един и същ период на производство. Съществени причини: .....
Още причини: ....

Аватар
V35GTR
Обратна връзка:

Мнение от V35GTR » 15 Дек 2006 17:31

^
haha

radvam se che si fan na Corola! Losho niama, samo ne se zablujdavai che karash neshto poveche ot iconomichen/pozvolim za masite avtomobil!
Napraven sus cell PRODAJBI - nishto poveche!

Povecheto hora karashti moderni Coroli, si niamat i haber ot avtomobili! Edinstvennoto koeto gi interesuva e srednata statistica za rentabilnost! Koregirai me ako sum greshen no ne se seshtam za mnogo enthusiasisti koito da se hvaliat sus probega na kolite si poveche ot kolkoto drugi haracteresitki, ako i vuobshte!
Shift_Изображение
Supra vs Skyline

Аватар
sluchaen_fen
Обратна връзка:

Мнение от sluchaen_fen » 15 Дек 2006 18:09

Освен Королите имам Сааб с бензиново турбо и изобилие от екстри. Възхищавам му се като на уникална кола. Няма база за сравнение с Королите. Сааба за съжаление дава дефекти, които струват твърде много пари, сравнено с останалите марки. Освен това Сааба има доста слаби места, с 2-3 от които конструкторите не са се справили окончателно. От тази година съм фен на Королите заради тяхната висока надеждност. Слабички са им моторите, но ме радва мисълта, че рядко се развалят.

Аватар
V35GTR
Обратна връзка:

Мнение от V35GTR » 15 Дек 2006 18:58

^ Saaba ne zabravia e pod kontrol na GM.... a za GM compentari nemoga da nameria!!!

ee sega imat verno edin Z06 ama vsichko ostanalo e kakto kazah bez comentar!

Corola e tochno tova koeto triabva da bude! Suglasen sum samo s facta che naistina niama druga kola v classa si kato competition!
Shift_Изображение
Supra vs Skyline

Scott
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Scott » 15 Дек 2006 19:00

sluchaen_fen написа:Освен Королите имам Сааб с бензиново турбо и изобилие от екстри. Възхищавам му се като на уникална кола. Няма база за сравнение с Королите...
Колега, вместо да пишеш апотеоз на Королата се замисли защо си купил този СААб навремето? Определено не е заради надеждността му, но тогава си сметнал, че си е заслужавало. Същото е и с хилядите хора, които не си купуват Корола, защото им харесват други коли. Изключително субективен е въпроса, който задаваш - "Не бих си купил Корола ..., защото бих предпочел марка ... модел ... за същите пари в същия клас лек автомобил при условие, че имат един и същ период на производство. Съществени причини: .....
Аз например, ако избирам кола от този клас и ценова категория бих сложил Корола на трето или четвърто място в моя списък. Бих си взел Сивик или Голф. Първата заради по-доброто поведение на пътя, а втората заради остатъчната й стойност след време.

Аватар
sluchaen_fen
Обратна връзка:

Мнение от sluchaen_fen » 15 Дек 2006 19:27

Заслужава си да има повече мнения като на Скот, но с повече аргументи (стига да няма критика след това).

ALTEZZA

Мнение от ALTEZZA » 15 Дек 2006 21:04

V35GTR написа:Za men, Nissan, si zaslujava poveche po red prichini!
nadiavam se pone si viarvash. zaslujavat si zaradi kakvo? kato izkliuchim 350Z(za sajalenie Toyota niama analog v tozi klas), Nissan s nishto ne mogat da me privlekat pred Toyota, ta dori i pred Honda. do kolkoto se seshtam temata e kaji rechi za kachestvo i rentabilnost, a ne tochno za modeli prednaznacheni za entusiastite. ne zabraviai che i osnovnoto vnimanie na Toyota v momenta e nasocheno kam SUV/Truck klasovete, az lichno edva li bih se nasochil kam Nissan ako shte si vzimam SUV ili Truck.
->

Tino

Мнение от Tino » 15 Дек 2006 21:53

Аз съм маняк на тема Хонда и съм пристрастен , но не и сектант ;) Практиката и хилядите километри с Хонда и Тойота едновременно са ми доказали , че искам ли лукс от една кола , мека возия с не толково вървене и стабилност в завои при големи скорости избирам Корола ( карал съм 99г. седан японка ! с това и сравнявам ) , докато при сивик-а получавам удоволствие при ускорени , каране в завои , най - вече екстремно каране ;) Мисля и за това повечето притежатели на Тойоти са избрали тази марка ;) не забравяйте , че Тойота е съчетание от всички полезни качества , които се търсят в един автомобил :thumbsup: Винаги съм казвал , че ако Хонда не ми бяха грабнали сърцето , Тойота щеше да е моя избор ;)
Не искам да разочаровам тойотаджиите ( то и аз другата седмица ставам такъв с най-малкия ви брат , а и преди с Королката ) , но Тойота не е върха на сладоледа ;) наистина силна конкуренциа и в някой части превъзхождани са от Мазда , Хонда ( не написах първхо тва да не кажете нещо laugh.gif ) , Нисан и много силното навлизане на Хюндай ;) А също така знаете , че от висока се пада много лошо , така че фирмата занапред трябва да реши сериозно преспективите си ;) След 2000г. автомобилостроенето за мен лично тръгна надолу по всичко и само нагоре по брой продадени части и автомобили , лично аз съм разочарован от качеството на новите автомобили , Айгото го взимам защото е ефтино , но не го виждам да остане такова до 150 000-я километър карано от мен в България sad.gif Королата по същия начин , пази я майка ми 150 000 км и аз за около 40 000 я раздрънках ( почнаха да тропат повече пластмасите , нищо повече , но това според мен е ужасно голям фактор определящ самата кола като такава ) Именно за това не съм изобщо очарован след като влезнах в Айгото и Яриса , мирише на ефтино , да не говорим по какъв начин са спестявали от материял и изобритателност , че да излезне по-ефтино dry.gif Така е и с повечето производители в момента , по-големите чичковци знаят на предишните модели цените на Королите и тези на сегашните , а още по-голям хаос става като тръгне да се гледа къде са произвеждани ( Турция , Франция , Чехия , май и Полша ) чакам момента , в който ще почнат и в Китай да зглобяват sad.gif
Имайте и нещо предвид , поколенията които идват след нас може и да не карат коли вече , а ние знаем старото и сме пристрастени и милеем за него и както сега се смеем баба ни като хване мобифон или седне на компютър , така и внуците ни ще се пукат от смях като панически се разминаваме с 500 км/ч с летящи обекти разни ;) с това искам да кажа , че подобното намаляване на качеството на автомобилостроенето може и да си има орпавдание , също така и безмисленото според мен инвестиране на маса пари в някакви роудстъри и т.н.
Може би има и нещо добо в цялата работа , българина ще започне да продава току що изплатената лизингова кола и с изкараните пари от старата вече такава , вноска за нова и айде до 20 години арабите ще идват както ние в Германия и Италия до София или Бургас да си купуват " нов внос " ;) всичко хубаво , но тежко им на последните в кавала laugh.gif

Аватар
V35GTR
Обратна връзка:

Мнение от V35GTR » 15 Дек 2006 21:55

ALTEZZA написа:
V35GTR написа:Za men, Nissan, si zaslujava poveche po red prichini!
nadiavam se pone si viarvash. zaslujavat si zaradi kakvo? kato izkliuchim 350Z(za sajalenie Toyota niama analog v tozi klas), Nissan s nishto ne mogat da me privlekat pred Toyota, ta dori i pred Honda. do kolkoto se seshtam temata e kaji rechi za kachestvo i rentabilnost, a ne tochno za modeli prednaznacheni za entusiastite. ne zabraviai che i osnovnoto vnimanie na Toyota v momenta e nasocheno kam SUV/Truck klasovete, az lichno edva li bih se nasochil kam Nissan ako shte si vzimam SUV ili Truck.
Ami Filipe, az iskrenno se nadiavah da razberesh zashto se stigna da go sloja tova moe mnenie tuk! Edva li ima prichina da mi zadavas vupros ot roda na "Viarvam li si"! Shodno na tova bi bilo az da ti zadam sushtia vupros kum teb i Toyota! Da li si obeden ili ne, chestno kazano ne me i interesuva!

Ta mnenieto e tuk poradi vuprosa koito SLUCHAEN_FAN otpravi kum diskutirashtite! Sega, obache dilemata mi e dali da gubia vreme da pokazvam fakti zastho i kak! Ne vijdam nujda i propuska tova iskushenie!

Ta govorim za Toyota!
Narechi go chista sluchainost, no AZ lichno se chustvam po sushtia nachin za VSIAKA edna moderna Toyota. Obektivno kazano, praviat gi kato domakinski uredi, bez kakuvto i da e excitement! Nito SUV-ta moga da kaja che sa neshto po razlichno, nito ostanalite im koli. Dobre che napraviha/otkradnaha niakauv desing za novoto Camry che tam prosoto beshe pulna sivota! Ako ne si zbeliazal, Nissan pone sets the trend ako govorim za motorite i celopkunata idea na 4 door sports sedan! 3.5LV6... humm? chudno! I vse pak, IS naistina ima strahoten motor, no ponejen ne sum go karal, do sega moga samo da se obstanovia sus mnenia procheteni vuv CAR ENTHUSIAST spisania, koito bukvalno go sruvniavat sus handling-a na 1980's Lincoln! Desing-a, ne moga da si krivia dushata, naistina e unikalen!

Dve sa glavnite prichini da sudia Toyota po tozi nachin:

1. Conservativnia approach na Toyota i neinite sutvorenia - s glavna cel prodajbi, "rentabilnost", i tnt

2. Nachina na mislene na POVECHETO Toyota sobstvenici, toest: DRUGITE ZA NISHTO NE STAVA, vijte kolko mi e visoko virnat nosut!

Nishto lichno kum nikogo, iskrenno moe mnenie! wink.gif
Shift_Изображение
Supra vs Skyline

Публикувай отговор