Тойота отново начело на класациите за здравина и в Германия
-
- Получена благодарност: 2 пъти
Re: Тойота отново начело на класациите за здравина и в Герма
Бавно и методично стигнах до извода,че с колегата Приус 3 е по-добре да се имаш,отколкото да се нямаш biggrin.gif .Умната,колеги.
Живота е като Чевермето - колкото повече те върти,толкова по-пекан ставаш....
- nov
- Автомобил: XA30 3ZR-FAE,B6304T4
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 40 пъти
Имам много добър приятел работещ в немска автомобилна фирма, та от него знам, че там в тази фирма качеството се дели на 7 нива първото и второто заминават за германия и белия свят, 3,4-то а за Бг вероятно и 5 са за смотаните държавици.Кажете ми как на чисто ново БМВ е92 в стопа му има влага, лятно време след дъжд собственика се пука по шевовете от срам.Пластмасата на пипане дори между Пасат Б5,5 произведен чисто нов за Бг и такъв за Германия, има разлика.Засега само във "френските машини", не съм откривал разлика в качеството на пластмасите
Така, че аз лично мисля, като колегата по-горе който споменава за разликите в качеството в зависимост от това за коя държава се прави.
Прост пример наложи се в чужбина да сменя гаранционно клавиатурата на лаптопа, старата клавиатура (лаптопа е закупен от Бг чисто нов) се огъваше като "ластък", по самите бутони от чисто нов лаптопа имаше нещо като луфт.С тази клавиатура стои като закована, разликата на допир в двете е от земята до небето, копчетата се "щракат" по фенски и в момента клавиатурата ми дели като усещане на пипане с пластмасата на лаптопа много сериозно.Самия лаптоп имам чувството, че е правен от кофички за кисело мляко, толкова е гадна пластмасата му.В Китай е произведен, но явно по дифолт е бил за източно европейските пазари.

Така, че аз лично мисля, като колегата по-горе който споменава за разликите в качеството в зависимост от това за коя държава се прави.
Прост пример наложи се в чужбина да сменя гаранционно клавиатурата на лаптопа, старата клавиатура (лаптопа е закупен от Бг чисто нов) се огъваше като "ластък", по самите бутони от чисто нов лаптопа имаше нещо като луфт.С тази клавиатура стои като закована, разликата на допир в двете е от земята до небето, копчетата се "щракат" по фенски и в момента клавиатурата ми дели като усещане на пипане с пластмасата на лаптопа много сериозно.Самия лаптоп имам чувството, че е правен от кофички за кисело мляко, толкова е гадна пластмасата му.В Китай е произведен, но явно по дифолт е бил за източно европейските пазари.
NO PAIN, NO GAIN!
Дизел САМО дънки!!!
Дизел САМО дънки!!!
-
- Получена благодарност: 1 път
Зор се живее в друга държава, като не можеш да се нагодиш към ценностната им система. Води до фрустрация - ква хубава българска дума, аnowyaris написа:Бавно и методично стигнах до извода,че с колегата Приус 3 е по-добре да се имаш,отколкото да се нямаш biggrin.gif .Умната,колеги.

- Not_active_user_1
Не е задължително. Просто, много мразя да ми се катерят на уя. Колкото по-нависоко се качват, толкова по-отвисоко ще паднат...nowyaris написа:Бавно и методично стигнах до извода,че с колегата Приус 3 е по-добре да се имаш,отколкото да се нямаш biggrin.gif .
Ако не е умната, може ли русата? biggrin.gifnowyaris написа:Умната,колеги.
- Not_active_user_1
7 нива на качеството, значи със 7 вида качество автомобили излизат за различните пазари от един и същи модел. Това и в плод и зеленчука го няма, а в автомобилостроенето абсурд...nov написа:Имам много добър приятел работещ в немска автомобилна фирма, та от него знам, че там в тази фирма качеството се дели на 7 нива първото и второто заминават за германия и белия свят, 3,4-то а за Бг вероятно и 5 са за смотаните държавици....

- Not_active_user_1
Някой колега е получил просветление, явно от изгорели ЛЕД-стопове. Английската мъгла, толкова много му е замъглила мозъка, че чак е започнал да цитира термини от последната си епикриза...
Винаги ми е било интересно, защо ли някой, без да е фен на дадена марка, харесвайки друга и карайки кола от другата се подвизава във форум на нехаресваната нему марка?
Винаги ми е било интересно, защо ли някой, без да е фен на дадена марка, харесвайки друга и карайки кола от другата се подвизава във форум на нехаресваната нему марка?
-
Абе то може,ама след като не обичаш да ти се катерят на онази работа не виждам как може да стане.Иначе за различното качество за различните пазари си прав - няма разлика.Но има голяма разлика спрямо изискванията на пазара спрямо автомобилния производител.За един пазар е добре едно,за друг - друго.Може би няма седем вида качество,но има седем различни начина да произведеш един и същи автомобил.А може би са и повече начинитеprius 3 написа:Не е задължително. Просто, много мразя да ми се катерят на уя. Колкото по-нависоко се качват, толкова по-отвисоко ще паднат...nowyaris написа:Бавно и методично стигнах до извода,че с колегата Приус 3 е по-добре да се имаш,отколкото да се нямаш biggrin.gif .Ако не е умната, може ли русата? biggrin.gifnowyaris написа:Умната,колеги.

- nov
- Автомобил: XA30 3ZR-FAE,B6304T4
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 40 пъти
Последните 3 нива демек 5,6 и7 се отнасят за резервните части.За плод зеленчука незнам, но дори една пералня да вземеш от един и същи клас на англииския пазар материала на пипане е съвсем друг отколкото за Бг.Едната в ЮК работи всеки ден, другата същия модел в Бг се пуска 3 пъти седмично и на тази в Бг и смениха некви уплътнения, некъв датчик, после вратата се изкриви леко на диагонал, та имаше силова намеса.Аз за мен изводите съм ги направил.prius 3 написа:7 нива на качеството, значи със 7 вида качество автомобили излизат за различните пазари от един и същи модел. Това и в плод и зеленчука го няма, а в автомобилостроенето абсурд...nov написа:Имам много добър приятел работещ в немска автомобилна фирма, та от него знам, че там в тази фирма качеството се дели на 7 нива първото и второто заминават за германия и белия свят, 3,4-то а за Бг вероятно и 5 са за смотаните държавици....
NO PAIN, NO GAIN!
Дизел САМО дънки!!!
Дизел САМО дънки!!!
- smsdeliverer
- Автомобил: LEXUS NX300H F sport
- Обратна връзка:
Това със седемте нива искрено ме разсмя, това звучи като седемте чудеса на света за цифрата седем говоря, защо да попитам не са десет или сто тогава.
Само си представям как има една група от китайчета стоят на поточните линий и отделят различните качества в седем различни контейнера,(това бутало за германците това за българите това за арабите) аз поне си мисля, че доста по тънко ще им легне да си ги произвеждат в определени допуски, а не да се занимават с глупости.
Само си представям как има една група от китайчета стоят на поточните линий и отделят различните качества в седем различни контейнера,(това бутало за германците това за българите това за арабите) аз поне си мисля, че доста по тънко ще им легне да си ги произвеждат в определени допуски, а не да се занимават с глупости.
Lexus NX 300H F sport
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 341 пъти
- Получена благодарност: 371 пъти
Че не се ли къпете в БГ?nov написа:... дори една пералня да вземеш от един и същи клас на англииския пазар материала на пипане е съвсем друг отколкото за Бг.Едната в ЮК работи всеки ден, другата същия модел в Бг се пуска 3 пъти седмично и на тази в Бг и смениха некви уплътнения, некъв датчик, после вратата се изкриви леко на диагонал, та имаше силова намеса.Аз за мен изводите съм ги направил.

Не знам къде се пуска 3 пъти седмично, но вкъщи седмично пералнята се пуска над 14 пъти... Всеки ден поне по веднъж (обикновенно 2 пъти), а събота и неделя - повечко. Пералнята е над 7 годишна (със сушилня, 1800об/мин) май Електролукс. Досега - абсолютно никакъв проблем.
Не знам как експлоатирате конкретната техника в БГ, но съм имал случай, в който на 4-я месец клиенти-чужденци ми реват колко била калпава пералнята, която са я взели от тук. Закарваме я за гаранционен ремонт, а тя - СМЛЯНА! Това лагери, накъсан ремък, потрошена задна ролка за ремъка...
Ами механиците не махнали транспортните планки като я монтирали (на кораб). Как да издържи на такава експлоатация?
Добро нивелиране е задължително. И сигурна опора на 4-те крака. Иначе може да се изметне врата, от там - уплътнението да се прокъса и т.н.
По същия начин чужденци ревяха за качеството на български ъглошлайф и искаха гаранционна подмяна. Бяха пуснали ъглошлайфа при забит клин в блокиравката на вала, която се ползва за затягане на гайката на диска...
Вярно, че има особености на експлоатацията в БГ, ама чак да се правят калпави автомобили за тукашния пазар - това не го вярвам. Та нали Тойота има най-добрата система за следене на качеството

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- Rudy
- Получена благодарност: 1 път
Не знам защо намеси Тойота - в поста ставаше въпрос за европейска марка:slowtraveler написа: Та нали Тойота има най-добрата система за следене на качеството![]()
Дано да си подсвирваш доволно и с качеството на новото возило...nov написа:Имам много добър приятел работещ в немска автомобилна фирма, та от него знам, че там в тази фирма качеството се дели на 7 нива първото и второто заминават за германия и белия свят, 3,4-то а за Бг вероятно и 5 са за смотаните държавици..

- Not_active_user_1
Ами, ако смесителната батерия на душа е 7-мо качество и изведнъж текне само студена или гореща вода? Няма смисъл да се рискува!slowtraveler написа: Че не се ли къпете в БГ?![]()
...

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 341 пъти
- Получена благодарност: 371 пъти
От доста години карам безпроблемно със смесители на известна немска марка. Смесителите са купени от тукашния им представител...prius 3 написа:Ами, ако смесителната батерия на душа е 7-мо качество и изведнъж текне само студена или гореща вода? Няма смисъл да се рискува!slowtraveler написа: Че не се ли къпете в БГ?![]()
...
Но все пак работят само от около 10 години... Ако бяха първо качество сигурно досега да са станали поне на 150 години

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
-
От доста години карам със смесители на неизвестна китайска марка.Смесителите за закупени от Русенския централен пазар,от немного представителна тараба.Сигурно са първо качество,защото досега нямам проблеми с тях.Но това са смесители за вода,а не семейна кола.Живота ми не зависи от тях,нито живота на семейството ми.Затова за семеен автомобил избрах Тойота (макар и мъничка
).Надявам се след последните тестове на немските агенции все повече немски и австрийски семейства да направят като мен.Щото ми писна да гледам наоколо само Мазди и Сузукита
.

- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
оем алпиеца макар и да мрази немците кара предимно немска кола,най-вече vw.и за сметка на това си чука главата,като го изръсят за ремонти.защото от vw трудно ще получи нещо,дори ако колата му е още в гаранция.карал съм достатъчно служебни,та им знам системата.клиента е опитна мишка и е ниско наведен.
но има и интелигентни хора,макар и не много.
но има и интелигентни хора,макар и не много.