Покупка на Corolla Verso Е121 1.8 VVTi 2006
Re: Покупка на Corolla Verso?
Ами то всички дизелови автомобили имат дюзи,за сега нямам проблем,на 180000км е колата.Мерцедес с CDI мотор едната дюза струва 1200лв. и се развалят много много по-често от японските.Бензиновите имат помпи,имат инжекциони и т.н. и те се развалят...Божа работа. D4D на TOYOTA е много по-добър избор.Това е мое лично мнение.
- JapCar
- Автомобил: Yaris 2010г., двг 1.33/1NR-FЕ
- Благодарил/а: 7 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Не искам да споря...това ми е първият дизел и не бих казал друго предимство освен малко по-малкото кинти като горивен разход, ако се кара много. Всичко друго е недостатъци.vanko1966 написа:Ами то всички дизелови автомобили имат дюзи,за сега нямам проблем,на 180000км е колата.Мерцедес с CDI мотор едната дюза струва 1200лв. и се развалят много много по-често от японските.Бензиновите имат помпи,имат инжекциони и т.н. и те се развалят...Божа работа. D4D на TOYOTA е много по-добър избор.Това е мое лично мнение.
Това, което съм чувал е, че дъртите дизели караха половин милион км. без особени проблеми, сегашните не могат, макар, че са многократно по-добри като характристики. То това си е всеобща тенденция на автомобилостроенето- да изкара криво -ляво гаранцията.
Не съм съгласен напълно и с приказката, че всички бели идвали от лошото гориво в БГ, аз не съм в БГ.
Не съм съгласен, че е надеждност да сменяш дюзи на кола току-що излязла от гаранция. Ако човек няма късмет и се наложи смяна и на демпферен маховик и турбо (също вероятни), колата я плащаш още един път и е вечно твоя biggrin.gif
Живей широко и художествено!
Yaris, 1,33, 2010
Yaris, 1,33, 2010
-
JapCar недей така, гледай малко по-ведро на нещата, малко по-позитивно.... Почваш нещо да ме вкарваш в мисли. biggrin.gif
Corolla Verso 2,2 D4D 2008г.
- JapCar
- Автомобил: Yaris 2010г., двг 1.33/1NR-FЕ
- Благодарил/а: 7 пъти
Иска ми се да гледам позитивно, но фактите от скромния ми опит казват друго (а и четейки мнения и в разни други форуми). Аз не водя анти дизел кампания, то ако всички бяха на моя акъл, дизелите нямаше да ги има, но обратно- в Америка щяха да карат само дизели , състезателните коли щяха да са такива.... Нека някой опитен да оспори казаното в предния ми пост с факти.kalkam написа:JapCar недей така, гледай малко по-ведро на нещата, малко по-позитивно.... Почваш нещо да ме вкарваш в мисли. biggrin.gif
От друга страна разпространението на дизелите в последните години нарастна (очевидно има защо, което не знам). За това и цената на нафтата в повечето страни изкуствено е по-висока от бензина, въпреки, че производствената цена на нафтата е по-ниска от на бензина, но ...търсене/предлагане. Ако нафтата беше по-евтина...кой ще купува бензина...трябва да има баланс, макар и изкуствен. Т.е. разни големи лобита, с цената на горивата регулират равномерното разпределение...
Живей широко и художествено!
Yaris, 1,33, 2010
Yaris, 1,33, 2010
- biro
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 121 пъти
Аз от 14 години имам книжка и първоначално карах 2 бензинови автомобила. Няма такава простотия - харчат на змей. Двигател 1100 кубика зимата за кратки разстояния градско ми даваше разход 12/100. Бензинките много лесно може да угаснат при рязко потегляне, постоянно трябва да се сменят свещите щото цилиндрите прекъсват. Малко да се намокри двигателя/клабелите при минаване през локва и започва да прекъсва.JapCar написа:Иска ми се да гледам позитивно, но фактите от скромния ми опит казват друго (а и четейки мнения и в разни други форуми). Аз не водя анти дизел кампания, то ако всички бяха на моя акъл, дизелите нямаше да ги има, но обратно- в Америка щяха да карат само дизели , състезателните коли щяха да са такива.... Нека някой опитен да оспори казаното в предния ми пост с факти.kalkam написа:JapCar недей така, гледай малко по-ведро на нещата, малко по-позитивно.... Почваш нещо да ме вкарваш в мисли. biggrin.gif
От друга страна разпространението на дизелите в последните години нарастна (очевидно има защо, което не знам). За това и цената на нафтата в повечето страни изкуствено е по-висока от бензина, въпреки, че производствената цена на нафтата е по-ниска от на бензина, но ...търсене/предлагане. Ако нафтата беше по-евтина...кой ще купува бензина...трябва да има баланс, макар и изкуствен. Т.е. разни големи лобита, с цената на горивата регулират равномерното разпределение...
2007-ма минах да дизел, сеат ибиза 2ра употреба чист дизел без турбо - уникално здрав. Може да се кара на 1500 оборота, това при бензина беше несериозно. Разход 5/100 без значение градско/извънградско. Зимата ако трябва да изчакам някъде с колата не гася двигателя за да ми е топло без да мисля за разхода на гориво - това при бензина беше немислимо. Продадох го 2013, защото имах нужда от по-голяма кола. Купувача ще се спука от возене само като налива нафта и сменя масло+филтри.
Авенсиса е още по-добър, много комфортен и обезшумен. Малко повече разход градско (предполагам от турбината/повишена мощност). Преди да го купя от частно лице купуван от БГ ходих на диагностика в Тойота, само предни дискове и накладки бяха за смяна - всичко друго перфектно, вкл. дюзите. Вече съм минал 7000км и автомобила е все така идеален, след 4000км ще сменям масло.
Повече бензинка не бих си купил. В момента оглеждам новия Авенсис, комби, елеганс обурудване. Екстрите ме грабват - камера, безконтактно влизане и палене, ел. серво. Ще се порадвам година или 2 на сегашния Авенсис и скачам на следващия. Задължително D4D.
П.С. Цената на дизела се увеличи заради по-високия акциз и еко нормативи. Дизела отделя повече вредни вещества от бензина - сярни съединения и фини прахови частици.
C-HR 1.8 Hybrid 122к.с. 2ZR-FXE 2017 Classy LED
- georgi_et
- Автомобил: RAV4 Plug-in Hybrid
- Благодарил/а: 38 пъти
- Получена благодарност: 15 пъти
Здравейте колеги, извинение за дву-годишната липса!
Поради непредвидени финансови "обстоятелства" трябваше да отложа покупката на нова кола, но вече мога и аз да се похваля като горд собственик на Avensis комби, 1.8 бензин, 2007!
Благодаря на всички за мненията. Избрах Авенсис-а пред Версото главно заради по-големия комфорт във возията (по мое мнение) и добрия екземпляр (надявам се), на който попаднах.
Поздрави!
Поради непредвидени финансови "обстоятелства" трябваше да отложа покупката на нова кола, но вече мога и аз да се похваля като горд собственик на Avensis комби, 1.8 бензин, 2007!

Благодаря на всички за мненията. Избрах Авенсис-а пред Версото главно заради по-големия комфорт във возията (по мое мнение) и добрия екземпляр (надявам се), на който попаднах.
Поздрави!
- dil
- Получена благодарност: 2 пъти
- Обратна връзка:
Re: Покупка на Corolla Verso Е121 1.8 VVTi 2006
Здравейте,
Ще се възползвам от темата на колегата да питам за съвет при избор на Версо.
Харасал съм два екземпляра 1.8 VVTi с известни разлики:
- Verso 1: 12 000лв, 10.2007г, 170 000 км ( но сигурно са повече), SOL изпълнение, доста запазена, на първо четене няма проблеми с двигател и съединител, внос от Италия;
- Verso 2: 14 000лв, 05.2008, 110 000км купувана в БГ с история, така че сигурно са истински, Terra изпълнение, регистрирана в БГ, 7 места;
Та голямто колебание ми е дали да взема по-старата и износена кола, но пък с доста повече есктри, и с парите от разликата да оправям ако има нещо (все пак са към 2000лв).
Или да взема по-новата и със сервизна история.
Какво е вашето мнение?
Ще се възползвам от темата на колегата да питам за съвет при избор на Версо.
Харасал съм два екземпляра 1.8 VVTi с известни разлики:
- Verso 1: 12 000лв, 10.2007г, 170 000 км ( но сигурно са повече), SOL изпълнение, доста запазена, на първо четене няма проблеми с двигател и съединител, внос от Италия;
- Verso 2: 14 000лв, 05.2008, 110 000км купувана в БГ с история, така че сигурно са истински, Terra изпълнение, регистрирана в БГ, 7 места;
Та голямто колебание ми е дали да взема по-старата и износена кола, но пък с доста повече есктри, и с парите от разликата да оправям ако има нещо (все пак са към 2000лв).
Или да взема по-новата и със сервизна история.
Какво е вашето мнение?
Toyota Corolla Verso 1.8 1ZZ-FE 2008
Toyota Corolla E11 Wagon 1.3 4E-FE 1997
Renault Clio 1.3 1995
Полезни съвети за Corolla E11
Renault Clio 1.3 1995
Аз лично бих изчакал за читав екземпляр с история и ниво SOL. Ако вариант 2 ти е червената от Сливен, на мен не ми допада цвета никак.
Corolla Verso 1.8VVTi SOL 2006, Honda Jazz 1.4 CVT
www.polivni.com
www.polivni.com
- dil
- Обратна връзка:
За същата става въпрос, цвета не ме притеснява, а пък за толкова много пари, не предлага много.
Лошото е че такива с 1.8 хич ги няма на пазара.
В Германия подобни са към 7000 евро.
Лошото е че такива с 1.8 хич ги няма на пазара.
В Германия подобни са към 7000 евро.
Renault Clio 1.3 1995
Renault Clio 1.3 1995
Ако не ти е на зор изчакай, ще се почви твоята кола. а 14000 без климатик ми се виждат много. (Лично мнение)
Toyota Corolla Verso 2.2 D4D 2006
- dil
- Обратна връзка:
Да се похваля, че от 10 дни съм с Corolla Verso 1.8 2008.
Доволен съм, но в старата Corolla E11 ми е по-уютно.

Доволен съм, но в старата Corolla E11 ми е по-уютно.

Renault Clio 1.3 1995
Renault Clio 1.3 1995
Надявам се да не обидя никого, но когато купувах моето Версо карах първо бензиновия вариант.
Ами дизеловият е много по-динамичен.
За да върви добре бензиновият трябва да се държи в оборот.
Дизелът е доста по-пъргав.
Разбира се - лично мнение изказвам. Освен това знам, че някои хора са предубедени към дизеловите автомобили.
Ами дизеловият е много по-динамичен.
За да върви добре бензиновият трябва да се държи в оборот.
Дизелът е доста по-пъргав.
Разбира се - лично мнение изказвам. Освен това знам, че някои хора са предубедени към дизеловите автомобили.
http:/www.penchochukov.com
Yaris P1
Yaris P1