Почистване на SCV клапан Avensis Verso D4D
-
Здравейте,
Карам този Авенсис Версо от 3 години.Преди около три седмици реших да сложа добавка за почистване на горивната система на LIQUI MOLY . Като изгорих горивото в резервоара за около 2 седмици и налях отново колата започна да не върви. Няма мощност, не ускорява сякаш някой я е стиснал за гърлото да не диша.Ходих на сервиз имаше грешка в ЕГР -а, която изчистиха, но това не промени нищо.Смъкнахме и почистихме ЕГР-а в вана с ултра звук макар, че той се движеше нормално и не беше запекал.В последните два -три месеца чека на мотора ми светваше, когато пускам по надолнище на скорост без газ и ако карам на заден дори два-три метра,но при рестарт изгасва и може да не светне с седмици.
Ако някой е патил с такъв проблем ще му бъда безкрайно благодарен да сподели опит.
Карам този Авенсис Версо от 3 години.Преди около три седмици реших да сложа добавка за почистване на горивната система на LIQUI MOLY . Като изгорих горивото в резервоара за около 2 седмици и налях отново колата започна да не върви. Няма мощност, не ускорява сякаш някой я е стиснал за гърлото да не диша.Ходих на сервиз имаше грешка в ЕГР -а, която изчистиха, но това не промени нищо.Смъкнахме и почистихме ЕГР-а в вана с ултра звук макар, че той се движеше нормално и не беше запекал.В последните два -три месеца чека на мотора ми светваше, когато пускам по надолнище на скорост без газ и ако карам на заден дори два-три метра,но при рестарт изгасва и може да не светне с седмици.
Ако някой е патил с такъв проблем ще му бъда безкрайно благодарен да сподели опит.
Последно промяна от Akima на 27 Фев 2015 22:52, променено общо 1 път.
Причина: Променено заглавие.
Причина: Променено заглавие.
- Toyo_driver
Re: липса на мощност при авенсис версо d4d
Здравей колега, до сега не ми се е случвало но винаги има първи път
Според мен има голяма вероятност ако до сега не си слагал добавки да си вдигнал разни гадости по горивната система и да са се спряли в горивния филтър и така да не достига гориво. Другата причина за да не върви колата е да се е запушил някой от катализаторите и двигателя да се задушава. Кога за последно сменя горивния филтър? След почистване на егр-а каква беше грешката, същата ли е като преди това?

Здравей колега, аз съм със същия проблем . Просто понякога когато е студена пали по-трудно и докато загрее е като кола без турбо и лампата за грешка светва, а се чува че турбото се включва. Моета е авензис 2002 д4д. Доста изчетох във форума и всичко води към клапани на горивна помпа.
Успех 
Тези дни отивам на доктор да видим какво ще каже той, само се моля да минем мааалко от малко по-тъничкоRe: Грешки P0663 , P0627 Gorola 2004 D4D 2000 90HP
от Me4oKyX » 22 Яну 2013 03:36
P1228 са SCV клапаните - това е 99,9% сигурно.

- veso_hds
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 39 пъти
Колеги,TOYO е прав.Включвам се само да допълня,че вероятно ще имате проблеми с клапаните на ГНП.Не се връзвайте на предложението да ви ги сменят,защото това ще ви струва около 600-700лв.Поискайте от сервиза само да ги свалят и почистят и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО смяна на горивния филтър-това е около 100-120 лв. с оригинален филтър.Ако ви кажат,че клапаните не могат да се почистват,не им вярвайте.Казвам го от опит,защото минах по тоя път.Успех!
Тойота РАВ 4 D4D-2002г.
Колега, щом имаш възможност да ползваш ултразвукова вана, то имай предвид, че SCV клапаните на ГНП се свалят много лесно и можеш да пробваш да ги почистиш преди да ходиш по сервизи.
За съжаление не разполагам със снимка, но ето скица на ГНП-то:
За да се стигне до тях, имам спомен, че се откача и отмества разширителния съд за антифриза. Във всеки от тях влиза по един кабел.
P.S. Намерих нещо по-добро от моите обяснения:
http://www.youtube.com/watch?v=uhD1C5L2KYI
Edit:
Изв. ама като пише човек по нощите, стават грешки. Твоят двигател е по-нов, но би трябвало да е нещо подобно на описаното отгоре.
За съжаление не разполагам със снимка, но ето скица на ГНП-то:
За да се стигне до тях, имам спомен, че се откача и отмества разширителния съд за антифриза. Във всеки от тях влиза по един кабел.
P.S. Намерих нещо по-добро от моите обяснения:
http://www.youtube.com/watch?v=uhD1C5L2KYI
Edit:

2001 Avensis D-4D, 2004 Avensis Verso D-4D
-
Благодаря на всички, които ми писаха.Причината наистина се оказаха клапаните на помпата.Свалихме ги и ги пуснахме в ултразвукова вана със добавка за почистване на дизелови двигатели.Колата никога до сега не е имала такава динамика.Остана обаче проблема със светването на чека на мотора.Светва винаги, когато тръгна на зад дори и метър и когато рязко отнема газта и двигателя служи за спирачка.
Може би трябва да бъде изтрита грешката отново след почистването на клапаните, ако не е направено вече?angel kalchev написа:Благодаря на всички, които ми писаха.Причината наистина се оказаха клапаните на помпата.Свалихме ги и ги пуснахме в ултразвукова вана със добавка за почистване на дизелови двигатели.Колата никога до сега не е имала такава динамика.Остана обаче проблема със светването на чека на мотора.Светва винаги, когато тръгна на зад дори и метър и когато рязко отнема газта и двигателя служи за спирачка.

2001 Avensis D-4D, 2004 Avensis Verso D-4D
Здравей,мойта кола е авенсис 2.2 d4d 150 к.с 2006 г.След много перипети стигнахме до повреден датчик регулиращ налягането на горивото(на показаната схема горния датчик ).Казаха ми , че трябва да купя нов, дали с изчистване като твоето ще има ефект.
-
- Получена благодарност: 1 път
Re: Почистване на SCV клапан Avensis Verso D4D
Да, за този, ама не за Мазда, а за Тойота и струва към 700 лв. Аз лично не бих бързал да го сменям.
Corolla Verso 2,2 D4D 2008г.
- veso_hds
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 39 пъти
Колега,това не е датчик ,а клапан(SCV).И ако някой "майстор" ти е казал ,че това е датчик,бягай далече от него.По темата има много писано във форума.Датчика може да се почисти,но ако е износен единственото спасение е смяна.Трябва обаче истински майстор да го види и да прецени дали е за чистене или за смяна.blago74 написа:За този става въпросhttp://namaleniavtochasti.com/mazda-6-g ... enso-.html
Тойота РАВ 4 D4D-2002г.
Да поизтупам темата по актуалният въпрос - SCV клапан
Схемата, която намирам за двигатели 1AD-FTV/2AD-FTV e OEM 04226-0L030 /Denso 294200-0300
Замислям се за едно тестово почистване на ултразвук и/или смяна с нов. Изглежда лесно за демонтаж/монтаж, но:
1. Не намирам клипчета с тази манипулация. Има ли някакви съпътстващи действия преди демонтаж и след монтаж обратно, нещо да внимавам?
2. В случай, че го демонтирам и занеса за почистване, може ли да оставя така отворена помпата или трябва да запуша отворя някак си?
Благодаря.
Схемата, която намирам за двигатели 1AD-FTV/2AD-FTV e OEM 04226-0L030 /Denso 294200-0300
Замислям се за едно тестово почистване на ултразвук и/или смяна с нов. Изглежда лесно за демонтаж/монтаж, но:
1. Не намирам клипчета с тази манипулация. Има ли някакви съпътстващи действия преди демонтаж и след монтаж обратно, нещо да внимавам?
2. В случай, че го демонтирам и занеса за почистване, може ли да оставя така отворена помпата или трябва да запуша отворя някак си?
Благодаря.
Toyota Avensis Estate T25, 2AD-FTV, 2008
- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Отвъртат се двата болта , издърпва се навън и се поставя новия. Единствено при поставянето трябва да се внимава , за да не се нарани о-пръстена . Ако ще го сваляш , не си губи времето и парите , а направо слагай нов .homie написа: Замислям се за едно тестово почистване на ултразвук и/или смяна с нов. Изглежда лесно за демонтаж/монтаж, но:
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
Как да ги почистя ако не в ултразвукова вана ...всички казват така а аз нямам достъп до такава а имам същия проблем ...някои на помощ