Помощ за избора на Тойота Корола Версо

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
mihr

Помощ за избора на Тойота Корола Версо

Мнение от mihr » 26 Авг 2012 00:15

Здравейте на всички! Нов съм във форума и затова реших да се допитам тук.
Искам да си купя Toyota Corolla Verso - 2.0 D-4D (90 Hp) 2002-2003. Въпроса ми е следния - що за коли са това, как са двигателите им, ходовата част, комфорта в купето? Виждам че имат доста екстри. Външния дизайн много ми харесва, двигателите са комънрейл или последно поколение дизелови двигатели, което предполага добри динамични характеристики в съчетание с нисък разход на гориво. Двигателя със ангренажен ремък ли е или със верига? Ако е ремък често ли се къса и ако се скъса срещат ли се буталата и клапаните по траектория или само се сменя и центрова ремъка и проблема е решен? Колко струва евентуалния ангранажен комплект? Двигателя и ходова част стабилни ли са, дават ли често проблем? Имат ли проблеми със електрониката и въобще със цялото това управление със бутони на всичко, да духа в крака в стъкло и т.н., силата (дебита) на вентилатора на въздуха в купето, със климатроник ли са или със климатик? Какво точно представлява бутона "Секюрити" на централната конзола? Надеждни коли ли са? Как стои въпроса със ръждата по тях - появява ли се по калници прагове и т.н.? Ако някой има впечатления по въпроса ми, нека да го сподели. Приемам всякакви мнения и препоръки както по въпросите ми, така и за неща които вие се сещате. Предварително ви Благодаря. Успех

mihr

Re: Помощ за избора на Тойота Корола Версо

Мнение от mihr » 04 Сеп 2012 21:48

Никой ли не знае нещо за Тойота Корола Версо и да сподели мнението си?

Аватар
vadoiv

Мнение от vadoiv » 07 Сеп 2012 14:08

mihr написа:Никой ли не знае нещо за Тойота Корола Версо и да сподели мнението си?
А...,ти прочете ли всички теми във форума cool.gif ,ще останеш изненадан,колко много информация има за всички модели на TOYOTA... :thumbsup: !
TOYOTA RAV-4 ,2007г. D4D 2.2-136 кс.

mihr

Мнение от mihr » 08 Сеп 2012 21:40

Е приятелю, защо не пусна 10-ина линка като си ги видял де, надявах се на помощ от форума и аз.
Не знам дали греша (дано да греша), но във форума на Тойота имам чувството че трябва да се помолиш едва ли не, за да ти отговори някой на даден въпрос или да ти пише нещо конкретно по темата. След като ти колега ми направи забележка за това че не съм прочел написаното във други теми, се разрових доста старателно и освен че не намерих отговор на това което ме интересува и е написано във първия ми пост, забелязах че има много теми на които никой не отговаря и автора им си чака някой да му отговори, като същевременно това за което пита той може да са въпроси на които трябва своевременен отговор. Нали все пак форума е за обща взаимопомощ м/у колегите. Без да целя реклама, но имам един Фиат и смятам че мога да "разцепя" двигателя само по постове във форума, докато тук не е така. С тези написани от мен редове, съвсем не искам да кажа нещо лошо нито за форума нито за колегите в него, само споделям впечатлението си. Дано първото ми впечатление да не е правилно. Успех на всички
Последно промяна от mihr на 08 Сеп 2012 23:25, променено общо 1 път.

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 08 Сеп 2012 23:24

Перфектен авточобил в класа си. Все пак като за всеки употребяван автомобил човек трябва да си отваря очите и ушите, когато го купува. Успех!
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

mihr

Мнение от mihr » 08 Сеп 2012 23:27

zi_zi_top написа:Перфектен авточобил в класа си. Все пак като за всеки употребяван автомобил човек трябва да си отваря очите и ушите, когато го купува. Успех!
Точно това ми е въпроса, в какво трябва да гледам широко и да слушам дълбоко biggrin.gif

Аватар
zi_zi_top

Мнение от zi_zi_top » 08 Сеп 2012 23:37

Всичко, приятелю! Абсолютно всичко!!! Все пак това е автомобил на около 10 години и незнайни километри. Никой не знае как е експлоатиран и колко и какви катастрофи е претърпял... sad.gif Ти си човекът, който трябва да се оглежда и услушва за замаскирани изненади.
Иначе няма някакви серийни дефекти или слаби страни, ако попаднеш на запазен екземпляр ще останеш много доволен. :thumbsup:
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 09 Сеп 2012 03:40

mihr написа:Здравейте на всички! Нов съм във форума и затова реших да се допитам тук.
Искам да си купя Toyota Corolla Verso - 2.0 D-4D (90 Hp) 2002-2003. Въпроса ми е следния - що за коли са това, как са двигателите им, ходовата част, комфорта в купето? Виждам че имат доста екстри. Външния дизайн много ми харесва, двигателите са комънрейл или последно поколение дизелови двигатели, което предполага добри динамични характеристики в съчетание с нисък разход на гориво. Двигателя със ангренажен ремък ли е или със верига? Ако е ремък често ли се къса и ако се скъса срещат ли се буталата и клапаните по траектория или само се сменя и центрова ремъка и проблема е решен? Колко струва евентуалния ангранажен комплект? Двигателя и ходова част стабилни ли са, дават ли често проблем? Имат ли проблеми със електрониката и въобще със цялото това управление със бутони на всичко, да духа в крака в стъкло и т.н., силата (дебита) на вентилатора на въздуха в купето, със климатроник ли са или със климатик? Какво точно представлява бутона "Секюрити" на централната конзола? Надеждни коли ли са? Как стои въпроса със ръждата по тях - появява ли се по калници прагове и т.н.? Ако някой има впечатления по въпроса ми, нека да го сподели. Приемам всякакви мнения и препоръки както по въпросите ми, така и за неща които вие се сещате. Предварително ви Благодаря. Успех
Този дизел е с ангренажен ремък, Тойотите нямат проблеми с късане на ремък. По принцип Тойота им дава 105 000км. на ремъците от 100 години насам, дет се казва. Разбира се, говорим за оригинален ремък. Колко струва ангренажният комплект имаш , да речем, 3 варианта - Единият е да попиташ в Тойота- ТМ Ауто, другият е да попиташ колегата Toyota forever,който доставя оригинални части за Тойота, другият е да потърсиш някъде по твое усмотрение.
Двигателят и ходовата част са много здрави. Не дават проблеми, както не дава никакви проблеми електрониката. Ако всичко е с бутони, значи е с т.нар. климатроник. Тоя бутон Секюрити е някаква защита, ако не се лъжа е имобилайзер или е свързан с алармата, не съм се интересувал точно, но ако ти дадат и книжката на колата, в нея е обяснено.
Много надеждни коли са. Въпрос с ръжда изобщо не стои. Много добра корозионна защита.
Бих допълнил само,че този 2.0D4-D е от първите дизели D4-D и е с по-ниска мощност - 90 к.с., турбината не е с променлива геометрия и има осезаема турбо-дупка, и е по-тромав. Но с мини-ван не мисля,че някой е голям нервак.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

mihr

Мнение от mihr » 10 Сеп 2012 00:13

Ей това е мъжки отговор на LEXUS - колега от форума smile.gif
Благодаря ти колега за изчерпателния отговор.

kalkam
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от kalkam » 10 Сеп 2012 08:20

Колега, mihr. Не се дразни от това, че не ти отговарят колегите. Те не са виновни за това , а причината е в колите им. Изключително здрави и безпроблемни.
Corolla Verso 2,2 D4D 2008г.

Аватар
vadoiv

Мнение от vadoiv » 11 Сеп 2012 19:37

mihr написа:Ей това е мъжки отговор на LEXUS - колега от форума smile.gif
Благодаря ти колега за изчерпателния отговор.
Нищо лично.. wink.gif ,но всичката тази информация,която ти е дал LEXUS я има във форума,но разхвърляна и трябва да се чете.. :thumbsup: ! Но..,защо пък да се чете...., като на готово е по-лесно.. cool.gif . П.П. Успех в покупката на читав екземпляр.
TOYOTA RAV-4 ,2007г. D4D 2.2-136 кс.

mihr

Мнение от mihr » 11 Сеп 2012 22:29

kalkam написа:Колега, mihr. Не се дразни от това, че не ти отговарят колегите. Те не са виновни за това , а причината е в колите им. Изключително здрави и безпроблемни.
Е-е-е, това обче "Изключително здрави и безпроблемни" ми прозвуча много яко biggrin.gif . Почти ме нави да си купя Тойота :thumbsup:

Аватар
zi_zi_top

Мнение от zi_zi_top » 11 Сеп 2012 22:51

При купуване на употребяван автомобил Тойота и Хонда са много добър избор. За другите марки ще ти трябва много повече късмет! :thumbsup:

Публикувай отговор