toyota corolla

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 31 Май 2012 18:34

Действително ДВГ е на Исузу и е единствения в гамата на Опел. Преди години слагаха и 1,5 на Корсите, но го спряха. В тази кола, май единственото хубаво нещо е двигателя, който така или иначе е скопен, защото по принцип е 125 к.с., но явно това е договорката между двете фирми. Както и да е. Нека някой се качи в новата Мерива, а и в старата и с ръка на сърцето каже, т.е. напише не е ли усетил чувството, че сяда на дървена пейка! Ей, богу, на по-твърди седалки никога не бях сядал. Вервайте ми! За старата мога да кажа само на 90 000 км. хвърли съединител, а само на няколко хиляди започнаха да се обаждат пластмасите из купето. Дори увеличаването на музиката не помага. На никого не бих препоръчал подобен автомобил, а сравнението с Тойота е направо не знам как да го кажа, за да не обидя някой. Направо несравними неща...

Аватар
vadoiv

Мнение от vadoiv » 31 Май 2012 22:19

malolitrajkata написа:vadoiv сподели разхода в градски условия колко литра за 100км е?
Предполагам, че не очакваш да откривам топлата вода тепърва.. wink.gif .Разхода е сходен с този дето дават колегите cool.gif ,е.. не мога да го докарам до 4/100 smile.gif ,но извънградско смело мога да кажа,че разхода се върти около 5/100.Виж за градското не мога да дам твърд отговор,понеже е доста относително!Зависи от... какви преходи правиш,успява ли двигатела да достигне работна температура,работи ли двг. много на място(задръстване,изчакване...) или изминаваш по 3км. до работата и вечер още 3км до вас... Надявам се да си ме разбрал правилно... wink.gif ,но по-малко от 7-8/100,не съм я свалял wacko.gif .Зимата понякога качваше и 9/100.Но пък Гранд Витарата ми харчеше 15-17/100 газ. Така че...,който ти разправя за този двг . и това купе,че му гори 5-6/100 градско не му вярвай.. :thumbsup: . Успех!
TOYOTA RAV-4 ,2007г. D4D 2.2-136 кс.

mirott
Благодарил/а: 14 пъти
Получена  благодарност: 16 пъти

Мнение от mirott » 01 Юни 2012 07:46

prius 3 написа:Действително ДВГ е на Исузу и е единствения в гамата на Опел. Преди години слагаха и 1,5 на Корсите, но го спряха. В тази кола, май единственото хубаво нещо е двигателя, който така или иначе е скопен, защото по принцип е 125 к.с., но явно това е договорката между двете фирми. Както и да е. Нека някой се качи в новата Мерива, а и в старата и с ръка на сърцето каже, т.е. напише не е ли усетил чувството, че сяда на дървена пейка! Ей, богу, на по-твърди седалки никога не бях сядал. Вервайте ми! За старата мога да кажа само на 90 000 км. хвърли съединител, а само на няколко хиляди започнаха да се обаждат пластмасите из купето. Дори увеличаването на музиката не помага. На никого не бих препоръчал подобен автомобил, а сравнението с Тойота е направо не знам как да го кажа, за да не обидя някой. Направо несравними неща...
Опел имат и собствени дизели -2.0 , 1.7 и 1.6! Не ползват само Исузу, в грешка си! 1.5 не е спрян, просто корса Б не се произвжда вече:)! По принцип е 125 коня?Какъв е тоя принцип?Всички мотори са скопени, ама с колко само производителя знае, и не го споделя , "по принцип"!Ама това е друга тема. Исузувите дизели са едни от най-надеждните мотори...да, сравнението с тойота е направо смешно - тойота няма надежни мотори като исузу
biggrin.gif :thumbsup: !

Аватар
malolitrajkata
Автомобил: TOYOTA AVENSIS 2.2 D4D 150 T27

Re: toyota corolla

Мнение от malolitrajkata » 13 Юни 2012 19:12

От няколко дни ми се върти една мисъл в главата, а тя е за бензинови мотори с газ. Могът ли да се газифицират 1.4ввти и 1.6 ввти?
И най - мъдрия си е малко прост!

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 14 Юни 2012 00:04

Няма невъзможни неща!
Имам съсед с Камри 2009 г. 2,4 VVT-i, с газов инжекцион му навъртя вече 150 000 км. и няма никакви проблеми.
Важното е да намериш читав газаджия. :thumbsup:
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
malolitrajkata
Автомобил: TOYOTA AVENSIS 2.2 D4D 150 T27

Мнение от malolitrajkata » 01 Юли 2012 19:31

Вчера карах няколко тойоти, всичките бяха с мотор 1.4 д4д, очароваха ме, искам да попитам за сглобката на различните возила, намерих тема с вин номерата? Понеже гледам много тойоти и много рядко попдатам на "j"- японска, каква е разликата в качеството на другите заводи и сглобки?
И най - мъдрия си е малко прост!

Публикувай отговор