СОБСТВЕНИЦИ НА АУРИС

Публикувай отговор
tribalistas

Мнение от tribalistas » 16 Дек 2009 17:13

До момента 20780км. една година и половина само един разширителен съд са охладителната течност с много малка ама много малка цепка но го смениха без проблем освен чакането де. Свиркай си и сипвай смело бензинец. Пушка е.
FJ Cruiser limited edition

tribalistas

Мнение от tribalistas » 16 Дек 2009 17:16

tribalistas написа:До момента 20780км. една година и половина само един разширителен съд са охладителната течност с много малка ама много малка цепка но го смениха без проблем освен чакането де. Свиркай си и сипвай смело бензинец. Пушка е.
Разход 8.1 предимно София много добър разход. Маслото не е мръднало.
FJ Cruiser limited edition

nnikbg

Мнение от nnikbg » 26 Дек 2009 17:37

tribalistas написа:Продават го вече, видях го в Бургас "Спекта" а на мен ми смениха разширителен съд, който за една година заради "сглобката" "слепването" издиша 30 мл. охл. течност. Бааааааси. unsure.gif
Здр. Аурис 2 г. 15000 км -
сменени: разширително казанче
накладки на 200 км
едно маркуче
и сега гледам че задният ми мигач е пълен с вода, а и гърнетата са ми ръждясали.
Жената го кара и е много доволна, за мен колата е боклук !!!

baba_metca

Мнение от baba_metca » 18 Яну 2011 12:51

Здравейте, приятелката ми си купи Аурис 2.0 d4d на старо от ТМ Ауто. На 20 600км и на година и половина. Колата изглежда много добре и с този двигател си е достатъчно пъргава. Много ми харесаха стрелкичките (Еко режима). След 2 седмици каране забелязахме следните неприятни за мен неща. Скърцане в спирачките (днес смениха накладките гаранционно и очакваме да е решен проблема).

Сега по-неприятното за мен. Скоростния лост трепери, като когато се минат 2000оборота почва да трепери 2-пъти по силно (амплитудата се увеличава). Това треперене е при каране. Облегалките на 2-те предни седалки имат луфт.

И двете неща на мен не ми се нравят, защото не ми изглежда правилно и не мизглеждат инжинерно замислени.

Тъй като гледам тук се пишат само отзиви, съм направил отделна тема, за да може само там да се разискват съответните проблеми (http://toyotabg.eu/viewtopic.php?p=176705)

biker_boy07

Мнение от biker_boy07 » 17 Май 2012 11:48

Имам аурис 1,4 d4d oт 2007 ма година, до сега вече 99760 хиляди освен проблема със скърцащи задни накладки, който е от ръждясване на водача на накладките и неуспяването им да се връщат, на около 10- 15 хиляди свалям задните апарати и чистя водачите на накладките нямах други оплаквания, но днес паля сутринта и ми светна проблем с въздушните възглавници, понеже от ТМ ауто ми казаха да отида да я видят като обяснение, искам да попитам тук . На някой случвало ли му се е това. Колата не е удряна има само леки чуквания при паркиране. И къде мога да отида да я закача да я видят какви грешки дава :) Благодаря предварително
:thumbsup:
It's good to be BAD!

daniel2222

Мнение от daniel2222 » 25 Май 2012 12:17

Аз съм навъртял 75000 с 1.6, до момента единствено ми смениха водната помпа, на около 35000, защото беше прокапала.

Аватар
Nily_p
Обратна връзка:

Мнение от Nily_p » 30 Май 2012 12:28

Бях писал и преди относно перипетите с моя Аурис сега ги описвам отново с уговорката, че колата не е удряна. Ремонтите започнаха буквало месец след изтичане на гаранцията.

Автомобил Тойота Аурис 1.6 VVT-i 2007 г. SOL

51000 км към момента

Ремонти:

1. Спукан радиатор - сменен
2. Теч в багажното отделение - отстраних си го сам в ТМ ауто не се справиха
3. Предни дискове + накладки - сменени (дисковете се изкривиха незнайно защо)
4. Задни накладки + спирачни апарати - сменени
5. Семеринг на скоростите (за инфо семеринга е вътре в кутия та се наложи цепене) - в ТМ ауто ми поискаха 900 лв. и да оставя автомобила за седмица....дали там си я ремонтирах а?
6. Задни амортисьори - (на скапания ми хлопел на 150 к км ги смених)

Дразнители:

1. Както колега беше споменал имам луфт в облегалката на шофьорската седалка. За пасажерската нямам идея там не се качвам..
2. Скърцане от таблото, средната конзола и задната кора ме карат да полудея. Всичко опитах без резултат.
3. При прибиране на колана металната му част се удря в средната греда, която от своя страна вече не прилича на нищо.
4. Топката на скоростния лост и маншона се износиха (не нося пръстени, гривни и тн.) - за инфо 355 лв. е топката + маншона в ТМ ауто
5. Дръжката на тавана на пасажерската седалка се рахлаби и трака по неравностите
6. Липсва й 6-та скорост
7. Шумна е над 130 км.

Питат ме защо не я разкараш?

1. Харесвам си колата
2. Вложих достатъчно много пари след покупката и
3. ЖЕНА МИ Я ХАРЕСВА, а това за мен значи много
4. Като изключим всички негативи - колата си е супер.

П.С. Може би аз нямам късмет знам ли
wacko.gif
Това, че караш Мерцедес не те прави ШофЬОр!

Аватар
Marzez

Re: СОБСТВЕНИЦИ НА АУРИС

Мнение от Marzez » 12 Юни 2012 11:50

Здравейте колеги , сдобих се и аз с Аурис 1.4 дизел . Доволен съм от колицата засега. Та имам два въпроса към вас . Някой с този двигател да каже как му харчи - вълнува ме градското и извънградско , а вторият ми въпрос е относно една врътка ( пръстен ) на дясната дръжка за чистачките . Там са да кажем 2 врътки , тази на края на дръжката , която е за задната чистачка а тази от вътрешната страна за какво служи така и не разбрах , дори в тойота приемният там незнаеше biggrin.gif . Поздрави !

Аватар
dany.killmister
Благодарил/а: 1 път

Мнение от dany.killmister » 13 Юни 2012 10:46

Marzez написа:Здравейте колеги , сдобих се и аз с Аурис 1.4 дизел . Доволен съм от колицата засега. Та имам два въпроса към вас . Някой с този двигател да каже как му харчи - вълнува ме градското и извънградско , а вторият ми въпрос е относно една врътка ( пръстен ) на дясната дръжка за чистачките . Там са да кажем 2 врътки , тази на края на дръжката , която е за задната чистачка а тази от вътрешната страна за какво служи така и не разбрах , дори в тойота приемният там незнаеше biggrin.gif . Поздрави !
6,4г радско 5,2 извънрадско
Mercedes S 560, 2018, Toyota Auris 1.4 D4D2009,Toyota Rav 4,2.0D4D 2004

Аватар
Nily_p
Обратна връзка:

Мнение от Nily_p » 13 Юни 2012 14:11

Marzez написа:а вторият ми въпрос е относно една врътка ( пръстен ) на дясната дръжка за чистачките . Там са да кажем 2 врътки , тази на края на дръжката , която е за задната чистачка а тази от вътрешната страна за какво служи така и не разбрах , дори в тойота приемният там незнаеше biggrin.gif . Поздрави !
С този "пръстен" регулираш колко интензивно да ти чистят чистачките, когато са включени на AUTO.
Мисля, че вариантите бяха HIGH и LOW . При мен са на HIGH и съм ОК.
Това, че караш Мерцедес не те прави ШофЬОр!

Аватар
Marzez

Мнение от Marzez » 15 Юни 2012 10:41

cool.gif Благодаря за отговорите. Интересен ми е само разхода моята под 7,6 не пада градско по компютър , когато я взех под 8,2 неможеше да падне , явно съм я ръчкал повече ... Аз съм от Благоевград , който е сравнително малък град 80-90к души и карането е основно 1-2-3 спирачки biggrin.gif тук там 4та , а 5та почти никога . София 80-90км/ч ,тук 60 най много и затова предполагам разхода ми е такъв hmm.gif ... Още едно мъничко въпросче колеги , като са ви свалени стъклата и я заключите ел. вдигат ли се автоматично или си остават така hmm.gif .

Аватар
Владислав

Мнение от Владислав » 15 Юни 2012 10:49

При заводско изпълнение, без доработки Toyot-ите за Европейския пазар нямат тази екстра.При Lexus нещата са малко по-различни...
Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...

Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6

biker_boy07

Re:

Мнение от biker_boy07 » 09 Окт 2013 15:53

biker_boy07 написа:Имам аурис 1,4 d4d oт 2007 ма година, до сега вече 99760 хиляди освен проблема със скърцащи задни накладки, който е от ръждясване на водача на накладките и неуспяването им да се връщат, на около 10- 15 хиляди свалям задните апарати и чистя водачите на накладките нямах други оплаквания, но днес паля сутринта и ми светна проблем с въздушните възглавници, понеже от ТМ ауто ми казаха да отида да я видят като обяснение, искам да попитам тук . На някой случвало ли му се е това. Колата не е удряна има само леки чуквания при паркиране. И къде мога да отида да я закача да я видят какви грешки дава :) Благодаря предварително
:thumbsup:
Oказа се модулчето което е пред скоростния лост и изписва че е включен десния еърбег и колата че е закачен, му изгорял диод, който диод го търси компа и като не го намери изключва възглавниците.. решение 207 лв. нов модул или за мен си е чисто дисплейче с 2 лампички ама айде...
It's good to be BAD!

Публикувай отговор